Min vision och aktivitetsplan
Sök:

Min vision och aktivitetsplan

Samtidigt som man börjar sin resa, identifierar sitt mål så bör man även formulera en vision som ska fungera som rättesnöre genom hela resan. Min nuvarande vision lyder som följer:

 ”Jag lever ett roligt liv i frihet och överflöd och jag använder det för att hjälpa mig själv och andra”

Jag har även gjort en övning där man skulle försöka få fram en bild av det man ville göra med sitt liv. Rationell som man är var jag väldigt skeptisk till det men det fungerade. Det märkligaste var att jag såg framför mig hur jag stod på en strand någonstans i söderhavet, vid en timmerstuga utan fönster och dörr – väldigt spartansk och där undervisade jag en 10 personer.

Sedan var där en massa människor jag tycker om och bryr mig om – dessutom så var det väldigt tillfredsställande att veta att vid det tillfället så hade jag gjort OK och hade inget kvar att bevisa. Dessutom så var min sambo där och vi hade tre barn… =)

För att nå denna vision i framtiden har jag funderat på vad jag behöver göra.

 • Skaffa mig ett nätverk som kan hjälpa mig att nå dit jag vill
 • Jag ska börja smått, med små affärer och sedan öka
 • Jag ska försöka agera i en positiv spiral av ständig förbättring
 • Jag ska omge mig med människor som både säger ja och nej
 • Jag ska skaffa mig partners som jag kan göra saker med
 • Jag ska göra misstag och lära mig av dessa
 • Jag ska skaffa mig utbildning inom dem område när jag behöver mer kunskap
 • Jag ska lära mig av andra som gjort den resan
 • Jag ska lära mig att delegera och inte gör allting själv
 • Jag ska lära mig att säga nej också
 • Jag ska ta mig tid att reflektera
 • Jag ska försöka tänka stort
 • Jag ska försöka ha överseende med att andra också måste göra misstag
 • Jag ska skaffa mig mentorer och förebilder
 • Jag ska ha tålamod och ibland sitta på händerna
 • Jag ska investera och återinvestera avkastningen
 • Jag måste lära mig att våga förlora
 • Jag ska städa kontinuerligt och ta tag i surdegar direkt
 • Jag ska köra mitt eget race och bara lyssna på människor som förtjänar att lyssnas på
 • Jag ska bygga ett eget varumärka
 • Jag ska vara målinriktad och bara göra saker som tar mig närmare mitt mål och min vision
 • Jag ska försöka vara öppen i mitt tänkande
 • Jag ska inte tappa tempo genom att t.ex. lova mycket

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.