Mitt första 30-dagars experiment - att gå upp tidigt på morgonen
Sök:

Mitt första 30-dagars experiment – att gå upp tidigt på morgonen

Jag blev så inspirerad av Steve Pavlina och hans olika 30 dagars experiment att jag tänkte pröva ett själv. Det jag har valt ut är en variation på hans ”How to become an early riser”;

 • Jag ska gå upp 0630 på morgnarna oavsett vilken dag det är

Jag ser egentligen bara fördelar med att gå upp tidigt på morgonen:

 • Jag slipper stressa
 • Jag kan äta frukost i lugn och ro
 • Jag kan läsa tidningen
 • Jag kan ta god tid på mig
 • Jag kan beta av vissa mejl i inkorgen direkt på morgonen
 • etc.

Sedan tror jag inte heller att det är en tillfällighet att många framgångsrika människor går upp tidigt på morgonen. En av mina mentorer är alltid uppe vid 0600-tiden och är på kontoret innan alla anställda. Donald Trump går upp tidigt på morgonen och ägnar 3 timmar åt att läsa böcker innan arbetsdagen börjar. Listan kan göras hur lång som helst.

I nedanstående tabell sker min dagliga redovisning:

Dag Steg upp TV-tittande Gick och lade mig Kommentar
Dag 1 (2/1) 0630 30minuter 0030 Somnade en halvtimme på soffan under kvällen
Dag 2 0800 60 min 0100 Sov 5h under dagen (sjukt förkyld)
Dag 3-5 Misslyckande…
Dag 7 0620 30 min 2345 OK
Dag 8 0645 80 min 0100

Referenser:

Kommentera

6 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Bahahahah Donald Trump går upp tidigt och läser böcker på morgonen. Ja det där köpte du ju med hull och hår. Oseriöst!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anders Trump
 2. Vit pil

  Carro, det jag syftade på var att Madwax skrev att att många rika går upp tidigt på morgnarna.

  Själv går jag upp rätt sent, men donar då i gengäld fram till kl 03.00-04.00. Inte för att jag behöver det eller är tvungen utan för att jag tycker det är genuint kul att dona med det jag donar med.

  Att gå upp tidigt av ren diciplin åtgärd får var och en självfallet göra. Men försök applicera något roligt och passions inriktat som anledning. Många i min familj är arbetare (inget fel i detta), men de går upp väldigt tidigt för att arbeta med något som de verkligen ogillar. Det är skillnad på definitionerna. Det som jag vill peka på.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias
 3. Vit pil

  Hmm…Mathias, jag har förstått det som att Madwax inte tänker så mycket på att köpa en ny klocka utan att stiga upp tidigt för att han vill få så mycket gjort. Dessutom funkar allt bättre i livet om man har gjort sig omaket att ställa in kroppen på att stiga upp på en bestämd tid och äta på bestämda tider….låter kanske tråkigt men jag föredrar att hitta dramatik någon annanstans i livet än att hålla på att ”sova ut” för att det är lördag.

  ”Live your life regularly and orderly so that you may be violent and original in your work” – Gustave Flaubert

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Carro
 4. Vit pil

  Hitills har jag lyckats nästan bättre än dig, men jag har också åkte på en förkylning….men, vänta bara. Snart är tigern tillbaka i spåret

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Carro
 5. Vit pil

  Att gå upp tidigt på morgonen är förvisso ingen punkt som gör att man blir framgångsrik per automatik. Folk som är rika gillar oftast det de gör så mycket att de troligen prioriterar bort sömn emellanåt.

  Själv sover jag ungefär 4 -5 timmar per dygn som max. Lagom.

  Jag har märkt att många som vill bli rika försöker göra vad rika gör i ren praktisk handling (köpa dyra grejer, se rika ut etc). Hemligheten ligger inte i ”görat” utan i vad som händer inne i hjärnkontoret. Rika tänker markant olikt de fattiga. De ser risker som en utmaning, de ser möjligheter som en chans att avancera och inte som en chans att backa undan etc. Ändra tankesättet först.

  Som Robert Kiyosaki också säger BE-DO-HAVE. Kort och gott: Var rik i sinnet, gör vad en rikeman skulle ha gjort och du ska till sist få vad de rika har. Om att gå upp tidigt på morgonen är ett krav för att få vad de rika har så är det flertalet rika som skulle varit ”panka” idag. Lathet är ingen synd. Det är nästan ett krav om du ska bli stenrik.

  Att gå upp tidigt på morgnarna gör många arbetare också som sagt.

  Madwax, detta är inte ett sätt av mig att vara otrevlig. Jag vill bara peka på att bli rik handlar mer om sinneslag och tankesätt (icke fysisk handling) än vad de handlar om fysiskt göra.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias
 6. Vit pil

  Jag gillar principen och haller tom med om att de flesta riktigt framgangsrika manniskor verkar stiga upp tidigt/sova sa lite som mojligt men att kliva upp sa tidigt varje morgon – BLA!!

  Lite zombievarning om jag skulle gora det men jag onskar dig givetvis lycka till!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Miss Millionairess

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.