Möte med en förstående revisor – PWC

Ni som har följt bloggen vet ju att jag har haft sådär tur med att träffa externa personer vars hjälp jag har varit beroende av – främst tänker jag på mina affärer med bankerna där vi inte riktigt varit på samma våglängd. Därför var det så himla skönt att förra veckan träffa en revisor från Öhrlings PricewaterhouseCoopers som var riktigt, riktigt duktig.

För första gången hade vi ett möte där vi diskuterade hur vi skulle göra framåt, bästa sätt att arrangera investeringarna för att kunna återinvestera så mycket som möjligt. Vi slapp förklara oss, vi slapp motivera och liknande – vi bara tittade framåt och hon kom bara med kommentarer såsom:

  • tänk på det här…
  • mina andra kunder har gjort så här
  • mina föräldrar gjorde så här med sin lägenhet i frankrike
  • detta kommer de alternativen att innebära

så, riktigt riktigt skönt! :)

På något sätt var det också en indirekt bekräftelse på att det vi gör har andra gjort före oss – för ibland tvekar man på det. Något som jag lärde mig på mötet som jag inte visste var bl.a.:

För att kunna ”skicka pengar” mellan företag så måste de vara i samma koncern och då måste huvudbolaget äga minst 90% av aktierna i bolaget. Som företag skattar man inte på vinstförflyttningar mellan bolag, samt att man kan ”smitta” andra bolag, vilket innebär att du betalar en högre skatt. Hmm… nu när jag skriver detta inser jag tydligt att detta är något jag är medvetet inkompetent på och behöver återkomma till.

I vilket fall som så tänkte jag bara dela med mig om att det finns bra revisorer där ute, även på de stora företagen som är riktigt, riktigt duktiga.

Få ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt

Genom att fylla i din e-postadress nedan får du ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt (till skillnad från vårt månatliga nyhetsbrev). I normala fall innebär det ett mejl varje måndag morgon. Självklart är det kostnadsfritt och du kan avsluta när du vill.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök