Möte med en förstående revisor - PWC
Sök:

Möte med en förstående revisor – PWC

Ni som har följt bloggen vet ju att jag har haft sådär tur med att träffa externa personer vars hjälp jag har varit beroende av – främst tänker jag på mina affärer med bankerna där vi inte riktigt varit på samma våglängd. Därför var det så himla skönt att förra veckan träffa en revisor från Öhrlings PricewaterhouseCoopers som var riktigt, riktigt duktig.

För första gången hade vi ett möte där vi diskuterade hur vi skulle göra framåt, bästa sätt att arrangera investeringarna för att kunna återinvestera så mycket som möjligt. Vi slapp förklara oss, vi slapp motivera och liknande – vi bara tittade framåt och hon kom bara med kommentarer såsom:

 • tänk på det här…
 • mina andra kunder har gjort så här
 • mina föräldrar gjorde så här med sin lägenhet i frankrike
 • detta kommer de alternativen att innebära

så, riktigt riktigt skönt! :)

På något sätt var det också en indirekt bekräftelse på att det vi gör har andra gjort före oss – för ibland tvekar man på det. Något som jag lärde mig på mötet som jag inte visste var bl.a.:

För att kunna ”skicka pengar” mellan företag så måste de vara i samma koncern och då måste huvudbolaget äga minst 90% av aktierna i bolaget. Som företag skattar man inte på vinstförflyttningar mellan bolag, samt att man kan ”smitta” andra bolag, vilket innebär att du betalar en högre skatt. Hmm… nu när jag skriver detta inser jag tydligt att detta är något jag är medvetet inkompetent på och behöver återkomma till.

I vilket fall som så tänkte jag bara dela med mig om att det finns bra revisorer där ute, även på de stora företagen som är riktigt, riktigt duktiga.

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

 1. Vit pil

  Hej Jan, tack för en superbra blog. Jag håller precis på och startar upp ett AB och planerar att investera överskottet i bolaget på tex börsen eller p2p/crowdfunding. Jag har hittat en revisor som jag tycker verkar vara bra, men hon kan inte något om börsen och därför vill jag kolla ett par varv till om jag kan hitta någon bättre. Har du något tips på någon revisor du kan rekommendera? Jo jag vet att detta bloginlägg är tio år gammalt, men hittade inget annat inlägg som var mer passande än detta. Och jag tror frågan fortfarande är aktuell för andra :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  David

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.