Nordnet lanserar nordiska indexfonder med 0 % i avgift
Sök:

Nordnet lanserar nordiska indexfonder med 0 % i avgift

Nya fonder utan avgifter för Norge, Danmark och Finland

Nordnet lanserar nordiska indexfonder med 0 % i avgift
Den här artikeln publicerades 2014-06-18 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Att jag är en stor fantast av indexfonder är ju ingen hemlighet. För drygt två veckor sedan lanserade Nordnet tre stycken indexfonder för Danmark, Finland och Norge med 0 % i avgift vilket jag tycker är ett väldigt bra initiativ. Det visar också på att indexfonderna är på frammarsch.

Anledningen till att jag tycker indexfonderna är så bra är för att de slår 9 av 10 fonder som rekommenderas av banker och finansiella rådgivare. Du kan läsa hela min artikel: ”Indexfonder – fonder som inte slår index men som slår 9 fonder av 10 och är perfekta för din pengamaskin.” Jag rekommenderar även den här artikeln där jag tar upp hur fondavgifter urholkar sparandet.

De indexfonder med 0 % avgift som således finns på den svenska marknaden för närvarande är:

 • Avanza Zero – finns hos Avanza, 0 % i alla avgifter och följer det svenska börsindexet med de 30 största bolagen (index: SIX30RX).
 • SBAB Fri – finns att köpa hos SBAB också utan avgifter och följer index: OMXS30.
 • Superfonden Danmark – finns att köpa hos Nordnet. Följer indexet: Copenhagen 20 Cap Index (OMXC20CAP).
 • Superfonden Norge – finns att köpa hos Nordnet. Följer indexet: OBX.
 • Superfonden Finland – finns att köpa hos Nordnet. Följer indexet: OMX Helsinki 25 Index.
 • SEB Euroland Gratis – Lux ack – finns att köpa via SEB. Följer de 50 största bolagen i Euro-zonen.

Sedan brukar jag även varmt rekommendera Vanguards fonder som finns att köpa som ETF:er via Avanza eller Nordnet. Det är olika typer av indexfonder som alla kostar under 0.3 % vilket jag tycker är fullt rimligt. Till den listan vill jag i så fall även lägga till Spiltans fonder, som t.ex. Spiltan Investmentbolag.

Relaterade inlägg:


Den här artikeln publicerades 2014-06-18 klockan 20:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Indexfonder, Så blir du rik.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

7 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Hej,

  Vet att jag kommenterar ett rätt gammalt inlägg nu men det är bara här du har nämnt fonden vad jag kan se.
  Hur är det med SEB Euroland Gratis, vad tycker du om den? Är den något att ha?
  Tycker det är svårt att jämföra den med andra europafonder eftersom man bara verkar kunna hitta den på SEB:s egna sida.
  Hade inte du kunnat utvärdera de olika gratisfonderna och jämför dem med de du annars tycker är de bästa fonderna inom respektive kategori (tänker typ de bästa fonderna 2018)?

  Tack! :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Camilla
 2. Vit pil

  Hej Jan!

  Hur ser du på att det är en växlingsavgift på 0,25% vid insättning samt 0,25% vid uttag på handel med de nordiska superfonderna? Jag har tänkt mig en portfölj för ett visst ändamål där alla fyra Superfonderna ingår men blev lite besviken nu över avgifterna. Känns de ändå överkomliga eller finns det andra bättre alternativ?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias
  1. Vit pil

   Ja, det är trist, men jag vet tyvärr inget bättre sätt att göra det på. Avanza tar ju den avgiften också i växlingen.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 3. Vit pil

  Tycker Nordnets superfonder Finland, Danmark och Norge är fantastiska alternativ! Tyvärr är jag idag kund hos Avanza och har mitt sparande där. Vad skulle du säga att det finns för alternativ till dessa 3 superstjärnor på avanzas marknad? Vill ha exponering mot Norden exklusive Sverige i enlighet med din Allväders-portfölj.
  Stort tack för en grym blogg och hemsida!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Hugo
  1. Vit pil

   Jag skulle säga att de hos Avanza är ersättningsbara med Avanza Zero. Skillnaden på lång sikt kommer bara vara marginell.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
   1. Vit pil

    Ok jag förstår. Men då blir min exponering mot Svergie just väldigt stor. Men skulle du säga att jag kan försumma det iom att Avanza Zero ersätter Superfonderna och den Nordiska exponeringen? Eller är det sundare att balansera upp mot resterande? Stort tack för snabbt svar.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Hugo
   2. Vit pil

    Svårt att säga, visst är det en bättre riskspridning med norden. Jag skulle nog delat på pengarna i Avanza Zero och DNB Global Indeks.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Jan Bolmeson

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.