Ny välgörenhetskategori på bloggen
Sök:

Ny välgörenhetskategori på bloggen

Med detta inlägget markerar jag starten på den nya blogg-kategorin välgörenhet. Jag tycker det är viktigt att vi som har ska dela med oss till dem som inte har. I bibeln och inom islam talar man om att man ska ge ett tionde – jag känner inte riktigt att jag är där än men det är ett mål för framtiden. Idagsläget har jag budgeterat ungefär 5% av de månatliga inkomsterna ska gå till välgörenhet.

För att ”fira” min nya kategori var jag på Myrorna för första gången och skänkte resultatet av vår garderobsstädning, 4 kassar med kläder, till dem.

Sedan tidigare sponsrar jag och min sambo ett barn i Argentina via SOS Barnbyar.

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

 1. Vit pil

  Jag håller med om att välgörenhet ligger i fatet för alla. Men jag tror på kunskapsmässig välgörenhet.

  Som det står i Bibeln om Jesus och hur han lärde männen i båten att fiska istället för att ge de fisk.

  Det här med att ge små lån till entreprenörer så att de kan komma igång. Det tror jag på. Jag tror dock på vikten att då också ta ränta på lånen så att varje entreprenör lär sig reglerna i affärer.

  Sedan att man samtidigt lär entreprenörerna hur man faktiskt bygger bolag. För det är där man löser fattigdomen. Inte genom att skänka pengar.

  Sedan finns det välgörenhet som rör sjukdomar etc. Sådant kan måhända vara enbart löst genom att man hjälper till med pengar för att finansiera experterna och de nödvändiga verktygen. Men jag tycker att detta ska ske via sponsorskap och inte bara att folket ger pengar hit och dit och hoppas på det bästa.

  Ett sätt är att företag A eller en pool av små företagare lägger ihop pengar som de sedan använder för att sponsra cancerforskningen (exempelvis). Då kan företagen bli sedda samtidigt som cancerforskningen får pengar. Branding + framgångsrik forskning = Win/Win.

  Näringsliv samt forskningen måste samarbeta mer gynnsamt med varandra. Det är vad jag tror är bästa vägen. Ju mer folk handlar av småföretagarna eller de större bolagen, ju mer pengar får forskningen. Och detta leder till bättre kommers samtidigt som forskningen får mer pengar. Deta blir en uppåtgående och positiv spiral för alla inblandade.

  Idag är det mer en förlust affär för den som skänker pengar. Även om den som skänker kan dra av gåvan de gör till välgörenhet så är det ändå ingen direkt glädjande grej för den som ger alltid. Utan det blir mer som en plikt. En plikt som gör att de kan minska skattebördan. Var ligger det roliga där? Var ligger glädjen för att hjälpa till i ett sådant upplägg.

  Jag tror fullt ut att man måste gilla situationen för att det ska bli något bra av det.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.