Nyårslöfte - för första gången...
Sök:

Nyårslöfte – för första gången…

Jag har aldrig tidigare lämnat nyårslöfte men nu känner jag att det kan vara ett lämpligt tillfälle för att göra det. Även om följande kan låta som klyschor så har de fått ny betydelse för mig på sistone – därför har jag tagit hjälp av boken ”Salomos priniciper” när jag formulerat många av dem.

 • Jag ska vara sann mot mig själv och lyssna till mitt inre. Genom att ta sig tid till reflektion kan man få perspektiv på sitt liv.
 • Jag ska försöka ta vara på varje ny dag och på sätt leva livet jag älskar och älska det liv jag lever.
 • Jag ska se motgångar som livets sätt att ge mig hintar om hur jag kan göra saker annorlunda och bättre.
 • Jag ska försöka lära mig nåogt av alla jag träffar och allt jag är med om – gott som ont. Jag ska ständigt försöka vara ödmjuk och ifrågasätta mina fördomar.
 • Jag ska försöka tänka positivt och tro på mig själv och min förmåga. Det är mina beslut och mina handlingar som bestämmer min morgondag – inte mina omständigheter.
 • Jag kan, jag kan, jag kan.
 • Jag ska livet som en ständig utveckling – min uppgift är att hantera och kreativt lösa de situationer som lilvet bjuder. Jag ska betrakta motgångar som tillfällig information om hur långt jag har kommit på min resa. På så sätt hämtar jag nya krafter inför nästa ansträngning. Misslyckanden och prövningarger mig möjlighet att växa och tar fram det bästa inom mig. Misslyckanden lär mig tålamod och tålamod utvecklar min inre styrka och karaktär.
 • Jag ska fokusera på kortsiktiga och konkreta mål i svåra perioder.
 • Jag ska försöka visualisera mer och tänka positivt och leva i framtiden och ta ut segern i förskott.
 • Jag ska försöka skapa god daglig rutin som stöd för att alltid göra mitt bästa en dag i tager en sak i taget.
 • Jag ska omge mig och utveckla mitt nätverk och söka stöd i det.
 • Jag ska bygga bra och fungerande relationer.
 • Jag ska leva med målet att lämna något bestående av värde efter mig. Jag vill se mitt liv i ett större perspektiv.
 • Jag ska försöka välja den smala vägen, ta de svåra besluten och göra det jag anser vara rätt och riktigt.
 • Jag ska aktivit försöka bearbeta känslor av oro, rädsla, ångest och skuld.
 • Jag ska inte vara rädd för att misslyckas och inte rädas det som kommar skall.
 • Jag ska försöka använda min tid på bästa möjliga sätt – jag ska planera med omsorg så att jag gör det viktigaste först. Jag ska ge tid till att vårda mina relationer, mina ande, min kropp och min själv. Genom att säga JA till det som är viktigt och NEJ till det som är oväsentligt rör jag mig i den riktning mot mål jag vill uppnåa i livet. Det är de små dagliga besluten som för mig närmare eller längre bort från mina mål.
 • Jag ska handla och göra utföra aktioner – det är bara handling som gör min dröm verklig. Vad jag gör nu bestämmer vad jag blir i nästa ögonblick.
 • Att leva en dag i taget betyder att man inser att gårdagen aldrig kommer igen, att morgondagen har man inget löfte om – utan allt man har är den här dagen idag.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

 1. Vit pil

  Jag har 3 mål för 2008. Ett av dessa är att öka det passiva kassaflödet med ytterligare 50.000 kr.

  Om ni inte läst 4 hour work week av Timothy Ferriss så hoppas jag att ni gör det. På hans hemsida http://www.4hourworkweek.com kan man göra olika tester. Det som jag fastnade för var hans målsättnings modell. Den ser ut så här:

  1 place to visit
  1 thing to do before you die
  1 thing to do daily
  1 thing to do weekly
  1 thing you’ve always wanted to learn

  Mina svar till dessa är (enligt listan ovan).

  1 place to visit: Amazonas Djungel

  1 thing to do before you die: vara bland topp tio av de rikaste människorna i världen (topp tio på Forbes årliga lista. Minst en gång i mitt liv).

  1 thing to do daily: Se en film

  1 thing to do weekly: ha sex (har på tok för lite sex nu för tiden).

  1 thing you’ve always wanted to learn: hur man obducerar en människa (ingen fara, jag tänker inte mörda någon:). Men tanken är att både läsa mig till teoretisk kunskap samt få assistera under en verklig obduktion). Jag har en hat kärlek till döden personligen. Obehagligt men samtidigt intressant. Obehagligheten försvinner bara ifall man utsätter sig för obehagligheten tillräckligt många gånger. Det är som att gå upp på scen inför en fasligt stor publik. Man vänjer sig.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.