Oavsett vad så är du en vinnare i det globala perspektivet
Sök:

Oavsett vad så är du en vinnare i det globala perspektivet

Jämför din egen lön och förmögenhet med resten av världens

Oavsett vad så är du en vinnare i det globala perspektivet
Den här artikeln publicerades 2015-06-13 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Det är lätt att många gånger glömma bort hur bra man faktiskt har det. Särskilt vi i Sverige är vinnare i livets lotteri, bara genom att vi bor i det här landet.

En av mina stora farhågor i livet är att glömma bort perspektivet eller tappa kontakten med ”verkligheten”. I alla för mig är det lätt att ibland absorberas av de vardagliga utmaningarna och problemen. Särskilt i området ekonomi är det också lätt att bara se hur mycket bättre alla andra har det, eller hur mycket alla andra tjänar eller hur bra affärer andra har gjort.

Jag hittade för några dagar sedan sajten ”Global Rich List” där man kan jämföra både sin egen månadslön och sin egen förmögenhet med resten av världens befolkning. Ganska spännande och kul faktiskt. Tydligen tillhör jag världens 0.15 % rikaste när det gäller årsinkomst. Helt ärligt är det sällan jag reflekterar över det. Det är ju mer att jag tänker att där är 10 000 000 människor som tjänar mer än mig, men då är det lätt att glömma bort att där är över 7 300 000 000 människor som tjänar mindre.

 • GlobalRichList.com – Testa din egen lön och förmögenhet i relation till världens befolkning

Sajten är gjord av en välgörenhetsorganisation som vill öka kunskapen och naturligtvis att man ska dela med sig. Det förändrar dock inte siffrorna.

Relaterade artiklar


Den här artikeln publicerades 2015-06-13 klockan 09:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Data, statistik och historiska kurser, Övrigt och off-topic.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

3 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Jag såg att en grekisk pensioner är bland de 10% som är rikaste. Det säger inte hela historian, för en som är van att vara bland de 1% rikaste kommer att få mycket svårt att bli bland de 10% rikaste.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Asta
 2. Vit pil

  Har du verkligen knappat in din lön efter skatt? Måste medge att du verkar ha hög inkomst annars…

  Jag roade mig med att även knappa in mina siffror i rikedomsavdelningen – jag noterade att jag inte låg lika högt upp på rikedomsrankingen som jag gjorde på lönerankingen, men det är väl det som är målet så småningom…

  Ett easteregg är att ifall man matar in absurd hög rikedom så frågar den ifall man är Warren Buffet, om inte så uppmanas man att försöka med lägre belopp.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  skyking
  1. Vit pil

   ”Lön” är ju faktiskt det minst effektiva sättet att få en hög netto inkomst. Jag tror att hans ”höga” inkomster kommer från investeringar och andra saker som han skriver om på bloggen bland annat :)

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Robin

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.