Oavsett vad så är du en vinnare i det globala perspektivet

Jämför din egen lön och förmögenhet med resten av världens

Oavsett vad så är du en vinnare i det globala perspektivet

Det är lätt att många gånger glömma bort hur bra man faktiskt har det. Särskilt vi i Sverige är vinnare i livets lotteri, bara genom att vi bor i det här landet.

En av mina stora farhågor i livet är att glömma bort perspektivet eller tappa kontakten med ”verkligheten”. I alla för mig är det lätt att ibland absorberas av de vardagliga utmaningarna och problemen. Särskilt i området ekonomi är det också lätt att bara se hur mycket bättre alla andra har det, eller hur mycket alla andra tjänar eller hur bra affärer andra har gjort.

Jag hittade för några dagar sedan sajten ”Global Rich List” där man kan jämföra både sin egen månadslön och sin egen förmögenhet med resten av världens befolkning. Ganska spännande och kul faktiskt. Tydligen tillhör jag världens 0.15 % rikaste när det gäller årsinkomst. Helt ärligt är det sällan jag reflekterar över det. Det är ju mer att jag tänker att där är 10 000 000 människor som tjänar mer än mig, men då är det lätt att glömma bort att där är över 7 300 000 000 människor som tjänar mindre.

  • GlobalRichList.com – Testa din egen lön och förmögenhet i relation till världens befolkning

Sajten är gjord av en välgörenhetsorganisation som vill öka kunskapen och naturligtvis att man ska dela med sig. Det förändrar dock inte siffrorna.

Relaterade artiklar

Få ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt

Genom att fylla i din e-postadress nedan får du ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt (till skillnad från vårt månatliga nyhetsbrev). I normala fall innebär det ett mejl varje måndag morgon. Självklart är det kostnadsfritt och du kan avsluta när du vill.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök