Oavsett vad så är du en vinnare i det globala perspektivet

Jämför din egen lön och förmögenhet med resten av världens

Oavsett vad så är du en vinnare i det globala perspektivet

Det är lätt att många gånger glömma bort hur bra man faktiskt har det. Särskilt vi i Sverige är vinnare i livets lotteri, bara genom att vi bor i det här landet.

En av mina stora farhågor i livet är att glömma bort perspektivet eller tappa kontakten med ”verkligheten”. I alla för mig är det lätt att ibland absorberas av de vardagliga utmaningarna och problemen. Särskilt i området ekonomi är det också lätt att bara se hur mycket bättre alla andra har det, eller hur mycket alla andra tjänar eller hur bra affärer andra har gjort.

Jag hittade för några dagar sedan sajten ”Global Rich List” där man kan jämföra både sin egen månadslön och sin egen förmögenhet med resten av världens befolkning. Ganska spännande och kul faktiskt. Tydligen tillhör jag världens 0.15 % rikaste när det gäller årsinkomst. Helt ärligt är det sällan jag reflekterar över det. Det är ju mer att jag tänker att där är 10 000 000 människor som tjänar mer än mig, men då är det lätt att glömma bort att där är över 7 300 000 000 människor som tjänar mindre.

  • GlobalRichList.com – Testa din egen lön och förmögenhet i relation till världens befolkning

Sajten är gjord av en välgörenhetsorganisation som vill öka kunskapen och naturligtvis att man ska dela med sig. Det förändrar dock inte siffrorna.

Relaterade artiklar

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök