Obama eller McCain… – framtida amerikansk ekonomisk politik

Jag hade en diskussion med en vän som kommit på besök från USA över sommaren och vi diskuterade Obama vs McCain. Själv är jag lite splittrad i frågan – i Europa är det närmast häderi att inte gilla Obama. Eftersom jag själv anser mig själv vara väldigt liberal som förespråkar individens frihet och ansvar, företagande så borde jag förespråka republikanerna och McCain, vilket faktiskt tar emot.

Det intressanta är sedan om man läser amerikanska Fortune, som i de senaste nummret hade en  jämförelse mellan dessa två kandidaters ekonomiska politik och rådgivare så fanns människor som jag såg upp till på båda sidor.

På McCains sida finns bl.a. Carly Fiorina (f.d. VD på HP som jag skrivit om här), Fred W. Smith (VD och grundare av FedEx) och Meg Whitman (f.d. VD på Ebay).

På Obamas sida finns Warren Buffet, Paul Folcker (från amerikanska Fed) och Penny pritzker (Hyatt).

Det som förvånat mig t.ex. är att Buffett förespråkar högre skatt på de rika (som fortfarande dock är lägre än den svenska), Obama förespråkar handelstullar medan McCain är för fri handel (vilket jag föredrar). Svårt det här.

Vad som är väldigt klart iaf att vem det än blir så kommer det att ha stor påverkan på världens ekonomi.

Få ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt

Genom att fylla i din e-postadress nedan får du ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt (till skillnad från vårt månatliga nyhetsbrev). I normala fall innebär det ett mejl varje måndag morgon. Självklart är det kostnadsfritt och du kan avsluta när du vill.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök