Om att sitta på händerna...
Sök:

Om att sitta på händerna…

Den här artikeln publicerades 2008-08-10 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Just nu befinner jag mig i någonslags mellanfas med våra investeringar – vi har i princip investerat upp till vår ekonomiska förmåga – och nu är vi i fasen där vi väntar och ser om de kommer att falla ut. Jag som är van att göra saker, att driva saker kan detta ibland vara ganska frustrerande eftersom det ligger delvis utanför min kontroll. Om du har spelat Robert Kiyosakis spel Cashflow så uppkommer denna situationen där också från tid till tid. Man har massor av potentiella investeringar och man sitter och väntar på att de ska falla ut.

Just nu tror jag mest att det gäller att njuta av resan, se på denna tiden som tiden innan pengarna ramlade in och uppskatta den för vad den är. För den kommer nog inte komma igen. Det är verkligen en spännande tid just nu.

(ovan är också förklaringen till varför jag inte postar så mycket investeringsförslag just nu – jag har helt enkelt slut på investerbara pengar… :D)


Den här artikeln publicerades 2008-08-10 klockan 00:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Övrigt och off-topic.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

3 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Mycket en balans mellan aktion och icke-aktion. Folk brukar vara antingen ”rakt på det” hela tiden eller så är de för avtrubbade hela tiden.

  Man måste veta när man ska in på scen och när man ska hålla sig undan.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias
 2. Vit pil

  haha… håller absolut med dig… :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  madwax
 3. Vit pil

  Jag tycker även att min situation är spännande. Insikten av det är att jag tycker att jag har för lite kontroll. Jag tror det ligger en del i Warren Buffets uttryck: ”The worst enemies to an investor are expenses and excitement”.

  Sen finns det väl i och för sig lite olika slags spänning…

  Mvh Anders

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anders

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.