Om RikaTillsammans.se
Sök:

Om RikaTillsammans.se

Innehållsförteckning

till toppen

Din nytta med RikaTillsammans.se – bloggens mål och vision

Min vision med RikaTillsammans.se är att utmana, inspirera och stärka ditt förhållningssätt till privatekonomi och samtidigt skapa konkreta resultat i din plånbok. Jag vill även bidra med förutsättningarna för din frihet och personliga växt så att du lever det liv du älskar och kan älska det liv du lever.

Anledningen till att jag  har bloggen är för bidra till dig och göra så att du kan uppfylla dina drömmar (för då uppfyller jag min dröm om att få vara en positiv påverkan i andras liv):

 • Att du kan göra de där resorna du vill göra tillsammans med dina närmaste – resa till exempelvis Maldiverna, Thailand och öar i Söderhavet
 • Att du kan trygga dina barns framtid – de kan få växa upp utan att behöva oroa sig för pengar eller höra dig och din respektive bråka om pengar. Att de kan få möjlighet att göra det de vill utan att den skull inte behöva gör något.
 • Att du kan köpa de där sakerna du vill ha – t.ex. en fin öppen sportbil där du kan känna vinden genom håret, eller husbilen som tar dig genom Europa. Eller varför inte sommarhuset i södra Frankrike, stugan i fjällen eller kanske något så enkelt som en plasma-tv?
 • Att du kan skapa de relationerna du vill ha med din omgivning – att du kan umgås med de människor du vill, när du vill och ta hand och våra de relationerna som betyder något för dig – med vänner, föräldrar, barn etc.
 • Att du kan göra det du helst av allt önskar – tänk att få vara fri – helt fri, att få åka till ett fantastiskt Four Seasons Hotell på Bali för att det faller dig in på morgonen?
 • Att du inte behöver arbeta för pengar – du väljer själv när, var och hur du vill spendera din tid – att jobba med det du älskar utan att nödvändigtvis vara beroende av en lön.
 • Att du kan vara generös mot dem som står dig nära – att verkligen kunna ge, ge glädje, ge möjligheter och skapa förutsättningar

Vad drömmer du om? (skriv gärna en kommentar) »

till toppen

Introduktion

meFör ett par år sedan började jag en fantastisk resa. Till en början var det nästan enbart en ekonomisk resa – där mitt mål var ekonomisk frihet. Idag är det ett underordnat mål.

Ekonomin är alltså inte själva huvudmålet – utan snarare det som ska göra det möjligt för mig att leva det livet jag vill. Ett liv där jag lever i min vision om att hjälpa andra att växa, vara generös och lämna jorden som en betydligt bättre plats än den var när jag kom dit. Jag vill hjälpa människor ta sig till ställen dit de inte hade tagit sig utan min hjälp. En god ekonomi är för mig frihet – frihet att inte behöva arbeta för pengar, utan arbeta för att bidra, bygga relationer och skapa värde som blir beständigt.

Tidigare gick jag i de klassiska spåren – jag skaffade min en bra utbildning (civilingenjör i teknisk fysik) bra jobb och jag sparade pengarna jag tjänade. Eventuellt investerade jag dem i någon enstaka fond och eller köpte lite aktier. Jag var på väg in i ett liv som mina föräldrar och nästan hela min umgängeskrets lever. Det är inte resa jag vill göra, jag vill mer – jag vill uppleva saker, jag vill hjälpa andra, jag vill skapa bestående resultat. Jag vill har gjort en stor skillnad för både mig och själv och andra. Jag vill bygga företag som ska finnas kvar långt efter att jag har gått vidare.

Jag tycker egentligen inte att fokus ska ligga på mig på denna bloggen, men jag vet att många frågar efter lite personlig information.

 • Jag heter Jan, fyller 28 under detta året (2009) och är gift sedan förra  året
 • Jag har en civilingenjörsexamen i Teknisk Fysik från Lunds Tekniska Högskola, och jag har aldrig haft en anställning
 • Jag arbetar som industri/managementkonsult i ett Malmö-baserat företag med 8 anställda där jag är näst störste ägare
 • Jag brinner för att få människor att växa och jag är en sökare
 • Mina stora intressen är undervisning, entreprenörskap, ekonomi och personlig utveckling
 • Jag håller från och till kurser i Balansekonomi:s regi

till toppen

Vikten av personlig utveckling

What you have become is the result of what you have thought.
– Buddha

En stor insikt under de gångna tiden symboliseras av citatet ovanför. Vad man som människa tänker är obeskrivligt viktigt. Allt som man presterar har man någon gång tänkt – det leder till resultat såsom att din situation är en direkt följd av ditt eget beteende. Den enda skillnaden mellan väldigt framgångsrika människor och andra är bara skillnaden i tankesätt. Ingenting annat. Den insikten var för mig fantastisk – att inse att det är jag själv som skapar och väljer mitt liv. Det kan vara en skrämmande insikt – att inse att jag är orsaken till allt som händer och inte  händer. Att jag själv är orsaken till de resultat jag och har och inte har. Det betyder att jag inte kan skylla på någon eller något. Det är ett stort steg.

Samtidigt öppnar den helt fantastiska möjligheter – för den andra sidan av myntet är att jag har alla chanser i världen att göra det jag vill göra. Att det för mig bara är välja en riktning och sedan följa den. Allt är möjligt och allt går att göra och uppleva – jag är skaparen av mitt eget liv. Denna insikt och dess följder är något som jag brinner oerhört starkt för och gärna vill dela med mig till alla som vill lyssna.

till toppen

Varför RikaTillsammans.se?

Jag är lite av en datanörd och är det något jag kan ganska bra så är det Internet. Internet ger idag fantastiska möjligheter att dela med sig till den som vill läsa och lyssna. Jag har haft förmånen att ha fantastiska mentorer och upplevelser och jag vet att dessa kan hjälpa och har hjälpt andra människor. Med bloggen vill jag inspirerar människor att leva sin liv i full potential – att älska det liv de lever och leva det liv de älskar.

Jag vill inspirera till att göra sin egna resa, samtidigt som jag provocerar ”grundmurade” åsikter och uppfattning och gör folk förbannde. Det är bara så utveckling sker. Jag vill dela med mig av mina erfarenheter och kunskap och samtidigt växa med den kunskap som finns hos dig som läser detta. Jag vill komma i kontakt med andra spännande människor och hitta på roliga idéer och tjäna pengar. Inte för att pengar på hög ger mig tillfredsställelse eller trygghet – utan för att pengar är energi på papper. Energi som går att omvandla till vad som helst annars – till kunskap, erfarenheter, företag, upplevelser. Pengar är verktyg som rätt använda kan bygga fantastiskt bestående värden.

Läs mer om varför jag tycker att det är viktigt med en god privatekonomi »
till toppen

Prenumerera på artiklar som publiceras på RikaTillsammans

Du behöver inte besöka bloggen varje dag (även om det hade gjort mig glad) utan du kan välja att få hem artiklarna precis som vilken prenumeration som helst. Du gör det lättast genom:

till toppen

Seminarier, aktiviteter  och Nätverk för framgång

Den stora utvecklingen sker inte genom att läsa inlägg på en hemsida utan genom interaktion med andra. Därför har jag startat mitt partnerskap och nätverk för framgång där du kan gå med (gratis). Sedan rekommenderar jag även att läsa under ”Seminarier och Aktiviteter” där jag brukar posta tips om aktiviteter i ”verkligheten”.

Tack för att du tar dig tid att läsa detta och jag hoppas att du finner nytta med hemsidan.

Många hälsningar,
//Jan

Kontakta mig

Kontakta mig gärna via

Relaterade etiketter och ämnen

Balansekonomi, entreprenörskap, personligt

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

13 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Själv drömmer jag om en egen liten butik.
  Har skrivit ner affärsidén och upprättat en affärsplan men där tar det ekonomiskt stopp p g a överskuldsatthet sedan urminnes tider.

  Jag skadade mig i mitt tidigare arbete men Försäkringskassan gjorde en minst sagt konstig utredning och sa till min arbetsgivare att jag minsann borde kunna jobba 8 tim per dag. Då blev jag snabbt uppsagd och vem kan klandra a.g. för det.

  Är inskriven vid Lernia och går den ena kursen före den andra. Vill inte ljuga för någon a.g. om skadorna.

  Jag skulle kunna göra mången nytta för världen OM jag bara får chansen att komma ifatt!

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Ann-Christin Yngve

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.