Om bostadsbubblan

Frågor och svar, vecka 43, 2017

Om bostadsbubblan

Veckans frågor och svar handlar om löss den svenska bostadsbubblan, särskilt med tanke på de senaste dagarnas skriver i media.

Jag har ju skrivit om bostadsbubblan i flera år, men jag tror inte ännu inte riktigt att vi har sett toppen. Anledningen är att om man tittar på fundamental fakta så är det fortfarande inget som har förändrats. Riksbanken lämnade senast idag räntan oförändrad, vi har fortfarande en högkonjunktur, ränteavdraget är fortfarande intakt, fastighetsskatten är inte återinförd och de flesta har fortfarande jobb där de får jobbskatteavdrag. I det här ca 20 minuter långa avsnittet berör jag bostadsbubblan från flera perspektiv. Hör bland annat min fru Caroline utbrista ”vi var ju sådana losers”. :-)

Tyvärr lyckades jag med konststycket att lägga fokus fel på kameran, vilket innebär att den här veckan blir det bara ett podd-avsnitt istället för att lägga upp video också. Jag beklagar det. Du kan se oskärpan i bilden ovan.

Relaterade artiklar

Du kan läsa mer i mina artiklar om bostadsbubblan nedan.

Få ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt

Genom att fylla i din e-postadress nedan får du ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt (till skillnad från vårt månatliga nyhetsbrev). I normala fall innebär det ett mejl varje måndag morgon. Självklart är det kostnadsfritt och du kan avsluta när du vill.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök