Utnyttja ditt kreditkort till din fördel inte bankernas...
Sök:

Utnyttja ditt kreditkort till din fördel inte bankernas…

De bästa strategierna för användningen av kreditkort som att t.ex. sluta buffertspara

Jag har tidigare skrivit om både kreditkort och buffertkonto och här kommer en sammanfattning i form av ett videoklipp. Det som jag framförallt pratar om är hur man kan byta buffertkontot mot ett kreditkort samt hur du kan öka avkastningen på vissa typer av affärer.

Det finns en nyare version av den här artikeln här:

Tidigare i år skrev jag en artikel där jag gick genom de bästa kreditkorten på marknaden som jag bedömmer dem just nu. Klicka här för att läsa artikeln: ”Så här fick jag en iPad tack vare mitt kreditkort

Vad tar du med dig från videoklippet?

Relaterade artiklar

Relaterade etiketter och ämnen

buffert, kreditkort, tips, video

Kommentera

12 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Hej Jan.

  Stort tack för en bra blogg. Jag är i full färd med att strukturera om både hela min vardagsekonomi och mina besparingar efter att ha läst här i några månader. Jag har dock en fråga kring kreditkort.

  Du säger i videon ovan att man får 1% cashback eller poäng om man köper Better Globe träd med sitt kreditkort. Men eftersom träden handlas i euro så tillkommer väll ofta en valutaväxlingsavgift på 1-2%? Det finns visserligen kreditkort utan valutaväxlingsavgift men jag har inte hittat något som både har ett bra bonusprogram med cashbacks eller poäng och dessutom 0% i valutaväxlingsavgift.

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Arvid
  1. Vit pil

   Ja, det stämmer. Tyvärr åker man på valutaväxlingen på de flesta kort och jag har inte heller hittat något som du säger med både cashback och 0 % i valutaväxling. Hittar du ett så säg till! :-)

   Jan

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 2. Vit pil

  Tack för en jättebra blogg!
  Jag använder mig av både Coop MedMera Mer och OKQ8 VISA, och betalar räkningarna sedan via autogiro. Jag kom och tänka på ifall jag ändrar mitt betalsätt hos OKQ8 till att jag får hem en faktura istället, kan jag då betala fakturan med Coop MedMera Mer kreditkortet? För i så fall får man poäng dubbelt upp. Känns som att det nästan skulle vara för bra för att vara sant i så fall, och då brukar det oftast inte vara det heller :)

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Sebastian
 3. Vit pil

  Mycket bra tips Jan. Tack!
  Jag har själv ett Statoil MasterCard som ger 1% cashback i kontanter. Samt billigare drivmedel till bilen.
  Kombinerar jag detta med en cashback site som ex refunder och ev rabattkod så kan man komma undan riktigt bra.
  Ex Köper en bok på adlibris, 2,5% cashback från refunder, 1% cashback på MasterCard och 5% rabatt från rabattkod så har jag sparat 2,5+1+5=8,5% av priset med en cashback på 3,5%!

  Tack för en bra site!
  Mvh
  Daniel

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Daniel
 4. Vit pil

  Väldigt bra tips, med ett sunt ekonomiskt tänk är kreditkort en fantastisk tillgång. Kanske framförallt om man hittar ett som fungerar bra med ens livstil och kan ta tillvara på de förmåner som många kortugivare erbjuder, och självklart som du nämner det viktigaste är att använda kreditkortet till ens egen fördel och inte bankernas, betala fakturan direkt!

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Camilla
 5. Vit pil

  Hej
  Först tack för en mycket intressant blogg, har verkligen gett mig en ny syn på sparande. En fråga bara, vad anser du om att utnyttja krediten genom att ta ut en större del av denna och investera i en lämplig indexfond och sedan innan den räntefria kredittiden går ut sälja av och betala in igen. Och sedan upprepa detta över tid. På så vis kan man ju låta krediten jobba, visserligen till en viss risk, men med rätt fond över tid så.
  Mvh M

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Magnus
 6. Vit pil

  Hej
  Jag har sett att du rekommenderar OkQ8 kort. Jag ska precis se över mina kort,
  har du kollat Shell Mastercard?
  De har 1% i cashback , och man får just nu 1,85% i sparränta om man har pengar på kortet
  ingen avgift samt reseförsäkring om man betalar upp till 75% av resan med kortet.
  har jag missat ngt eller varför är OKQ8 bättre?

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Marita
 7. Vit pil

  Hej Jan ! Intressant. Vi använder vårat allkortskonto kreditkort på
  våran bank att köpa mat varje månad på krediten och betalar då räkningen varje månad (inom räntefri tid). Vi ser det som en bra grej att ha koll på matpengarna istället för att ex spara kvitton…vet alltid hur mkt vi handlar för. Vi får poäng för varje kortköp som investeras i en fond som Handelsbanken öppnat . Bra eller dåligt? fond 50 ..minns inte exakt vad den heter men har hög kostnad per år. Blir vi lurade? en dålig affär för oss?

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Katarina
 8. Vit pil

  Jag följer nu ditt tips om att se över mina kort. Vi säger nu upp våra VISA-kort som kostar 500kr om året samt mitt Amex-kort som också kostar 500kr om året. Istället skaffar vi två stycken gratis Shell MasterCard som ger tillbaka 1% i kontanter på alla köp förutom på drivmedel och hos konkurrenter. Jag räknar med att vi kommer tjäna totalt runt 2-3.000kr om året på detta. Tack så himla mycket för tipset Jan!

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Jon Nordhammer
 9. Vit pil

  Hehe, detta är en klassiker, fåtöljen och en stor grön växt sen brukar de ha ett litet bord där de kan ställa ett glas vatten och lägga kvällens program på ; )

  Skämt åsido, detta är en riktigt bra metod men man måste ha disciplin annars går det åt pipan.
  Tack vare räntefri kredit kan man ha sin buffert på ett ”knöligare” ställe, det gör ingenting att det tar några bankdagar att plocka hem pengarna.

  Trevlig kväll!
  Fredrik

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.