Villkor för publicering av kommentarer på rikatillsammans.se
Sök:

Villkor för publicering av kommentarer på rikatillsammans.se

Som besökare på rikatillsammans.se har du ibland möjlighet att kommentera på blogginlägg och artiklar. Kommentarerna granskas inte av RikaTillsammans och du ansvarar därför själv för dessa och kan hållas ansvarig för dem. Av detta skäl kan inte din anonymitet, t.ex. vid misstanke om brott, garanteras.

RikaTillsammans tjänster och webbplats får endast användas för att publicera kommentarer som är förenliga med lagstiftning och våra allmänna villkor. RikaTillsammans förbehåller sig rätten att avlägsna kommentarer som strider mot svensk lag eller som bryter mot våra regler.

Du har möjlighet att uppmärksamma RikaTillsammans på kommentarer eller inlägg som du har anledning att anta strider mot dessa allmänna villkor eller tillämplig lagstiftning, genom funktionen rapportera inlägg. Vill du på annat sätt kontakta oss gör du det enklast genom att maila till jan@rikatillsammans.se.

Otillåtet innehåll

Du får kommentera inlägg på ett sådant sätt att RikaTillsammans eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Kommentarer får inte strida mot våra allmänna villkor, gällande lagar och regler samt RikaTillsammans särskilda anvisningar från tid till annan.

Kommentarsfunktionen får inte användas till direktreklam, spam, tävlingar, pyramidspel, kedjebrev m.m. Vidare får kommentarsfunktionen inte användas till:

 • att förtala, smäda, trakassera, diskriminera, förfölja eller hota andra eller på något annat sätt kränka andras rättigheter;
 • att publicera, posta, överföra, distribuera eller sprida information eller material som innebär hets mot folkgrupp, förtal, barnpornografibrott, olaga våldsskildring, brott mot tystnadsplikt eller uppmaningar till brott eller som på annat sätt strider mot lag eller är olämplig, stötande, vulgär, obscen eller oanständig;
 • att överföra filer som innehåller virus, trojanska hästar, kedjevirus, skadade filer eller andra program som kan skada funktionen hos någon annans dator eller egendom; eller
 • att göra inlägg eller ladda upp bilder som gör intrång i någon annans upphovsrätt eller annan rättighet.

Vi förbehåller oss dessutom rätten att själva ta bort kommentarer vi upplever inte bidrar till att skapa en positiv eller framåtriktad anda på bloggen.

Immateriella rättigheter

Genom att publicera material på rikatillsammans.se garanterar du att du är innehavare av immateriella rättigheter som kan hänföras till materialet eller att du erhållit erforderligt tillstånd från rättighetsinnehavaren att upplåta nyttjanderätt till RikaTillsammans enligt dessa allmänna villkor. Om publicerat material innehåller personuppgifter enligt personuppgiftslagen avseende tredje man garanterar du att erforderligt samtycke för publiceringen inhämtats.

Genom att acceptera dessa villkor medger du att RikaTillsammans utan ersättning till dig eller till tredje man och utan begränsning i tiden får kopiera, lagra, visa och publicera sådant material som du har publicerat.

Personuppgifter

RikaTillsammans registrerar dina personuppgifter såsom namn, e-postadress och telefonnummer i samband med publicering av inlägg på rikatillsammans.se. Personuppgifterna du registrerar används för att verifiera din identitet samt för att, i förekommande fall, kommunicera med dig.

Överföring av personuppgifter

Personuppgifter och andra uppgifter som du registrerar på rikatillsammans.se överförs inte till andra företag i marknadsföringssyfte.

Rättelse och radering av personuppgifter

Du har rätt att gratis, en gång per kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan ställd till oss, få besked om vilka personuppgifter om dig som vi behandlar och hur vi behandlar dessa. Du har också rätt att begära rättelse, uppdatera och begära att RikaTillsammans AB tar bort personuppgifter som vi behandlar om dig. Kontaktuppgifter hittar du nedan.

Vi sparar inte dina personuppgifter under längre tid än vad som är nödvändigt med hänsyn till ändamålet för insamlandet enligt dessa villkor och vi använder oss av lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter. RikaTillsammans AB kan dock aldrig garantera 100 % säkerhet för de uppgifter som du registrerar hos oss.

Kontakt

Om du har några frågor kan du kontakta oss per telefon, e-post eller brev enligt nedan:

Företag: RikaTillsammans AB
Email: jan@rikatillsammans.se

Relaterade artiklar


Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

18 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Tack för mycket intressanta artiklar och nu ska jag köpa boken. En liten fråga? Har inte haft förstånd och sedan ingen möjlighet ekonomiskt att spara till min son förrän nu. Hur mycket bör jag lägga in på en kapitalförsäkring varje månad (sonen är 15år) för att han vid 25/30 år ska ha bättre möjligheter i livet?
  Vänligen
  Susanne Olsson

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Susanne Olsson
  1. Vit pil

   Jag skulle säga att snarare lägga tiden på att prata om pengar tillsammans än att spara mycket pengar, boken har ganska många förslag på det. Varken jag eller Charlie (eller de flesta andra) fick några pengar när vi fyllde 18 och det har gått ganska bra i alla fall.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 2. Vit pil

  Mycket bra artikel!Fick de flesta svar jag funderat på.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anni
 3. Vit pil

  Mycket bra artikel!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anni
 4. Vit pil

  Hej Jan !
  Är ny ”medlem ” på din blogg. Tack för något som verkar vettigt och sansat.
  Jag vill starta en bli rik tillsammans portfölj.
  Jag undrar om det är dumt att sätta in en större summa på en gång eller om man skall dela upp det.(Handlar fn om 250000)
  Står i startgroparna så jag vore tacksam för svar.
  Mvh Gerd

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Gerd
  1. Vit pil

   Jag kan inte länka just nu, men googla ”RikaTillsammans investera sprida ut” så bör du hitta en artikel som beskriver de två resonemangen.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 5. Vit pil

  Vad händer med guldpriset om USA går i konkurs och dollarn kollapsar? Guld köps ju i USD.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robson
  1. Vit pil

   Inget särskilt, man bara tar ut guldet i en annan valuta, t.ex. euro, pund, renmimbi eller motsvarande.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 6. Vit pil

  Hej. Jag undrar vad det finns för åsikter om att spara pengar i försäkringsbolag. Ser att det handlar mest om banker. Jag sparar i folksam och har en garantiränta vid uttag (Kapitalförsäkring) om tidigast 10 år (tror jag) på minst 4%. Nu har den legat på 4% länge och är kanske en god investering med tanke på ränteläget. Dock när jag tittar på besked så är administrationsavgifterna höga (trots att det var därför jag bytte från bank till försäkringsbolag för att slippa, suck). Det gör att jag i dagsläget går på minus. Försöker få kontroll över min ekonomi och hitta bästa väg framåt. Synpunkter?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anna-lena
  1. Vit pil

   Kan vara bra om man är ute efter försäkringsmomentet och en garanti. Men det är (som försäkringar nästan alltid är) dyrt.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 7. Vit pil

  Hej Jan! Skulle vilja höra vad du tycker om Nordnets Modellportfölj ETF?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Pavel
  1. Vit pil

   Känner inte till den tyvärr.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 8. Vit pil

  Hej! Det är väldigt lågt ljud på dina inslag trots att jag höjer till 100% ljud på min dator. Sen undrar jag hur man kan se rikatillsammansportföljen?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Marie Mattsson
 9. Vit pil

  Hej Jan,
  När jag var ung träffade vi marknadschefen på ett stort företag och frågade vilken gren på civilekonomutbildningen vi borde välja för att få jobb som marknadsförare. Svaret blev ungefär ” Vi kan ta en präst och göra honom till en bra marknadsförare. Huvudsaken är att han har visat att han har energin och den intellektuella kapaciteten att genomföra en kvalificerad utbildning”.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Stellan
 10. Vit pil

  Skippa liknelser med religion. Håll dig till ekonomi, som du behärskar betydligt bättre.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Svasse
 11. Vit pil

  Hej och tack för en bra blogg!
  Jag är en numera pensionerad ingenjör som har sparat månatligt under i stort sett hela mitt yrkesverksamma liv. Jag kan bara understryka dina kommentarer avseende indexfonder, ett utmärkt sparande. När jag nu har kommit i 70-årsåldern har jag inte längre något långsiktigt sparande men använder ändå index- och mixfonder , med en pågående förstärkning av mixfonder då aktiemarknaden börjar kännas övervärderad.
  I dag målsparar jag med målet att kunna göra en till två långresor per år, har hunnit med Kina (ca 700 mil inom Kina med Beijing, Shanghai, Xian etc), Vietnam ( från Saigon till Hanoi), Sri Lanka runt, Turkiet ( tvärs igenom från syd till norr och västra kusten tillbaka) och snart Kina igen. ett bra sparmål för de som har pensionen inom räckhåll.
  Vore intressant att höra din åsikt om överflyttning till mixfonder!
  Med Vänlig Hälsning / Mats

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mats Jonasson