Om mitt stora misstag med Better Globe...
Sök:

Om mitt stora misstag med Better Globe…

Det här ångrar jag i december varje år sedan 2007
Om mitt stora misstag med Better Globe…

Jag har köpt träd sedan 2007 i Better Globe och så här års kan jag lätt bli lite tjatig så jag börjar med att be om ursäkt för det. Du vet säkert hur det är när man vet något som andra kanske missar i bruset av allt annat viktigt som vi människor har att stå i hela tiden och man vill så gärna hjälpa till.

Vi orkar inte sätta oss in i allt och det vi inte förstår skjuter vi lätt på in i framtiden. Typ, ”det där gör jag sen”. Så är det naturligtvis för mig också från tid till annan. Men speciellt så var det 2007 – när jag kom i kontakt med Better Globe för första gången via min affärspartner Lennart Göthe. Jag har tur som har en sådan vän som tjatade på mig flera veckor så att det hördes genom bruset och som inte gav sig.

2007 hade visserligen börjat köpa träd men det var ju så mycket annat och vem visste egentligen vad det där Better Globe var för något. Jag var minst sagt skeptisk. De bygger skolor, ger mikrolån, bidrar med vatten, skapar jobb, neutraliserar koldioxidutsläpp och hindrar ökenspridningen. Ovanpå det här ger de även 15 % årlig avkastning så att jag på en investerad 100-lapp för tillbaka mer än 1000 kr. Det hamnade verkligen i kategorin ”för bra för att vara sant” och ”är det för bra för att vara sant så är det säkert något lurt på gång”.

Jovisst, Better Globe, Rino och de andra de berättade ju och sa en del men ingen av de som berättade kände jag tillräckligt väl att jag kunde lita på dem till 100%. Först när Lennart åkte ner 2007 och jag själv åkte ner 2008 insåg jag mitt misstag (jag åkte även ner 2012 för att se utvecklingen över de fyra åren).

2007 var det en fråga om hur mycket träd jag skulle köpa. Jag valde en lagom väg, köpte några till mig, några till Caroline och till och med ett av mina företag gjorde jag till kund som då fick köpa några träd. Jag tror att totalt blev det väl en 20 träd första året. Nu har åren gått och jag började efter hand att köpa fler och fler träd. År efter år har jag sett pengarna komma, alltid på tid, alltid rätt belopp.

Idag ångrar jag bara det jag inte gjorde. Jag köpte inte tillräckligt många träd medan det fortfarande var år 2007, min skepticism har kostat mig pengar. Första avkastningen blev nämligen på ca 40 €. Avkastning som jag lika gärna kunde vara utan. Men eftersom jag har började köpa betydligt fler träd så har ju avkastningen växt från år till och år och är nu uppe i ansenlig femsiffrig summa per år som om ett par år kommer gå över till en 6-siffrig eftersom avkastningen ackumuleras.

Hade jag inte varit skeptisk hade jag köpt fler träd och då hade jag således fått även en större avkastning. Varje år i december när avkastningen betalas ut får jag en påminnelse om att jag 2007 bara köpte 20 träd. En påminnelse jag lär få de kommande 13 åren då avkastningen för dessa träd kommer årligen i 15 år. Mest surt kommer det vara 2027 då 10 gånger pengarna betalas ut… :) Det positiva är ju däremot att jag har gjort det en gång och inte kommer att göra om det samtidigt som jag dessutom kan hjälpa andra att inte göra samma sak. Läs mer om hur avkastningen fungerar här.

Nu är snart år 2013 till ända. Du kanske inte känner mig, du kanske inte litar på mig och du kanske inte vet så mycket om Better Globe heller. Det jag vill tjata om och som jag tar risken att bli uppfattat som tjatgubbe för, är att du inte skall göra om mitt misstag. Köp många träd och gör det nu, i år! :-)

När julen kommer så kommer du att lägga alla pengar du har och lite till på helt onödig konsumtion. Agera därför nu istället, nu medan du och jag och alla andra fortfarande kan tänka rationellt och inte dras med i julhetsen som kommer att komma!

//jan

PS. Om du har några frågor – kommentera nedan eller mejla mig gärna på jan@rikatillsammans.se så kan jag berätta mer. Jag rekommenderar även att du besöker min samlingssida om Better Globe där jag har flera historier och inte minst hundratals egentagna bilder från mina två resor till Afrika. PS.

PPS. Den 14:e december håller jag ett informationsmöte i Göteborg och den 26:e november i Malmö. Den 20:e äger det rum ett möte i Stockholm om du vill ha mer information om Better Globe och hur du gör för att köpa träd. DDS.

Relaterade etiketter och ämnen

avkastning

Kommentera

2 kommentarer finns till denna artikel:

  1. Vit pil

   Först blir pengar tillgängliga för uttag på ditt Better Globe-konto. Där kan du välja mellan att köpa nya träd för dem eller att föra över dem till ditt vanliga bankkonto. Det tar ett par dagar. Jag brukar rekommendera att man skaffar sig ett valutakonto i EUR som man för över pengarna till för att slippa växlingsavgiften.

   0

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.