Villkor för publicering av kommentarer på rikatillsammans.se | RikaTillsammans

Villkor för publicering av kommentarer på rikatillsammans.se

Som besökare på rikatillsammans.se har du ibland möjlighet att kommentera på blogginlägg och artiklar. Kommentarerna granskas inte av RikaTillsammans och du ansvarar därför själv för dessa och kan hållas ansvarig för dem. Av detta skäl kan inte din anonymitet, t.ex. vid misstanke om brott, garanteras.

RikaTillsammans tjänster och webbplats får endast användas för att publicera kommentarer som är förenliga med lagstiftning och våra allmänna villkor. RikaTillsammans förbehåller sig rätten att avlägsna kommentarer som strider mot svensk lag eller som bryter mot våra regler.

Du har möjlighet att uppmärksamma RikaTillsammans på kommentarer eller inlägg som du har anledning att anta strider mot dessa allmänna villkor eller tillämplig lagstiftning, genom funktionen rapportera inlägg. Vill du på annat sätt kontakta oss gör du det enklast genom att maila till jan@rikatillsammans.se eller ringa +46735128618.

Otillåtet innehåll

Du får kommentera inlägg på ett sådant sätt att RikaTillsammans eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Kommentarer får inte strida mot våra allmänna villkor, gällande lagar och regler samt RikaTillsammans särskilda anvisningar från tid till annan. Kommentarsfunktionen får inte användas till direktreklam, spam, tävlingar, pyramidspel, kedjebrev m.m. Vidare får kommentarsfunktionen inte användas till:

 • att förtala, smäda, trakassera, diskriminera, förfölja eller hota andra eller på något annat sätt kränka andras rättigheter;
 • att publicera, posta, överföra, distribuera eller sprida information eller material som innebär hets mot folkgrupp, förtal, barnpornografibrott, olaga våldsskildring, brott mot tystnadsplikt eller uppmaningar till brott eller som på annat sätt strider mot lag eller är olämplig, stötande, vulgär, obscen eller oanständig;
 • att överföra filer som innehåller virus, trojanska hästar, kedjevirus, skadade filer eller andra program som kan skada funktionen hos någon annans dator eller egendom; eller
 • att göra inlägg eller ladda upp bilder som gör intrång i någon annans upphovsrätt eller annan rättighet.

Immateriella rättigheter

Genom att publicera material på rikatillsammans.se garanterar du att du är innehavare av immateriella rättigheter som kan hänföras till materialet eller att du erhållit erforderligt tillstånd från rättighetsinnehavaren att upplåta nyttjanderätt till RikaTillsammans enligt dessa allmänna villkor. Om publicerat material innehåller personuppgifter enligt personuppgiftslagen avseende tredje man garanterar du att erforderligt samtycke för publiceringen inhämtats.

Genom att acceptera dessa villkor medger du att RikaTillsammans utan ersättning till dig eller till tredje man och utan begränsning i tiden får kopiera, lagra, visa och publicera sådant material som du har publicerat.

Personuppgifter

RikaTillsammans registrerar dina personuppgifter såsom namn, e-postadress och telefonnummer i samband med publicering av inlägg på rikatillsammans.se. Personuppgifterna du registrerar används för att verifiera din identitet samt för att, i förekommande fall, kommunicera med dig.

Överföring av personuppgifter

Personuppgifter och andra uppgifter som du registrerar på rikatillsammans.se överförs inte till andra företag i marknadsföringssyfte.

Rättelse och radering av personuppgifter

Du har rätt att gratis, en gång per kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan ställd till oss, få besked om vilka personuppgifter om dig som vi behandlar och hur vi behandlar dessa. Du har också rätt att begära rättelse, uppdatera och begära att RikaTillsammans AB tar bort personuppgifter som vi behandlar om dig. Kontaktuppgifter hittar du nedan.

Vi sparar inte dina personuppgifter under längre tid än vad som är nödvändigt med hänsyn till ändamålet för insamlandet enligt dessa villkor och vi använder oss av lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter. RikaTillsammans AB kan dock aldrig garantera 100 % säkerhet för de uppgifter som du registrerar hos oss.

Kontakt

Om du har några frågor kan du kontakta oss per telefon, e-post eller brev enligt nedan:

Företag: RikaTillsammans AB
Adress: c/o Jan Bolmeson, Kristianstadsgatan 41 B, 214 35 Malmö
Telefon: +46735128618
E-Mail: jan@rikatillsammans.se

Relaterade artiklar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Hej. Jag undrar vad det finns för åsikter om att spara pengar i försäkringsbolag. Ser att det handlar mest om banker. Jag sparar i folksam och har en garantiränta vid uttag (Kapitalförsäkring) om tidigast 10 år (tror jag) på minst 4%. Nu har den legat på 4% länge och är kanske en god investering med tanke på ränteläget. Dock när jag tittar på besked så är administrationsavgifterna höga (trots att det var därför jag bytte från bank till försäkringsbolag för att slippa, suck). Det gör att jag i dagsläget går på minus. Försöker få kontroll över min ekonomi och hitta bästa väg framåt. Synpunkter?

  Anna-lena
 2. Hej! Det är väldigt lågt ljud på dina inslag trots att jag höjer till 100% ljud på min dator. Sen undrar jag hur man kan se rikatillsammansportföljen?

  Marie Mattsson
 3. Hej Jan,
  När jag var ung träffade vi marknadschefen på ett stort företag och frågade vilken gren på civilekonomutbildningen vi borde välja för att få jobb som marknadsförare. Svaret blev ungefär ” Vi kan ta en präst och göra honom till en bra marknadsförare. Huvudsaken är att han har visat att han har energin och den intellektuella kapaciteten att genomföra en kvalificerad utbildning”.

  Stellan
 4. Hej och tack för en bra blogg!
  Jag är en numera pensionerad ingenjör som har sparat månatligt under i stort sett hela mitt yrkesverksamma liv. Jag kan bara understryka dina kommentarer avseende indexfonder, ett utmärkt sparande. När jag nu har kommit i 70-årsåldern har jag inte längre något långsiktigt sparande men använder ändå index- och mixfonder , med en pågående förstärkning av mixfonder då aktiemarknaden börjar kännas övervärderad.
  I dag målsparar jag med målet att kunna göra en till två långresor per år, har hunnit med Kina (ca 700 mil inom Kina med Beijing, Shanghai, Xian etc), Vietnam ( från Saigon till Hanoi), Sri Lanka runt, Turkiet ( tvärs igenom från syd till norr och västra kusten tillbaka) och snart Kina igen. ett bra sparmål för de som har pensionen inom räckhåll.
  Vore intressant att höra din åsikt om överflyttning till mixfonder!
  Med Vänlig Hälsning / Mats

  Mats Jonasson