Övriga reflektioner kring Torsten Jansson och entreprenörer – att älska sitt företag…

Med hänvisning till mitt föregående inlägg om Torsten Jansson  och hans regler för framgång så var det även intressant att reflektera över följande saker som han sade eftersom de i mångt och mycket är upprepningar av vad andra har skrivit i sina biografier och flera framgångsrika människor jag har pratat med säger/har sagt. 

Han började med att trycka olika tryck på t-shirtar. Han gjorde hela resan upp där företaget var värderat till 20 miljoner och var sedan med hela vägen ner när han fick köpa tillbaka företaget från ett investmentbolag för 1 kr. Ett år senare omsatte han på nytt över 40 miljoner kronor. Det han, i likhet med många andra entreprenörer, gjorde/gör är att han förknippar sig själv med företaget och han ser företaget som en organism.

Han ville inte att företaget skulle gå i konkurs – han älskade ju sitt företag. Det var inte för pengarnas skull – det är själva växandet, resan, som är det roliga. Initialt satte han också företagets ekonomi före sin egen. Han arbetade vid sidan om som brandman, ordningsvakt etc för att finansiera sitt företag. Han säger att om företaget har bra ekonomi så får du en bra privatekonomi. Många andra stora företagsledare har sagt samma sak – tar du hand om företagets anställda så tar de anställda hand om dig. 

Jag tror personligen mycket på det här – det stämmer överens med min övertygelse om att man måste ge för att få samt att man måste älska det man håller på med – dvs älska företaget man arbetar för att bygga upp. Liksom ett barn passerar ett företag många stadier – från att vara ungt och oprövat till att mogna, sedan växa till sig för att sedan mogna och bli en stabil organism som klarar sig på egen hand. De som varit med på denna resa säger att det är en av de finaste sakerna man kan uppleva i livet. Den korta resa jag har varit med om de senaste 3 åren så måste jag säga att jag håller med – även om det periodvis är jäkligt jobbigt och man undrar vad det är man överhuvudtaget gett sig in på.

Få ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt

Genom att fylla i din e-postadress nedan får du ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt (till skillnad från vårt månatliga nyhetsbrev). I normala fall innebär det ett mejl varje måndag morgon. Självklart är det kostnadsfritt och du kan avsluta när du vill.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök