Övriga reflektioner kring Torsten Jansson och entreprenörer - att älska sitt företag...
Sök:

Övriga reflektioner kring Torsten Jansson och entreprenörer – att älska sitt företag…

Den här artikeln publicerades 2008-02-29 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Med hänvisning till mitt föregående inlägg om Torsten Jansson  och hans regler för framgång så var det även intressant att reflektera över följande saker som han sade eftersom de i mångt och mycket är upprepningar av vad andra har skrivit i sina biografier och flera framgångsrika människor jag har pratat med säger/har sagt. 

Han började med att trycka olika tryck på t-shirtar. Han gjorde hela resan upp där företaget var värderat till 20 miljoner och var sedan med hela vägen ner när han fick köpa tillbaka företaget från ett investmentbolag för 1 kr. Ett år senare omsatte han på nytt över 40 miljoner kronor. Det han, i likhet med många andra entreprenörer, gjorde/gör är att han förknippar sig själv med företaget och han ser företaget som en organism.

Han ville inte att företaget skulle gå i konkurs – han älskade ju sitt företag. Det var inte för pengarnas skull – det är själva växandet, resan, som är det roliga. Initialt satte han också företagets ekonomi före sin egen. Han arbetade vid sidan om som brandman, ordningsvakt etc för att finansiera sitt företag. Han säger att om företaget har bra ekonomi så får du en bra privatekonomi. Många andra stora företagsledare har sagt samma sak – tar du hand om företagets anställda så tar de anställda hand om dig. 

Jag tror personligen mycket på det här – det stämmer överens med min övertygelse om att man måste ge för att få samt att man måste älska det man håller på med – dvs älska företaget man arbetar för att bygga upp. Liksom ett barn passerar ett företag många stadier – från att vara ungt och oprövat till att mogna, sedan växa till sig för att sedan mogna och bli en stabil organism som klarar sig på egen hand. De som varit med på denna resa säger att det är en av de finaste sakerna man kan uppleva i livet. Den korta resa jag har varit med om de senaste 3 åren så måste jag säga att jag håller med – även om det periodvis är jäkligt jobbigt och man undrar vad det är man överhuvudtaget gett sig in på.


Den här artikeln publicerades 2008-02-29 klockan 00:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Bra böcker om ekonomi och pengar.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

 1. Vit pil

  Det är sant, ta hand om bolagets hälsa så bör du få en god privatekonomi som följd.

  Torsten Jansson är en intressant entreprenör. Varje gång jag ser en artikel med honom så läser jag.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.