På kickoff i Visby med familjen

En tillbakablick på det gångna året och planering inför 2015

På kickoff i Visby med familjen

En gång om året brukar jag och min fru åka iväg en helg för att sammanfatta och fira det gångna året och inte minst planera för det kommande. I år tillbringade vi helgen i Visby som verkligen är en helt fantastiskt mysig stad.

Det känns som att planeringen för nästa år rivstartade redan i förra veckan. Vårt fadderbarn sedan många år tillbaka, Barbara i Uganda meddelade att hon kommer gifta sig i början av nästa år. Hennes stora önskning är att Freja skulle vara tärna på hennes bröllop. Efter lite praktisk planering har vi bestämt oss för att åka.

Drömresa till Serengeti och Ugandiskt bröllop

Ända sedan jag var liten och så på ”Mitt i naturen” med Arne Weise (tror jag) har jag drömt om att åka till Serengeti. Enligt min mor pratade jag mycket om det redan som liten – att jag skulle bege mig till Afrika, åka på safari och slänga ner pengar från flygplan för att hjälpa de fattiga människorna.

Så här 25 år senare har det inte riktigt blivit så, men handen på hjärtat är det inte långt ifrån. Jag försöker ju redan bidra ekonomiskt där nere via t.ex. Trine, jag har samlat in pengar så att en ny förskola blev byggd i Mboti för två år sedan och tillsammans med Barbara startade jag en kycklingfarm i våras.

Oavsett vilket så blir det nu ett par dagars safari med egen jeep och egen guide i Serengeti, Lake Manyara och Ngorongoro. Därefter ett par dagar på Zanzibar för att sedan åka till Rwanda och därefter in i Uganda för att delta på Barbaras bröllop och samtidigt träffa vårt andra fadderbarn Grace som är lika gammal som Freja. Fantastiskt roligt!

Höjdpunkterna från i år

Kickoffen började vi med att Caroline gjorde en fantastisk tillbakablick av året redan nu, i form av en PowerPoint med bilder från de stora händelserna och det har verkligen varit ett otroligt år:

  • Höjdpunkten hittills för 2014 är Japan-resan med familjen inkl. min bror och mor och inte minst middagen hos Jiro på världens bästa sushi-restaurang. Bara att vi lyckades få en av de tolv platserna var en bedrift.
  • Resorna till Efteling i Holland, Astrid Lindgrens värld och Noma i Köpenhamn med goda vänner.
  • Bloggen som under året verkligen har fått mogna och växa till sig och inte minst alla positiva tillrop, rekommendationer och gillande (och inte minst kommentarer här i helgen). Tack!
  • Föreläsningarna och kickofferna med Balansekonomi, aldrig har jag haft förmånen att få träffa så många människor.
  • Ekonomiskt sätt har där också varit många höjdpunkter.

Det har varit ett bra år. :-)

Projekten för nästa år

För nästa år så tittade vi framåt utifrån de olika perspektiven på livet såsom vi pratar om dem i Balansekonomi utifrån inre- fysisk och ekonomisk rikedom. Vi gick genom olika delar i livet såsom karriär, livsstil, relationer, familj, hälsa, attityd, personlig utveckling och inte minst olika roller, projekt och mål. Sammanfattade vad som har varit bra, vad vi var nöjda med och vad vi vill förändra till nästa år.

De största och viktigaste projekten och målen för mig under nästa år blir:

  • Drömresan till Serengeti och Barbaras bröllop
  • Springa Göteborgsvarvet och slå förra årets tid på Midnattsloppet i Malmö, på 1 timme 0 minuter 3 sekunder, med mer än 3 sekunder! (stör mig fortfarande lite)
  • Skriva en bok om barnsparande baserat på mina artiklar här på bloggen
  • Fortsätta spara pengar till insatsen för ett hus på Bellevue som vi ska flytta till inom 3 år.
  • Sätta igång ett projekt som lär barn att programmera i samarbete med en skola eller fritids

Sedan är där naturligtvis en hel del andra småmål och avstämningar längs vägen men det här är de stora penseldragen. I övrigt tror jag att det mest handlar om att stå kvar och göra samma sak om och om igen. De finansiella strategierna ligger kvar exakt som förut, mina engagemang i styrelser är samma som förut och även de andra sakerna.

2015 blir helt enkelt ett konsolideringsår – inga nya projekt, utan stå kvar, göra samma sak om och om igen – eller som min bror som spelar lite dataspel hade sagt… ”Dags att grinda lite

Vilka är dina projekt för nästa år?

Även om det inte är dags för det nya året på några veckor än, så tror jag att nu är en lämplig tid att börja stänga böckerna för året och börja dra de stora penseldragen för nästa. Vad tror du är dina mål och projekt för nästa år?

Om jag får tipsa, inspirationen till våra kickoffer kommer från min vän Charlies kommentar på föreläsningen ”Ett rikare liv”:

Vi har åkt på många kickoffer med vårt jobb. Men när åkte du senast på en kickoff själv eller med dem du tycker mest om?Charlie Söderberg

Om du inte har besökt föreläsningen, läs gärna mer här, (det är helt gratis). För dig som är ny på bloggen så är jag part i målet då jag arbetar på Balansekonomi till vardags. Men det förändrar ju inte att jag tycker att det är bra och jag tycker att alla borde åka på en egen kickoff! :-)

//jan

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök