Portföljrapport för aktieklubben RikaTillsammans – januari 2011
Sök:

Portföljrapport för aktieklubben RikaTillsammans – januari 2011

Portföljrapport för aktieklubben RikaTillsammans – januari 2011

Januari månad var en skakig månad där börsen inledde uppåt för att i mitten av månaden vända neråt. Under månaden så slog vi vårt jämförelseindex OMX Stockholm 30 med 3%, så det anser vi vara en framgång och eftersom vi dessutom slutade på en positiv avkastning på +1% känner vi oss mycket nöjda med månadens resultat.

I övrigt var januari månad en framgång för aktieklubben. Vi fick in mer kapital, där både nya delägare kom in och befintliga ökade sin insats. Det resulterade i att vi  mer eller mindre dubblerade kapitalet från befintliga 550.000 SEK med ytterligare 550.000 SEK, vilket innebär att vi nu har ungefär 1.100.000 SEK under förvaltning.

Det medför bland annat att courtaget framgent kommer att äta upp en mindre andel totalen, vilket vi anser vara positivt. Framgent ser vi positivt på utvecklingen de kommande månaderna, om än att det kan bli turbulent med tanke på makrofaktorer såsom Euro-krisen och pågående oroligheter i Nordafrika.

Värdet på en andel i aktieklubben per den 31:e januari

Värde per andel: 120,52 SEK

För att räkna ut det totala värdet på ditt innehav, klicka här.

Aktieklubben vs. OMX Stockholm 30 (januari 2011)

Nedan på bilden ser du utvecklingen under januari månad på aktieklubben i förhållande till vårt jämförelseindex. Enligt nedan så slutade OMX30 på -2% för månaden och vi slutade strax över +1%, det vill säga en skillnad på +3%.

Den blå linjen i grafen nedan visar utvecklingen för aktieklubben medan den bruna linjen visar utvecklingen för jämförelseindexet OMX30.


(Klicka på bilden för att visa den i större storlek)

Aktieklubben vs. OMX Stockholm 30 (6 månader)

Aktieklubben vs. OMX Stockholm 30 (sedan start)

Branschfördelning per 110201

Riskrelaterade nyckeltal

Volatilitet portfölj, 1 mån 11.8%
Volatilitet portfölj, 1 år 20.5%
Volatilitet OMXSGI, 1 mån 18.7%
Volatilitet OMXSGI, 1 år 18.7%
Sharpekvot 1.2

Innehaven och deras vikt i portföljen per den 110131

Axis AB
4.9%
Getinge AB ser. B
5.8%
Tretti AB
2.8%
KappAhl AB
2.0%
MQ Holding AB
1.4%
WeSEC AB
4.0%
Intoi B
3.4%
SEB A
5.4%
Nordea Bank AB
4.3%
Ratos AB ser. B
6.7%
Bure Equity AB
1.6%
EnQuest PLC
4.1%
Alliance Oil Company SDB
5.0%
Meda AB ser. A
4.9%
XACT Bull 2
21.3%
Minilong RDX F RBS
1.4%
Likvida Medel
21.1%


Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.