Preem MasterCard: Betala i din egen takt
Sök:

Preem MasterCard: Betala i din egen takt

Reklam: Dela upp ett köp i flera delar...

Preem MasterCard: Betala i din egen takt

Det här är reklam: Ibland vill man göra ett större köp men inte betala allt på en gång. Med Preem MasterCard kan du enkelt dela upp din betalning och betala i den takt som passar dig.

Handlar du för minst 2 000 kr kan du dela upp köpet på 4 eller 10 månader räntefritt. Valet gör du på̊ preem.se/minasidor-mastercard innan fakturan med köpet förfaller. Det som tillkommer är en uppläggningsavgift på 195 kronor och en aviseringsavgift om 25 kronor/månad.

Prova vår kalkylator på för att se vad det skulle kosta dig att delbetala ett köp över 2 000kr.

Preem MasterCard är en löpande kontokredit. Vid betalning av den totala skulden varje månad med e-faktura utgår ingen ränta eller avgifter (aviseringsavgift utgår med 25 kr för pappersfaktura). Vid 4 månaders räntefri delbetalning ger detta en effektiv ränta på 15,02%. Den genomsnittliga månadskostnaden är 2 574 kr och totalt återbetalningsbelopp är 10 295 kr vid en skuld på 10 000 kr. Vid 10 månaders räntefri delbetalning ger detta en effektiv ränta på 10,03%. Den genomsnittliga månadskostnaden är 1045 kr och den totalt återbetalningsbelopp är 10 445 kr. Om du frångår din delbetalningsplan för köpet tillkommer f.n. 16,85 % rörlig årsränta och aviseringsavgift om 25 kr/månad. Detta ger ett månadsbelopp på 924 kr, ett totalt återbetalningsbelopp på 11 084 kr och en effektiv årsränta på 21,28% vid en skuld på 10 000 kr i 12 månader. Preem AB förmedlar krediten i samarbete med Ikano Bank AB (publ) (kreditgivare) org.nr 516406-0922


Den här artikeln publicerades 2018-05-04 klockan 09:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Sponsrad artikel.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

55 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Varning!
  Preem gick ut med ”ett erbjudande” om försäkring betalskydd. Två inbetalningskort varav det ena inkluderar försäkring och det andra är utan. Kostnad 0,75 % per månad av kontoskuld. Lätt att förväxla inbetalningskort. Jag gjorde tyvärr misstaget och upptäckte det inte förrän nu, dvs flera tusen kr för en onödig försäkring.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Katarina
 2. Vit pil

  Det verkar som att inte längre får bonus direkt på kortet, utan som en check som bara kan lösas in på Preem?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Katarina
  1. Vit pil

   Det stämmer att du kan tanka för bonusen på bemannade preemstationer men det ska även gå att ringa dom och få bonusen insatt på kontot

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Johan
 3. Vit pil

  Jag kommer alltid vara en ständig följare av bloggen och Preem mastercard är jag jättenöjd med (”förutsatt att det används på ett korrekt sätt, dvs att inte dela upp betalningarna”). Min flickvän säger att jag skulle bli fullständigt ”starstruckt” om jag såg dig och Caroline i verkligheten. Fortsätt med en fantastikt bra blogg! Mvh

  4+
  Gravatar ikon för användaren
  Niklas Krantz
 4. Vit pil

  Tycker det är riktigt tråkigt och tragisk att läsa kommentarerna! Tack Jan för att du fortsätter med ditt engagemang och för att du står ut med dessa följare eller fd följare som inte ser längre än sin näsa. Tycker det är lågt av folk som ”Tappar förtroende” och tycker att ”du sjunkit lågt” m.m.
  Förstår verkligen inte problemet. Du var väldigt tydlig med att det va reklam.
  Det är sunt förnuft att du behöver få in ekonomiskt ”bidrag” för att kunna köra bloggen och all tid du lägger ner.
  Istället för att följarna sponsrar dig eller kompenserar dig för den hjälp du ger dem så har folk mage att skriva sådan kommentarer som nedan.
  Finner det mycket intressant att efter alla artiklar och allt arbete du och Caroline lägger ner så ser folk efter sina egna behov och inte helheten. Var är ”tillsammans”?
  Förstår inte folk efter alla era inlägg att ni vridit och vänt på alla tänkbara varianter och perspektiv innan ni lägger upp något?
  Tror folk på fullt allvar att det ni gör är gratis? Att det inte kostar tid och kraft? Att bloggen, utrustning och underhåll är gratis? Min fundering är om någon, av alla dina följare, någonsin kompenserat dig för den tid och allt arbete du lagt ner för att dem ska bli eller blivit lite rikare?

  Även om bloggen jobbar för oss alla ”tillsammans” så visar kommentarerna att ”JAG:et går före VI:et” hos dessa personer.

  Jag tycker att du och Caroline gör ett fantastiskt bra jobb med att göra oss alla, tillsammans, rikare både i själen men även på kontot :) Fortsätt med drivet, engagemanget och utvecklingen!!
  Gör det du måste för att upprätthålla bloggen!

  22+
  Gravatar ikon för användaren
  Peter
  1. Vit pil

   Det är verkligen interessant att se olika läsares reaktion och åsikt. Att det kan vara så svart och vitt. Jag själv förstår inte hur man kan tycka att det är okej. Reklam JA, absolut därför att jag själv skulle inte betala premium. Inte för att det inte är värt det, men börjar man med en, så kommer nästa. Det är ju bara ”200” :)

   Men när det finns hundratals artiklar om en god och välordnad privatekonomi, och helt plötsligt får man en ”blogg annons” som säger att jag till 15% effektiv ränta kan dela upp ett köp på 2000 I fyra månader och att det kan vara bra?

   Det spelar ingen roll att det var supertydligt att det var en annons. Det är helt enkelt inte i linje med bloggens budskap om en strukturerad privatekonomi. Det senaste blogginlägget innan predikade om en bufferthink tillexempel, men nu ska vi dela upp köp till en kostnad av några hundralappar?

   Det är ingen som jag sett som klagar på reklamen, det är bara hur out of place den var.

   Jag undrar också hur Preem tänker igentligen, läsare på ett forum som detta måste ju vara minst påtagligt för deras dela upp betalningen kännst?

   3+
   Gravatar ikon för användaren
   Johan
  2. Vit pil

   Kommentar till Johan, om du har följt bloggen så vet du att Jan själv använder Preem och har skrivit om hur kortet bäst används.

   Jag har själv använt Preem sedan jag läste om det här och är jättenöjd med det faktum att jag får bonus på mina köp som jag sen tankar för. Visst det handlar bara om någon hundralapp i kvartalet men det är ändå något det är just därför det passar in på bloggen.

   Jag sparar kanske 600kr per år på att använda Preem, inte mycket men alltid något

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Johan nr2
 5. Vit pil

  Hur kan detta bli ett problem? Dom som är i riskzonen gällande inte hålla i pengar (dvs dom som inte ska ha kredit) kommer ju hitta sånt här ändå. Och vi andra normalt tänkande kan förstå att Jan får pengar och på så sätt kan fortsätta bloggen mm. Jag har ett Preemkort , klara det galant. Kommer jag nånsin dela upp nåt via det kortet? Nope. Så att leka moraltant känns inte helt produktivt (dvs alla som gnäller här). Jag hajar vad Jan gör och förstår att det är spelets regler. Så kör på , jag har det hellre så här än betalar varje månad.

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Lars
 6. Vit pil

  Inför en låg avgift från oss prenumeranter så får Jan betalt för väl utfört arbete,

  Och bortskämda surisar som klagar på val av reklam får en knäpp på nosen..

  Mvh Emanuel

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Emanuel Johansson
  1. Vit pil

   Tack för tipset Emanuel, jag och Caroline får diskutera – tillsammans med er – hur vi gör på bästa sätt. Jag ser ju så klart fördelar med ditt förslag, samtidigt så är jag rädd att det skulle bidra till större klyftor. Tyvärr är det ju ofta de som har minst som får sämst råd och hjälp eftersom det inte är lönsamt för någon att hjälpa dem. Jättesvårt det här.

   Tack än en gång för ditt stöd och konkreta och framåtriktade förslag, något som det är alldeles för lite av i världen.

   1+
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 7. Vit pil

  Äh, sluta larva er! Varför ska Jan inte få tjäna pengar på reklam? Gör det inte till en större grej än vad det är!

  3+
  Gravatar ikon för användaren
  Jakob
  1. Vit pil

   Detta är tyvärr en stor grej genom att Jans fina varumärke har blivit nedsolkat. Vi blir inte RikaTillsammans på att betala 20p på våra lån,

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Lasse Almqvist
 8. Vit pil

  Det är såklart ok och kanske även ett måste med reklam! Och det går ju inte att missa att det är just reklam, bra tydlighet kring det! Däremot kan man ju verkligen ifrågasätta rimligheten att promota kreditkort som ingen människa behöver.

  Hälsningar,
  mrFIRE svenskafire.se

  0
  Gravatar ikon för användaren
  mrFIRE
  1. Vit pil

   Tack mrFire för synen att reklam behövs som finansiering så länge inte någon annan källa finns.

   Samtidigt så använder jag idag tre kreditkort, Nowo och Preem som mina huvudkort och Coop är jag är utomlands. Så när jag skulle välja vad jag ska göra reklam för om jag ändå måste, då föll valet på Preem. Att publicera reklam för casino, betting eller lån som jag brukar få erbjudanden om så kändes det här minst ont.

   Men om jag får be om en tjänst, läs gärna följande artikel och hjälp mig kring hur vi kan göra istället:

   1+
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 9. Vit pil

  Vi vill alla tjäna pengar . Men att på en blogg om ekonomi lägga ut reklam om MasterCard där vi som köpare får dyrare produkter eftersom säljare får betala kortavgift på våra köp o tar igen det genom höjt pris på det vi köper . Tänk lite längre Jan

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Håkan
  1. Vit pil

   Tack för din kommentar Håkan. Jag tänker gärna lite längre, men jag behöver din hjälp. För bland flera dåliga alternativ så kändes det här minst dåligt. Läs gärna följande artikel och hjälp mig att tänka. Tack på förhand:

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 10. Vit pil

  Är vi inte här för att bli rika tillsammans? :)
  Hur hör sund privatekonomi ihop med orimliga krediter.
  Finns det någon läkare som rekommenderar folk att röka?
  Ledarskap bör vara kompromisslös anser jag.

  I övrigt, Jan, tycker jag att du är mycket kunnig i ämnet du brinner för. Men snälla hjälp oss inte att ifrågasätta syftet med bloggen genom att posta sådan nonsens.

  Allt gott!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Elias
  1. Vit pil

   Hej Elias,

   Tack för din feedback. Jag är gärna kompromisslös om jag har förutsättningarna för det, men just nu finns inte riktigt de och därför behöver jag bl.a. din hjälp. Läs gärna följande artikel där jag har skrivit om förutsättningarna och artikeln:

   Tack på förhand.
   Jan

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
  2. Vit pil

   Trams Elias!
   Sedan Jan lade ut ett inlägg om fördelarna med Preem för något år sedan så har jag sparat ca 600kr per år på att använda det.

   Det har även nu sedan jag lade upp mitt sparmål hjälpt mig att bättre kategorisera mina konton. Jag tillämpar just nu ett tomt lönekonto redan 5 dagar efter lön har kommit och alla räkningar är betalda. Jag sätter helt enkelt av alla pengar direkt till sparande och det som behöver konsumeras under månaden har jag Preem för som jag sedan betalar räntefritt med nästa månadslön innan kontot återigen blir tömt och överfört till sparkontot.

   Hur du tar till dig information och väljer att använda den är upp till dig

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Johan
 11. Vit pil

  Berättar du vad du fick för reklamen så kan vi förlåta dig. För den här gången.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  ola
  1. Vit pil

   Jag hoppas att det inte är på nivån att jag behöver be om förlåtelse då jag ändå står för det som jag har gjort. Som jag skrev i nedanstående artikel:

   Så var intäkten 11 280 kr och det är något som inte i närheten täcker det som skulle behövas. Men det är superbra att det här ger upphov till en diskussion kring hur vi tillsammans, inklusive er läsare, vill göra framgent.

   1+
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 12. Vit pil

  Men jösses, Jan! Vad har det tagit åt dig?

  Genom åren har du varit en stor förebild för många av oss investerare och visat hur vi kan spara någon promille här och någon promille där i förvaltningsavgift på våra fonder. Allt som oftast pedagogiskt visat med diagram, utförliga texter och källhänvisningar. Det är inte alltid jag har hållit med om det du skrivit, men jag har ändå haft en stor respekt för de resonemang du fört.

  Och så går du plötsligt i god för den här annonsen. Med tanke på hur den skadar ditt anseende hoppas jag du fick riktigt bra betalt.

  Jag antar att du inte lär blogga någon jämförelse mellan Preems kredit och Nordnets Knockoutlån den närmsta tiden.

  7+
  Gravatar ikon för användaren
  Thomas A
  1. Vit pil

   Hej Thomas (och ni andra som lajkade hans kommentar),

   Tack för att du kommenterar, jag förstår att det kommer från en omtanke om mig och bloggen. Det är något som jag är genuint tacksam för och uppskattar. För att vara helt transparent, så fick jag 11 280 kr exkl. moms på faktura. Men som du kan se i den här artikeln så är det inte jättemycket i förhållande till bloggens burnrate.

   Jag tar gärna hjälp av er läsare kring tankar och förslag på hur vi kan göra istället. För jag har tyvärr inget fantastiskt svar själv. Tack på förhand.

   2+
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 13. Vit pil

  Har inga som helst problem med reklam i sig.

  Problemet handlar om syftet med bloggen och vad man då tillåter att förmedla till sina läsare, det handlar oxå om förtroende.

  Att uppmuntra till att ta på sig dyra krediter är i min mening inte vad som bör förmedlas. Det är svårt att se hur det rimmar med syftet med bloggen.

  ”Dela upp betalningen” betyder ”köp nåt du inte har råd med, du kommer inte ha råd nästa månad heller och då har vi dig fast med 20%+ ränta i lång tid”.

  4+
  Gravatar ikon för användaren
  Olle
  1. Vit pil

   Tack Olle för din kommentar. Som jag skriver i den här kommentaren så vet jag dock inte riktigt hur jag ska göra istället. Nu blev guldkornet med all den här feedbacken istället att vi kan kanske ta en diskussion kring hur vi vill ha RikaTillsammans istället:

   Tack på förhand och för att du tog dig tiden att kommentera.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 14. Vit pil

  Instämmer. Smaklöst och kortsiktigt.

  Hur ska man kunna lita på framtida kreditkortsrekommendationer? Preem lär väl alltid komma #1 så länge de betalar mer. Eller så ”glöms” bättre alternativ bort.

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Boman
  1. Vit pil

   Tack för din kommentar Boman. Jag hoppas väl att jag har samlat på mig lite mer förtroende än så här. Jag försöker vara supertrevlig med det som är reklam och att alltid när det är redaktionellt samarbete skriva det som är bra och det som är dåligt. Jag är verkligen rädd om det förtroendet jag får av er läsare och det är inget som jag tar för givet. Hjälp mig gärna genom att kommentera här hur vi kan göra istället:

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 15. Vit pil

  Alla ni som klagar över reklamen kan ju börja betala 199:- i månaden för premiumversionen av bloggen, då slipper ni reklamen. Inte intressant? Ok då får ni acceptera att det kommer upp reklam ibland.

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Alexander
  1. Vit pil

   Hej Alexander.

   Det är ingen som klagar på reklamen, det är val utav reklam.

   Det bloggen har kommit att stå för rimmar verkligen inte med att rekommendera folk att dela upp betalningen med 15% effektiv ränta och riskera missa en betalning och åka på ytterligare ränta.

   Lev som man lär heter det ju, och jag tvivlar på att Jan har delat upp en betalning med Extra uppläggningsavgift, och skulle han mot förmodan ha gjort det, då har jag tappat mitt förtroende för hans läran och texter.

   1+
   Gravatar ikon för användaren
   Johan
  2. Vit pil

   Tack Alexander och Johan för era kommentarer. Jag uppskattar dem och er omtanke om bloggen.

   Såsom jag har skrivit i den här artikeln:

   Så försöker jag balansera en ekonomisk verklighet med de partners som erbjuds och vill göra någon. Jag tackar nej till 75 procent av dem (casino, betting, sms-lån etc) och då kändes Preem (vars kort jag ändå använder, om ej delbetalningsfunktionen) som ett minst dåligt alternativ.

   Sedan hoppas jag ändå på en högre tillit att plötsligt för att jag nämner en sak som man håller med att man inte behöver diskontera allt annat. Jag försökte ju ändå vara tydligt med att det är reklam och att det inte är jag som skrivit texten.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 16. Vit pil

  Trist reklam om ett kreditkort i en annars historiskt suberb blogg. Avföljer bloggen.

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Mats
  1. Vit pil

   Det var trist Mats och gör mig lite ledsen. Men det är ju självklart ditt val. Tack för den tiden som var.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 17. Vit pil

  Får nog instämma med flera nedan. Reklamen klingar inte med Er bloggs grundvärderingar.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Anders
 18. Vit pil

  Jan – det här inlägget om Preem. Liknande tror jag att du ska försöka undvika. Känns inte alls bra. Tror verkligen att bloggen kommer att lida om detta fortsätter

  Mvh Peder

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Peder Blomqgiwt
 19. Vit pil

  Ähhhh vaaa! Den här typen av reklam uppfattar jag inte som förenlig med ert personliga varumärke. Jag förstår att företag betalar för att få synas tillsammans med er men det måste finnas åtminstone någon slags samklang mellan det som marknadsförs och de ”värden” som ni arbetat fler år för att bloggen ska bli synonym med. Samarbetet med Lysa är ett jättebra exempel på hur en väl avvägd produktrekommendation kan se ut.

  Det ni tjänar pengar på är ju trots allt läsarnas (kundernas) förtroende – slarva inte bort det! För egen del skapar det här inlägget en rejäl ovilja att i framtiden ta del av information kring eller bli kund hos de företag du samarbetar med. Det kanske är fånigt men känner faktiskt.. besvikelse. Det här är dåligt genomarbetet. Gör om gör rätt.

  Hälsningar från en trogen läsare

  7+
  Gravatar ikon för användaren
  Nile
  1. Vit pil

   Tack Nile för din kommentar. Ja, jag försöker verkligen göra det, problemet är att även med det samarbetet med Lysa så går inte ekonomin ihop – det finns helt enkelt alldeles för få sådana partners och de betalar för dåligt. Det är den krassa verkligheten – det är ju bara att t.ex. i förlängningen kolla på Lysas avgift på 0.14 som ska täcka hela deras verksamhet och i så fall ersättning till mig.

   Det här är inget försvar, utan snarare en genuin fråga om hjälp, hur vi kan göra istället med bloggen. Jag har skrivit mer om det i en separat artikel:

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 20. Vit pil

  Trist med copywritad reklam. Ärligt men du tappar trovärdighet varje gång

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Paul Malmheden
 21. Vit pil

  Hej Jan!
  Grym blogg och alltid kul att hänga med hur ni tänker kring ekonomi. Klart du ska tjäna pengar på reklam här, när bloggen är så stor. Vi får ju ta del av bloggen grattis=)
  Jag läser hellre en artikel där det framgår att den är sponsrad, än om budskapet smygs in i texten
  Fortsätt med goda arbetet ni gör. Kan du inte berätta mer om utdelnings aktier, fördelar mot nakdelar. Varför det är så lite utdelning trotts enorma vinster i bolagen gör.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Mahad
  1. Vit pil

   Vad som är reklam framgår alltid tydligt, det är inget problem.

   Det är mer typen av reklam. Att dela upp ett inköp och få högre kostnader, riskera att inte kunna betala och få skyhöga räntekostnader är verkligen inte i linje med bloggens budskapet om att skaffa sig ett rikare liv. Kan man köpa direkt så gör det. Kan man inte köpa direkt så köp inte. Måste man pga av någon anledning finns det bättre alternativ än kreditkort (försäljning, banklån,…)

   Självklart gör Jan som han vill men det känns som om han har startat en ond nedåtgående spiral och jag hoppas på att han tar till sig kritiken och att han också svarar på hur han ser avbetalning som en väg till ett rikare liv.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Johan
 22. Vit pil

  Jag blev besviken när jag läste om Preem-Master-reklamen. Antar dock att du fick bra betalt.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Lars Almqvist
 23. Vit pil

  Hej,

  Känns väldigt dyrt med Preems lösning för ett inköp på 2000 kronor. Kan man inte betala 2000 kronor kontant alternativt efter 30 dagar, bör man nog fundera över sin ekonomiska situation och varför man inte klarar av en utgift på 2000 kronor.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Stojko Invest
  1. Vit pil

   ja, jag kan ju dela din uppfattning i det.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 24. Vit pil

  Tack Olle, du tog orden ur min mun. Klart att bloggen ska känna pengar men det finns en gräns tycker jag. Att rekommendera Lysa efter att ha testat och intervjuat dom är helt okey, men denna typ av kreditkortsreklam har sänkt mitt intryck utav bloggens seriösitet genom golvet. Jan: din annonspolicy säger att du rekomenderar inget som du inte har använt själv. Vad köpte du, till vilket pris och vilken avbetalningsplan och framför allt: Hur resononerar du när du väljer den extra kostnaden för avbetalning?

  10+
  Gravatar ikon för användaren
  Johan
  1. Vit pil

   Jag känner en viss besvikelse i den här kommentar, och hos de personerna som gjort det till en av de mest lajkade kommentarerna här på bloggen. Mitt resonemang gick som följer; jag använder Preem-kortet själv – dock betalar jag hela räkningen i slutet av månaden. Den största anledningen till det har varit bonusen som dock på senare tid har sänkts och är inte längre bäst på marknaden.

   Samtidigt så har jag tillit till att ni läsare är duktiga, många av er bidrar även till mig, kring att se genom kring hur man ska kunna använda kortet till sin egen fördel. Det har jag skrivit om i många artiklar tidigare. Sedan om det inte framgick tydligt så är det ju inte jag som har skrivit texten, utan den kom as is från Preem.

   Så ja, det var kanske en svarvning med anslaget och det var slarvigt av mig. Samtidigt så kastar det ljust på en mer intressant fråga – hur vill vi ha det på bloggen? För på ett sätt kan jag ju tycka att det är svårare med Lysa reklamen.

   Ja, i paritet med Preem så är Lysa en bättre partner. Men om jag har gjort en intervju och artikel om Lysa, ska jag då göra en om Opti, Nora (nordeas), Advisas, Fundlers, Waizler och alla andra också? Då kommer ni som läsare förmodligen kritisera även den typen av artiklar. Själv tänker jag också – hur intressant är det att se 8 st Lysa-aktiga intervjuer?

   Det är därför jag ber er läsare om hjälp i den här artikeln:

   För det här ställde egentligen en fråga som har grott under ytan på sin spets. Tack än en gång för din omtanke.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
  2. Vit pil

   Tack för svar Jan och jag ber om ursäkt om jag var lite hård i tonen.

   Men när jag uppnade artikeln och läste var min första reaktion ”Oj, hans webbplats är hackad!”.

   Innehållet i den här artikeln var verkligen så långt ifrån vad som har varit förut. Jag använder själv kreditkort (nollar varje månad) och lusläste din jämförelse av kreditkort för ett tag sedan så att promta ett kreditkort du tycker är bra, inga problem!

   Men till 100% säger artikel att du ska betala extra för att dela upp betalningen. Och detta ett par dagar efter du har rekomenderat 4 hinkar varav den första ska vara en bufferet? (Ett av dina bättre inlägg och jag började på ett excell hur mina hinkar ser ut och vad jag bör ändra på.)

   Jag kommer fortfarande att läsa din blogg, men med ett höjt vakande öga.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Johan
 25. Vit pil

  Seriöst!?
  Trodde denna blog handlade om att hjälpa människor i privatekonomi.
  Att rekomendera folk att ”dela upp betalning” genom att ta på sig kreditkortsskuld, och på så sätt betala 20%+ ränta och sannolikt fastna i skuld, nej det hör inte hemma här!

  8+
  Gravatar ikon för användaren
  Olle
 26. Vit pil

  Samuel, vad menar Du? Kortet är alldeles utmärkt, så artikeln är inget att skämmas för.

  Jag läser hellre en artikel där det framgår att den är sponsrad, än om budskapet smygs in i texten. Det senare är ett otyg som tyvärr förekommer allt för ofta. Jans policy är alldeles utmärkt.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
  1. Vit pil

   Ja jag håller med i allt du säger. Jag använder själv kortet och tycker om det. (Lite mindre efter årsskiftet förvisso) Jag kanske var lite väl snabb att reagera. Det var väl just det här med att använda ett kort och delbetala köp som reklamen handlar om som jag vände mig lite mot. Det är väl ett sätt att förlora pengar på ganska effektivt. Och känns inte riktigt som att det passar här. Men ärligt talat så bryr jag mig inte mycket. Bara reagerade lite för snabbt som sagt. Fridens

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Samuel
 27. Vit pil

  Som du själv ofta säger så äter avgifterna upp all vinst (i det här fallet vinst i form av en bra möjlighet).

  Tycker att det är okej med lite sponsring när det är något du själv rekommenderar, motiverar eller i samband med en argumentation. Det här kändes lite billigt och ett tydligt steg i fel riktning (även om jag förstår att även du vill få några extra slantar).

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Simon M
 28. Vit pil

  men… nu får du nog läsa din policy kring samarbeten, sponsring och reklam en gång till :)

  6+
  Gravatar ikon för användaren
  Samuel

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.