Preem MasterCard: Betala i din egen takt

Reklam: Dela upp ett köp i flera delar...

Preem MasterCard: Betala i din egen takt
#Samarbete. Den här artikeln är ett samarbete med Preem AB och kan vara sponsrad eller innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer om våra noga utvalda samarbeten i vår annonspolicy.

Det här är reklam: Ibland vill man göra ett större köp men inte betala allt på en gång. Med Preem MasterCard kan du enkelt dela upp din betalning och betala i den takt som passar dig.

Handlar du för minst 2 000 kr kan du dela upp köpet på 4 eller 10 månader räntefritt. Valet gör du på̊ preem.se/minasidor-mastercard innan fakturan med köpet förfaller. Det som tillkommer är en uppläggningsavgift på 195 kronor och en aviseringsavgift om 25 kronor/månad.

Prova vår kalkylator på för att se vad det skulle kosta dig att delbetala ett köp över 2 000kr.

Preem MasterCard är en löpande kontokredit. Vid betalning av den totala skulden varje månad med e-faktura utgår ingen ränta eller avgifter (aviseringsavgift utgår med 25 kr för pappersfaktura). Vid 4 månaders räntefri delbetalning ger detta en effektiv ränta på 15,02%. Den genomsnittliga månadskostnaden är 2 574 kr och totalt återbetalningsbelopp är 10 295 kr vid en skuld på 10 000 kr. Vid 10 månaders räntefri delbetalning ger detta en effektiv ränta på 10,03%. Den genomsnittliga månadskostnaden är 1045 kr och den totalt återbetalningsbelopp är 10 445 kr. Om du frångår din delbetalningsplan för köpet tillkommer f.n. 16,85 % rörlig årsränta och aviseringsavgift om 25 kr/månad. Detta ger ett månadsbelopp på 924 kr, ett totalt återbetalningsbelopp på 11 084 kr och en effektiv årsränta på 21,28% vid en skuld på 10 000 kr i 12 månader. Preem AB förmedlar krediten i samarbete med Ikano Bank AB (publ) (kreditgivare) org.nr 516406-0922

Kommentar, fråga eller fundering? Skriv gärna!

Fyll i dina uppgifter för att kommentera. E-postadressen publiceras ej.

Gravatar ikon för användaren

55 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Varning!
  Preem gick ut med ”ett erbjudande” om försäkring betalskydd. Två inbetalningskort varav det ena inkluderar försäkring och det andra är utan. Kostnad 0,75 % per månad av kontoskuld. Lätt att förväxla inbetalningskort. Jag gjorde tyvärr misstaget och upptäckte det inte förrän nu, dvs flera tusen kr för en onödig försäkring.

  Svara
  0
  Gravatar för användaren
  Katarina
 2. Det verkar som att inte längre får bonus direkt på kortet, utan som en check som bara kan lösas in på Preem?

  Svara
  0
  Gravatar för användaren
  Katarina
  1. Det stämmer att du kan tanka för bonusen på bemannade preemstationer men det ska även gå att ringa dom och få bonusen insatt på kontot

   Svara
   0
   Gravatar för användaren
   Johan
 3. Jag kommer alltid vara en ständig följare av bloggen och Preem mastercard är jag jättenöjd med (”förutsatt att det används på ett korrekt sätt, dvs att inte dela upp betalningarna”). Min flickvän säger att jag skulle bli fullständigt ”starstruckt” om jag såg dig och Caroline i verkligheten. Fortsätt med en fantastikt bra blogg! Mvh

  Svara
  4
  Gravatar för användaren
  Niklas Krantz
 4. Tycker det är riktigt tråkigt och tragisk att läsa kommentarerna! Tack Jan för att du fortsätter med ditt engagemang och för att du står ut med dessa följare eller fd följare som inte ser längre än sin näsa. Tycker det är lågt av folk som ”Tappar förtroende” och tycker att ”du sjunkit lågt” m.m.
  Förstår verkligen inte problemet. Du var väldigt tydlig med att det va reklam.
  Det är sunt förnuft att du behöver få in ekonomiskt ”bidrag” för att kunna köra bloggen och all tid du lägger ner.
  Istället för att följarna sponsrar dig eller kompenserar dig för den hjälp du ger dem så har folk mage att skriva sådan kommentarer som nedan.
  Finner det mycket intressant att efter alla artiklar och allt arbete du och Caroline lägger ner så ser folk efter sina egna behov och inte helheten. Var är ”tillsammans”?
  Förstår inte folk efter alla era inlägg att ni vridit och vänt på alla tänkbara varianter och perspektiv innan ni lägger upp något?
  Tror folk på fullt allvar att det ni gör är gratis? Att det inte kostar tid och kraft? Att bloggen, utrustning och underhåll är gratis? Min fundering är om någon, av alla dina följare, någonsin kompenserat dig för den tid och allt arbete du lagt ner för att dem ska bli eller blivit lite rikare?

  Även om bloggen jobbar för oss alla ”tillsammans” så visar kommentarerna att ”JAG:et går före VI:et” hos dessa personer.

  Jag tycker att du och Caroline gör ett fantastiskt bra jobb med att göra oss alla, tillsammans, rikare både i själen men även på kontot :) Fortsätt med drivet, engagemanget och utvecklingen!!
  Gör det du måste för att upprätthålla bloggen!

  Svara
  22
  Gravatar för användaren
  Peter
  1. Det är verkligen interessant att se olika läsares reaktion och åsikt. Att det kan vara så svart och vitt. Jag själv förstår inte hur man kan tycka att det är okej. Reklam JA, absolut därför att jag själv skulle inte betala premium. Inte för att det inte är värt det, men börjar man med en, så kommer nästa. Det är ju bara ”200” :)

   Men när det finns hundratals artiklar om en god och välordnad privatekonomi, och helt plötsligt får man en ”blogg annons” som säger att jag till 15% effektiv ränta kan dela upp ett köp på 2000 I fyra månader och att det kan vara bra?

   Det spelar ingen roll att det var supertydligt att det var en annons. Det är helt enkelt inte i linje med bloggens budskap om en strukturerad privatekonomi. Det senaste blogginlägget innan predikade om en bufferthink tillexempel, men nu ska vi dela upp köp till en kostnad av några hundralappar?

   Det är ingen som jag sett som klagar på reklamen, det är bara hur out of place den var.

   Jag undrar också hur Preem tänker igentligen, läsare på ett forum som detta måste ju vara minst påtagligt för deras dela upp betalningen kännst?

   Svara
   3
   Gravatar för användaren
   Johan
  2. Kommentar till Johan, om du har följt bloggen så vet du att Jan själv använder Preem och har skrivit om hur kortet bäst används.

   Jag har själv använt Preem sedan jag läste om det här och är jättenöjd med det faktum att jag får bonus på mina köp som jag sen tankar för. Visst det handlar bara om någon hundralapp i kvartalet men det är ändå något det är just därför det passar in på bloggen.

   Jag sparar kanske 600kr per år på att använda Preem, inte mycket men alltid något

   Svara
   0
   Gravatar för användaren
   Johan nr2
 5. Hur kan detta bli ett problem? Dom som är i riskzonen gällande inte hålla i pengar (dvs dom som inte ska ha kredit) kommer ju hitta sånt här ändå. Och vi andra normalt tänkande kan förstå att Jan får pengar och på så sätt kan fortsätta bloggen mm. Jag har ett Preemkort , klara det galant. Kommer jag nånsin dela upp nåt via det kortet? Nope. Så att leka moraltant känns inte helt produktivt (dvs alla som gnäller här). Jag hajar vad Jan gör och förstår att det är spelets regler. Så kör på , jag har det hellre så här än betalar varje månad.

  Svara
  2
  Gravatar för användaren
  Lars
 6. Inför en låg avgift från oss prenumeranter så får Jan betalt för väl utfört arbete,

  Och bortskämda surisar som klagar på val av reklam får en knäpp på nosen..

  Mvh Emanuel

  Svara
  1
  Gravatar för användaren
  Emanuel Johansson
 7. Äh, sluta larva er! Varför ska Jan inte få tjäna pengar på reklam? Gör det inte till en större grej än vad det är!

  Svara
  3
  Gravatar för användaren
  Jakob
  1. Detta är tyvärr en stor grej genom att Jans fina varumärke har blivit nedsolkat. Vi blir inte RikaTillsammans på att betala 20p på våra lån,

   Svara
   0
   Gravatar för användaren
   Lasse Almqvist
 8. Det är såklart ok och kanske även ett måste med reklam! Och det går ju inte att missa att det är just reklam, bra tydlighet kring det! Däremot kan man ju verkligen ifrågasätta rimligheten att promota kreditkort som ingen människa behöver.

  Hälsningar,
  mrFIRE svenskafire.se

  Svara
  0
  Gravatar för användaren
  mrFIRE

Diskutera och fråga om andra ämnen i vårt forum Besök