Preem Mastercard: Så kapar du dina kostnader på drivmedel
Sök:

Preem Mastercard: Så kapar du dina kostnader på drivmedel

Sponsrad artikel från Preem om att få 40 öre billigare bensin under hela sommaren.

Preem Mastercard: Så kapar du dina kostnader på drivmedel
Den här artikeln publicerades 2017-05-07 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Det här är en sponsrad artikel från Preem angående deras MasterCard. Läs gärna även kommentarerna i deras tidigare artikel.

Är du en av alla svenskar som kör mycket bil, men tycker det är dyrt med drivmedel? Då finns det en enkel och smidig lösning, som dessutom innebär en rad andra förmåner. Med Preem MasterCard kan du kapa kostnaderna – du får alltid 25 öre rabatt per liter på Preems bemannade stationer och 10 öre per liter på automatstationerna. Erbjudandet innebär högst drivmedelsrabatt i branschen – detta utan årsavgift eller fakturaavgift. Dessutom fungerar kortet på över 35 miljoner försäljningsställen över hela världen.

Ansök innan 31 maj

Ansöker du innan den 31 maj får du 40 öre rabatt per liter hela sommaren på bemannade stationer och ansöker du idag får du också ett presentkort på 100 kronor som går att använda hos Preem.

Preem MasterCard innebär inte bara fördelar när det kommer till drivmedel. Kortet ger dig även en hög sparränta, reseförsäkring och “tanka fel”-försäkring. Samtidigt som bankerna höjer sina årsavgifter, och sparräntan är nära noll erbjuder Preem MasterCard istället 0 kronor i årsavgift och 1,45 procent i sparränta.  Läs mer här:

pixel


Den här artikeln publicerades 2017-05-07 klockan 18:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Sponsrad artikel.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

15 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Vacklar mellan Preem och Shell. Enda fördelen Preem har är att de har generös rabatt på drivmedel, i övrigt verkar Shell bättre. Det som var spiken i kistan för min del är att Preem har ett bonustak utifrån hur mycket kredit man har. Detta bonustak ändras inte även om man har tillgodosaldo på kontot (vilket även deras kundtjänst bekräftade för mig). Någon som vet hur Shells bonussystem funkar?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kalle
 2. Vit pil

  Jag är nyutexaminerad civ. ingenjör sedan några månader tillbaka och har en fast tjänst med den av facken rekommenderade ingångslönen för civ. ingenjörer. Trots det blir jag nekad Preems Mastercard-kort, även vid den lägsta krediten på 5000 SEK. Måste jag vänta till 2018 då uppdaterade uppgifter om min inkomst finns hos Skatteverket?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Victor
  1. Vit pil

   Låter konstigt. Har du pratat med dem och skickat t.ex. arbetsgivarintyg med lönen?

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
  2. Vit pil

   Ja, de fick bara uppgifter från 2016 vilka inte uppfyllde kraven. Genom att bifoga anställningskontrakt och lönespecar gick det att lösa! (Valde dock inte Preem, men gissar att det hade gått att lösa på detta ovanstående sätt hos Preem också)

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Victor
 3. Vit pil

  Har de inte nyligen ändrat sitt bonussystem så man inte kan få mer bonus än procent på krediten eller liknande?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Linn
  1. Vit pil

   Det har de. Man kan inte få mer bonus än 1% av kreditgränsen. Så om du sätter gränsen på 5.000 SEK så kan du max får 50 Kronor per månad.

   Antagligen vill de pressa dig att öka kreditgränsen. Såvitt jag vet har det inte skett med Shell kortet (iaf fick inte vi nåt brev angående detta – även om båda är ju Ikano Bank)

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Oliver
 4. Vit pil

  Jag försökte, men det spelar visst ingen roll hur många miljoner man har. Har man ingen löneinkomst får får man inget kort. Tråkigt!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  L
 5. Vit pil

  När jag funderade på detta kortet hade jag för mig att St1 var betydligt billigare än Preem. Dvs bränsle hos Preem även med rabatt kostade mer än St1s bränsle på obemannade stationer. Någon som har jämfört på sistone?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Christian
  1. Vit pil

   Spelar det någon roll? Bara att tanka på st1, visst du får ingen bonus men det får du ju sannolikt inte på något annat kort du har heller. På Shells kort får man 15 öre rabatt på bemannade stationer men ingen på obemannade. Skillnaden innan rabatt brukar vara just femton öre…. Jag har Shells kort men tankar där det är billigast eller där det är bekvämt. Shell hoppas så klart att jag ska vara lojal med dem men ur min synvinkel är vitsen att allt jag och frun handlar får vi cashback på utom möjligen en del bensin. Det sker utan att vi egentligen behöver göra något. Jag kan leva med om den uteblivna bonusen på bensin då.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jimmy
  2. Vit pil

   Jag kör förbi både st1 och bemannad Preem på väg till jobbet varje dag och brukar jämföra priser. Min erfarenhet är att det varierar väldigt, ibland är den ena dyrare, ibland den andra, i slutändan tror jag att de ligger ganska jämnt i pris. Så jag har valt Preem pga övriga fördelar med kortet, drivmedelsrabatten gör det till ett bra val, st1 har ju inget sånt.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Eva
 6. Vit pil

  Tack för att du påminner, ansökt idag.
  Ser den även varje dag på mitt Facebook nyhetsflöde…

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Amidou Johansson
 7. Vit pil

  Tack för svaren! Har haft kontakt med dem och det verkar funka. Ansökan inlämnad & bekräftad. Lite knöligt att bli inkomstmallad om man är pensionär utan att vara ålderspensionär;)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Dan
 8. Vit pil

  Har deras privatkort, och vill nog gå över till mastercardvarianten. Men, hustrun har ett tvillingkort idag, så vi får allt på samma faktura. Detta behöver kunna fungera också i mastercard. Vet du ifall det är så?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Dan
  1. Vit pil

   Vi har idag inte Preem men Shell Mastercard och där har vi ett tvillingkort, så det bör funka med Preem mastercard också. Enklast är väl om du ringer in till dom och frågar.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Edin
  2. Vit pil

   Hej Dan! Jag och min fru har två Preem Mastercard kopplade till samma konto – så det funkar. Väljs i samband med ansökan.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Johan Bergek

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.