Priset på guld och silver i svenska kronor och gram
Sök:

Priset på guld och silver i svenska kronor och gram

Realtidsgrafer över spotpriset för guld och silver i SEK och USD

Priset på guld och silver i svenska kronor och gram
Den här artikeln publicerades 2015-06-02 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Från tid till annan får jag frågan var man kan se spot-priset för guld och silver så att man kan jämföra med andra källor.

Så här lät frågan idag:

Börsen var hög när jag gick in och jag fastnade för lågvärderade råvaror såsom guld, silver etc. Jag har köpt ETF:er i råvaror men har nu fastnat för att man kanske skulle ta och köpa en guldtacka, både för att ha koll på guldet man äger och för att det skulle vara lite fräckt.

En kort fråga – vart kan jag se aktuell kurs i guldpriset i SEK?

Det bästa sättet som jag själv har hittat är via Tradingview.com. Det är en gratistjänst där man kan sätta upp sina egna grafer. Jag har lagt upp dem på följande sidor här på bloggen.

Guld-spot-priset i olika valutor och enheter

Silver-spot-priset i olika valutor och enheter


Den här artikeln publicerades 2015-06-02 klockan 07:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Investera i guld och silver, Läsarfrågor, RikaTillsammans-portföljen.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

2 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Hur ser det ut idag med att investera i guld och silver från Libertysilver? Är det moms osv på det numera eller vad är det egentligen som gäller?

  Hälsningar, Martin Bergman

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Martin Bergman
 2. Vit pil

  På vilken marknad säljer man silver och guldmynt som privatperson?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  AFC

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.