Programmeringens baksida… (obs! nördhumor)

I grunden är jag fortfarande datanörd, och jag tyckte följande beskrivning av de olika programmeringsspråken var väldigt kul.

Baksidan av programmering

C: Du skjuter dig själv i foten.

C++: Du råkar skapa ett dussin kopior av dig själv och skjuter dem allihop i foten. Första hjälpen är omöjlig att ge eftersom du inte kan avgöra vilka som är riktiga kopior och vilka som bara står och pekar på någon annan och säger”Det där är jag, där borta”.

Fortran: Du skjuter dig själv i varje tå upprepade gånger ända tills tårna tar slut. Då läser du in nästa fot och repeterar. Om kulorna skulle ta slut fortsätter du ändå eftersom du inte har någon undantagshantering.

Pascal: Kompilatorn tillåter dig inte skjuta dig själv i foten.

Ada: Efter att korrekt ha packat foten har du för avsikt att på en och samma gång ladda pistolen, krama avtryckaren, skrika och skjuta dig själv i foten. När du väl försöker märker du att du tyvärr inte kan göra något eftersom din fot är av fel typ.

Cobol: Med en COLT 45 HANDELDVAPEN, SIKTA pistolen på BEN.FOT, THEN placera ARM.HAND.FINGER på HANDELDVAPEN.AVTRYCKARE och KRAMA. THEN placera HANDELDVAPEN i HÖLSTER. CHECK om skosnöret behöver knytas om.

Lisp: Du skjuter dig själv i den del som håller i pistolen med vilken du skjuter den del som håller pistolen med vilken du skjuter den del som håller pistolen med vilken du skjuter den del som håller pistolen med vilken du skjuter den del som håller…

Forth: Foten i skjuter dig själv.

Prolog: Du berättar för ditt program att du vill bli skjuten i foten. Programmet räknar ut hur det skall gå till väga, men syntaxen tillåter inte programmet att förklara det för dig.

Basic: Skjut dig själv i foten med en vattenpistol. På stora system fortsätter du tills hela nedre delen av kroppen är vattenfylld.

Visual Basic: Det kommer att verka som du har skjutit dig i foten. Du kommer dock att ha haft så pass kul under tiden att det inte spelar någon roll.

HyperTalk: Stoppa in första pistolkulan i fot vänster av ditt ben. Svara på resultatet.

Motif: Du tillbringar dagar med att skriva en UIL-beskrivning av din fot, kulan, skottbanan och det avancerade elfenbenshandtaget på pistolen. När du slutligen är redo att skjuta krånglar pistolen.

APL: Du skjuter dig själv i foten för att sedan ägna hela dagen åt att klura ut hur du kan utföra det med färre tecken.

Snobol: Om du misslyckas, skjut dig själv i vänster fot. Om du misslyckas, skjut dig själv i höger fot.

Unix: %ls
fot.c fot.h fot.o tå.c tå.o
%rm *.o
rm:.o filen saknas
%ls
%

Concurrent Euclid: Du skjuter dig själv i någon annans fot.

370 JCL: Du skickar din fot till militärhögskolan och bifogar en 400 sidor tjock handbok som förklarar exakt hur du vill att foten skall bli skjuten. Tre år senare kommer en friterad fot tillbaka.

Paradox: Det är inte bara du som kan skjuta dig i foten, även dina användare kan.

Access: Du försöker sikta pistolen mot din fot, men den skjuter i stället hål på alla dina Borlanddisketter.

Revelation: Du är övertygad om att du skulle kunna skjuta dig själv i foten om du bara kunde komma på hur alla de där små kluriga pistolkulorna fungerade.

Assembler: Du försöker skjuta dig i foten, men märker att du först måste uppfinna pistolen, kulan, avtryckaren och din fot.

Modula 2: Efter att ha insett att du egentligen inte kan utföra någonting i det här programmeringsspråket skjuter du dig själv i huvudet.

Java: Du skjuter dig själv i foten, men skon skyddar dig.

Director: Du skjuter dig själv i foten med pompa och ståt.

ActiveX: Någon annan skjuter dig i foten, via nätet.

Basic: 10 PRINT ”DU SKJUTER DIG I FOTEN”
20 GOTO 10

HTML: Du försöker skjuta dig i foten, men länken saknas.

Perl: På något konstigt sätt lyckas du skjuta dig i foten innan du har skapat pistolen, kulan och foten. Till råga på allt så ser programmet dessutom till att tilkalla ambulans…

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök