Receptet för att skapa fantastiska resultat i livet

Eftersom det nu har gått tre månader på 2011, var det för ett par dagar sedan dags för mig och Caroline att stämma av hur året varit hittills. Vi jämförde det som har hänt och inte har hänt, med det som vi skrev ner i vår vägkarta som vi satte upp på vår kick-off i julas.

Det visade sig att på flera av målen har vi kommit mer än halvvägs, vissa till och med uppfyllda redan nu. Det fick mig återigen att tänka på vikten och receptet för att skapa framgång i sitt liv:

I mitt liv har jag många gånger följt den ovanstående processen – både medvetet och omedvetet – och den har visat att den fungerar om och om igen. Jag är helt övertygad om att detta är ett avgörande bidrag till att jag tycker att mitt liv är fantastiskt. Med denna har jag möjligheten att skapa det jag vill och önskar.

För mig ger det nämligen en enorm känsla av tillfredsställelse och lycka när jag lyckas uppnå det resultat som jag en tid tidigare målat upp. Det är verkligen tillfällen, som min vän Lennart Göthe, brukar säga är ”nära-livet-upplevelser”… :-)

Under de kommande dagarna kommer jag att publicera mina tankar om de olika stegen i processen, så kom gärna tillbaka ofta och fortsätt läs i denna serien. Nedan kommer först några exempel från mitt liv hur jag har applicerat den ovanstående modellen och vad det har gett mig.

Exempel 1: Aktieklubben RikaTillsammans

Bakgrunden till min aktieklubb är att jag kan rätt mycket om aktier. Jag köpte min första aktie redan som 15-åring 1996 men att jag tycker att andra saker är roligare än att sitta framför börsen hela dagen. Jag målade upp en bild för mig själv där jag hade avkastningen som att göra det själv, en avkastning på minst 15 % per år, att jag var insatt och det var transparent, hade låga avgifter och courtage samt att jag hade roligt under tiden.

Jag började prata om min bild med andra människor, började fundera och fokusera på uppgiften. I januari 2010 kom jag på det! Jag har människor i mitt liv som är väldigt intresserade av aktier och börsen. Istället för att göra saker själv, bestämde jag mig för att göra saker tillsammans med andra.

Jag skapade en plan för mig själv hur det skulle gå till, hur jag kunde använda bloggen, vilken typ av personer jag ville ha med. Sedan bjöd jag bjöd hem dessa personer, värvade dem till min bild av framtiden där vi hade en aktieklubb och de fördelar som det innebär.

I maj 2010 startade vi. Fram till den 31:e december gjorde vi 24 % avkastning. I december, när jag och Caroline var på kick-off så satte jag upp ett för mig stretchat mål. Att vi i aktieklubben skulle gå från 500.000 SEK i förvaltat kapital till 1.500.000 SEK. Jag hade ingen aning om hur det skulle gå till eller om det ens var rimligt eller realistiskt, men det lät som en kul utmaning.

Jag började jobba för målet i januari och den förste februari hade vi nästan 1 miljon kronor och så här två månader senare ligger vi på 1.3 miljoner i förvaltat kapital och jag räknar med att inom en månad har jag nått målet. Under tiden har jag också misslyckats många gånger – men eftersom jag brukar se det som att jag snarare lyckades missa, så har det varit extremt värdefulla guldklimpar som gjort att vi har kunnat göra om och göra rätt.

Resultatet – om aktieklubben kan du läsa mer här.

Exempel 2: Chris Howard utbildningsprogram och försäkringskassan

För två år sedan anmälde jag och Caroline oss till ett utbildningsprogram i England som kostade nästan 20.000 €. För ett år sedan hade vi betala ungefär halva summan och vi hade inte möjlighet att gå utbildningarna nu under våren eftersom vi har fått Freja. Det gjorde att de i England meddelade oss att vi har förbrukat våra utbildningar och att vi dessutom skulle betala avbeställningsavgifter enligt gällande regler och avtal som vi hade skrivit på.

Jag bestämde mig i julas om att så vill jag verkligen inte ha det. Jag satte upp ett mål som såg ut ungefär som följer:

  • Vi ska kunna omboka alla våra utbildningar till 2012
  • Vi ska inte betala mer än ytterligare max € 5.000
  • Vi ska inte förlora några pengar på affären

Jag började förhandla med dem i England – första mejlet gick iväg i den 15 december – och igår den 24:e mars, var förhandlingen färdig. Det som från början var ”omöjligt”, ”orättvist mot de andra kunderna”, ”bryter mot avtalet” m.m. gick genom nästan helt och hållet så som jag önskade. Det tog 28 st mejl, 10 st telefonsamtal, ett par kvällars jobb mängder av kreativitet för att hela tiden skapa nya möjligheter för båda parter – men det gick. Det enda som jag fick göra avkall på var att jag fick betala € 6.000 istället för € 5.000, men det anser jag vara helt ok i sammanhanget.

Ovanstående process har jag även fört med Försäkringskassan de senaste månaderna, med precis samma resultat – att jag har skapat precis det resultat jag vill ha. I det fallet var det lite enklare, det tog bara 10 telefonsamtal, 3 kompletteringar och 7 mejl… :-)

——————-

Min insikten från detta är att allting går och allting är möjligt – bara man har ett tillräckligt tydligt mål, är beredd att stå kvar och göra jobbet med flit och systematik, till slut belönar livet en!

Fortsättningen i serien

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök