Research inför bok om sparande till och med barn
Sök:

Research inför bok om sparande till och med barn

Just nu lite glesare mellan blogginläggen på grund av bokskrivande...

Research inför bok om sparande till och med barn
Den här artikeln publicerades 2016-07-28 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Just nu är det lite glesare mellan blogginläggen eftersom jag och min kollega och vän Charlie håller på att skriva en bok om barnsparande och barn och ekonomi.

Det har varit väldigt mycket jobb och framförallt research att hitta oberoende källor till allt det som jag ibland kan slarva lite med här på bloggen och bara skriva eftersom jag själv använder det eller har läst det någonstans. Det kommer att komma dig som läsare till gagn också, inte minst genom boken, men för att mycket av det som är bra men inte kvalificerar till en bok för att det är för avancerat eller genomgående kommer att hamna här.

Hoppsa att du har lite tålamod med mig. Idag fick jag däremot höra av Caroline att jag inte behövde köpa fler böcker eftersom vi inte har någonstans att ha dem. Det är väl som jag säger till Freja, ska du ha en ny leksak får du först sälja en befintlig eller som en Twitter-följade tipsade om – att det var en hint om en ny bokhylla. Då har jag inte ens tagit med alla böckerna som jag bara har köpt digitalt heller. :-)


Den här artikeln publicerades 2016-07-28 klockan 14:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Kommentarer på aktuella händelser.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

9 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Hej Jan och tack för en bra blogg!

  Du tycks ha läst många böcker om ekonomi. Vilka är de 3 mest insiktsfulla böckerna du har läst som du skulle rekommendera?

  PS. Kanske skulle du kunna ha en sektion på bloggen med boktips som du även skulle kunna tjäna pengar på via affiliateskap.

  Må gott!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Emanuel
  1. Vit pil

   Har en länk till min boklista. Svårt att säga vilken som är bra, det beror på vad man är ute efter då många är väldigt olika.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 2. Vit pil

  Det blir en kort bok då?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nils Svensson
  1. Vit pil

   Vi siktar på mellan 200-300 sidor. Var först rädd att inte ha så mycket material och nu har vi nästan för mycket. :-)

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 3. Vit pil

  När släpps boken? :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Oskar
  1. Vit pil

   Tanken är runt jul, förmodligen lite efter.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 4. Vit pil

  På vilket vis gynnar det ett barn att ge bort en kf på en miljon när denne fyller 18 eller 20? Det blir ju helt kontraproduktivt.
  Att ett barn får pengar av någon annan i tro om att gåvan ger denne ett övertag i livet är så fel det bara kan bli.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nils Svensson
  1. Vit pil

   Det är just den frågan som vi resonerar kring i boken. :-)

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.