Respons på mina resultat och insikter - jag är sektmedlem
Sök:

Respons på mina resultat och insikter – jag är sektmedlem

Jag skickade ut ett mejl tidigare idag till lite över 100 personer med en inbjudan till att delta i min resa mot ett rikare liv – mejlet innehöll listorna med mina insikter och mina resultat. Jag har fått VÄLDIGT blandade reaktioner – några utdrag:

Skaffat dig en mental tränare eller?

Intressant men är inte tanken att andra i din omgivning ska göra liknande målbilder/insikter för att det ska ge dig något? Eller är det bara tänkt som inspiration? Eller som en good-to-know ang vad som händer i ditt liv?

ett annat exempel (utdrag):

Jag blev faktiskt  skrämd och orolig – dina insikter och resultat i min föreställningsvärld påminner om ngn sorts bekännelse till ngn person ( jag vill inte använda samma ord som jag använde i Lund eftersom du kan missuppfatta det hela eftersom jag inte vill säga att ni är hjärntvättade).

[…]

Och jag känner också att du har blivit lite ”hemmablind” för att kunna, eller vilja, ta till dig att alla är inte intresserade av samma saker som du ( eller inte har samma värderingar och mål i livet ) och ändå behöver de inte vara mot dig.

Det ingår också i min föreställningsvärld om en sorts sekter att man försöker få andra med sig – jag trodde att du har förstått att jag lever ett liv som jag är nöjd med,att jag inte är i min ålder och med min bakgrund pigg på att ta risker eller att jag strävar efter att bli rik osv. Jag vet – och jag kommer också mycket väl ihåg – hans (Charlies) formulering att vi andra säger att det finns andra värderingar i livet – t.ex. hälsa och han gjorde lite grann narr av den åsikten.

Jag är glad för att du har mål i livet,att du är aktiv,att du strävar efter höga mål – men det är sättet som du har valt som skrämmer mig. Jag gillade inte honom – det kände ni. Självklart att han ” kör sin race” – det är det han tjänar pengar på. Man kan bli rik i tysthet det skrämmer mig verkligen ,allt ”humbuk” runt omkring.

nu till några mer positiva:

Detta var verkligen kul och inspirerande att läsa! Kudos to you!!!!

Jag är glad att få vara med på din resa!!!

Kram på dig!

eller

Wow. Grattis till dina fantastiska insikter och resultat.

Du kommer att gå långt och jag ser fram emot att dela ett fantastiskt rikt liv med dig i framtiden.

etc. Det mest fantastiska resultatet var dock att en gammal, gammal vän som jag inte hört av på iaf 5 år ringde och vi pratades vid lite kort och bestämde att vi skulle träffas. Det är nästan värt allt det andra. Fantastiskt

Det som gör mig lite ledsen dock är att jag lägger så mycket fokus på det negativa mejlet då det kom från en  person som står mig nära. Men man får verkligen försöka se det ur perspektivet att jag håller på att förändras och all förändring har en inneboende tröghet i sig.

På något sätt så känns det ändå som detta var ett statement och nu finns det ingen återvändo. Nu är broarna brända och det fungerar inte att i framtiden komma och berätta att man har ”ångrat” sig. Nu är det full fart framåt som gäller – det är många blandade känslor just nu.

Relaterade inlägg:

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

 1. Vit pil

  Trögheten i utvecklingen mot det bättre är mycket stor i början. Jag har hållt på i 5 år av mitt liv med affärer på heltid (inget fast jobb eller annat deltidsjobb som försörjning). Det är hårt så ut i helskotta. Man blir hård som person. Rent mentalt.

  Vill inte avskräcka er nu, men ni måste vara beredda att ha armbågarna vässade ibland för folk är inte snälla emellanåt. Jag har hört de flesta utskällningar ni kan tänka er. Folk är väldigt kreativa när de är sura :).

  Men håll ut och ta för er så får ni saker och ting att funka. Var sedan inte rädda att nämna ert pris. Det kommer alltid finnas de som säger att man måste skoja oavsett vilket värde man sätter på sina tjänster. Om du debiterar per timme och du anser dig själv vara värd 1000 kr i timmen, då tar du bara ut 1000 kr. Det finns inga mallar.

  Idag läste jag på Dagens Industri att det var en drink som såldes för 350.000 SEK eller något sådant. En drink alltså, ser ut som vilken drink som helst. Så skit i vad nej sägarna säger. Ni behöver bara hitta vilken publik ni skulle kunna få att köpa drinken (i detta fallet).

  Jag läste något en topp copywriter skrev en gång. Han skrev såhär att säljer du säg en produkt för 100 kr så bör du rikta dig mot de som utan svårigheter kan köpa saker för 10 ggr mer varje månad. Rikta er alltid mot de mer bemedlade. De uppskattar troligen din grej mer eftersom det inte svider ifall de betalar er.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  denenvise

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.