Resultatet av att göra det som 95 % av alla andra aldrig gör…

Ett läsarmejl om vad som är möjligt på bara fyra år

Min vän och kollega i Balansekonomi, Charlie Söderberg brukar på sina föreläsningar ställa frågan: ”Är du beredd att de kommande 5 åren göra det som 95 % av befolkningen aldrig gör för att om 5 år ha det som 95 % av befolkningen aldrig kommer att få?”

För ett par dagar sedan fick jag nedanstående fantastiska mejl från en läsare.

Jag var på Charlies seminarium hösten 2011 och även din kickoff kort därefter. Innan detta levde jag lön-lön och har aldrig haft mer än 20 tkr på mitt lönekonto. Jag har defenetivt aldrig haft något sparande eller andra tillgångar.

Charlie och framförallt DU på din kickoff gav mig en stor käftsmäll och inspererade mig något otroligt. Kort efter kickoffen öppnade jag mitt första konto hos Avanzamini (isk fanns inte då, dock förde jag över allt till en isk efter nyåret 11/12). Sedan dess har jag läst alla dina inlägg på Rikatillsammans och även plöjt alla Robert Kiyosakis böcker. Har även läst och läser mängder med böcker om pengar och personlig utveckling.

I dagarna passerade jag min första miljon på Avanza. Jag tittar även på en hyresfastighet likt dig och har allt klart med banken. Under 2014 sprang jag mitt första STHLM-Marathon och påbörjade i samband med Vansbro även min första ”En Svensk Klasssiker”. Nu blir det dock inget Vasalopp eftersom jag brutit foten! Det gör inget, eftersom Vasaloppet går ju även nästa år.

Jag och min sambo kan lova dig att jag är en betydligt gladare, bättre, empatisk, omtänksammare, generösare och friare människa idag än innan ”du kom in i mitt liv”.

Jag vill att du ska veta att det du gör verkligen hjälper människor. Jag är dig evigt tacksam för den insperationen du gett/ger mig för att förändra mitt liv till det bättre.

TACK!

Mvh:

[..anonymiserat på önskemål av läsaren..]

P.s jag kanske är extrem. Mitt äldsta barn är sex (6)! Jag har redan börjat spara 100kr/mån till mina barnbarn! Räkna på det 100kr/mån i 40år till barnbarnens kontantinsatser.

Jag tycker det här verkligen är magiskt. Jag vet ju att det verkligen går att göra STOR skillnad, jag har gjort det själv, men det är så oerhört glädjande att höra det från andra. Det som jag uppskattar personligen är att jag har fått vara en liten del på den här läsarens resa, samtidigt som jag vet att det inte handlar om mig. Behållningen påstår jag nämligen är en helt annan.

Det handlar om att förvalta de möjligheter man får och sedan faktiskt agera på dem. Kineserna har ett ordspråk som jag gillar på samma tema:

Att veta men inte göra är samma sak som att inte veta.

Jag tycker att det fångar just poängen med att man behöver agera på den kunskap eller insikt som man får. Att bara ha insikten, kunskapen eller kunna saker i teorin gör ingen som helst skillnad. Sett utifrån så ser det ju faktiskt ut på exakt samma sätt som om man inte hade vetat det överhuvudtaget.

Det är det som skiljer den här läsaren från 95 % av befolkningen. Hen har faktiskt gjort något, inte bara ett steg utan många konsekventa steg under flera år. Det ger resultat. Stora resultat. Resultat som dessutom över tid bara kommer att växa och blir större och större. Så GRATTIS till den här läsaren och för oss andra handlar det om att kanske gör ett litet val idag. Att ställa sig frågan:

Är jag beredd att göra det som 95 % av befolkningen aldrig gör, för att likt läsaren ovan, om 5 år ha det som 95 % av befolkningen aldrig kommer att ha?

Jag svarade JA på den frågan 2008 och har aldrig ångrat mig sedan dess. Vad svarar du?

Besök föreläsningen med Balansekonomi

PS. Du läser likt läsaren redan på bloggen – Check! Då återstår egentligen bara besöka föreläsningen med Balansekonomi (annonslänk) (gratis om du använder länken) och sedan börja göra. Lycka till! DS.

Tillägg 150323:

På begäran i kommentarerna har läsaren kompletterat med sin historia kring hur det gick till:

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök