RikaTillsammans bättre än 90 % av portföljerna på Shareville

Dessutom inne på topp-20-listan som mest populära portföljer på Shareville

RikaTillsammans bättre än 90 % av portföljerna på Shareville

Jag upptäckte precis att RikaTillsammans-portföljen ligger på topp-20 listan (av 36 320 st) för de mest populära portföljerna. Mer stolt däremot är jag att den nu har fått 3 av 3 stjärnor och därmed är bättre än 90 % av alla andra portföljer på Shareville med avseende på riskjusterad avkastning.

Min ambition med RikaTillsammans-portföljen är att det ska vara en portfölj som ger bra avkastning över lång tid med en förhållandevis låg risk. Jag trodde själv att det nog skulle ta lite längre tid än drygt ett år att komma med på den listan. Anledningen till det är att portföljens styrka nämligen ligger i att den mår bra även när aktier generellt går dåligt. Just nu är vi inne i en period där aktier går väldigt bra och eftersom portföljen bara innehåller 25 % aktier så borde den sacka efter.

Här behöver jag dock erkänna att jag har haft lite tur då portföljen innehåller en del placeringar i USD och eftersom kronan har försvagats mot dollarn har t.ex. guldet och silvret i portföljen tillsammans med de amerikanska fonderna gått oerhört bra.

Däremot räknar jag med att ju längre tiden går, desto bättre kommer att portföljen bete sig. Dessutom är det inte på ett år jag mäter dess utfall utan den ska vara bäst först efter 5 eller 10 år. Men det har ju onekligen startat bra. Kul!

Nordnet och Shareville

Här är en direktlänk till portföljen på Shareville hos Nordnet om du vill följa den där:

Skärmdump från Shareville där portföljen ligger på topp-20-listan av de 36 320 mest populära portföljerna:

top20-shareville

Relaterade artiklar

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök