RikaTillsammans bättre än 90 % av portföljerna på Shareville

Dessutom inne på topp-20-listan som mest populära portföljer på Shareville

RikaTillsammans bättre än 90 % av portföljerna på Shareville

Jag upptäckte precis att RikaTillsammans-portföljen ligger på topp-20 listan (av 36 320 st) för de mest populära portföljerna. Mer stolt däremot är jag att den nu har fått 3 av 3 stjärnor och därmed är bättre än 90 % av alla andra portföljer på Shareville med avseende på riskjusterad avkastning.

Min ambition med RikaTillsammans-portföljen är att det ska vara en portfölj som ger bra avkastning över lång tid med en förhållandevis låg risk. Jag trodde själv att det nog skulle ta lite längre tid än drygt ett år att komma med på den listan. Anledningen till det är att portföljens styrka nämligen ligger i att den mår bra även när aktier generellt går dåligt. Just nu är vi inne i en period där aktier går väldigt bra och eftersom portföljen bara innehåller 25 % aktier så borde den sacka efter.

Här behöver jag dock erkänna att jag har haft lite tur då portföljen innehåller en del placeringar i USD och eftersom kronan har försvagats mot dollarn har t.ex. guldet och silvret i portföljen tillsammans med de amerikanska fonderna gått oerhört bra.

Däremot räknar jag med att ju längre tiden går, desto bättre kommer att portföljen bete sig. Dessutom är det inte på ett år jag mäter dess utfall utan den ska vara bäst först efter 5 eller 10 år. Men det har ju onekligen startat bra. Kul!

Nordnet och Shareville

Här är en direktlänk till portföljen på Shareville hos Nordnet om du vill följa den där:

Skärmdump från Shareville där portföljen ligger på topp-20-listan av de 36 320 mest populära portföljerna:

top20-shareville

Relaterade artiklar

Kommentar, fråga eller fundering? Skriv gärna!

Fyll i dina uppgifter för att kommentera. E-postadressen publiceras ej. Du som skriver ansvarar själv för innehållet i din kommentar.

Gravatar ikon för användaren

4 kommentarer finns till denna artikel
Kommentarerna nedan förhandsgranskas inte och varje skribent ansvarar för sitt eget innehåll.

 1. Hello Jan,
  Congrats on being in the top 20 portfolio.
  I have a question about re-balancing among the funds in the portfolio. At the moment I do it manually on both Avanza and Nordnet. Is there any tool available to do the re-balance automatically? I have found one for my occupational pension at SPP, but nothing on Avanza or Nordnet yet.
  thanks,
  raheel

  Gravatar för användaren
  Raheel
 2. JÄTTEGRATTIS!! Verkligen frikostigt av dig att dela med dig av dina idéer och kunskaper!!

  Gravatar för användaren
  Ann Sandqvist
 3. Hej
  Jag försökte skapa en kopia av din portfölj hos Avanza men gick bet då vissa fonder inte fanns där. Skulle vara kul om du kunde ta fram alternativ som fungerar hos Avanza då jag tror att många av dina läsare har Avanza som bank.

  Gravatar för användaren
  Johan
  1. Såvitt jag ser det så är inte portföljen så rocketscience egentligen. Det skall bara vara och ta fonder inom respektive kategori med låga avgifter. Eller så tar man bara de fonder som du hittar sen sprider du de pengarna som skulle gå till de fonder du saknar på de andra inom samma kategori (är det någon aktiefond du inte hittar så sprider du de pengarna på övriga aktiefonder). Vill man vara riktigt lat skulle man kunna välja en fond per kategori så blir det inte så mycket att gå igenom när man skall ombalansera.

   När det gäller avanza så kan det funka att fråga efter det värdepapper du vill handla, som jag förstått det så finns det fler värdepapper möjligt tillgängliga som de bara behöver lägga till ifall någon vill köpa.

   Gravatar för användaren
   skyking

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök