RikaTillsammans bättre än 90 % av portföljerna på Shareville
Sök:

RikaTillsammans bättre än 90 % av portföljerna på Shareville

Dessutom inne på topp-20-listan som mest populära portföljer på Shareville

RikaTillsammans bättre än 90 % av portföljerna på Shareville
Den här artikeln publicerades 2015-01-25 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Jag upptäckte precis att RikaTillsammans-portföljen ligger på topp-20 listan (av 36 320 st) för de mest populära portföljerna. Mer stolt däremot är jag att den nu har fått 3 av 3 stjärnor och därmed är bättre än 90 % av alla andra portföljer på Shareville med avseende på riskjusterad avkastning.

Min ambition med RikaTillsammans-portföljen är att det ska vara en portfölj som ger bra avkastning över lång tid med en förhållandevis låg risk. Jag trodde själv att det nog skulle ta lite längre tid än drygt ett år att komma med på den listan. Anledningen till det är att portföljens styrka nämligen ligger i att den mår bra även när aktier generellt går dåligt. Just nu är vi inne i en period där aktier går väldigt bra och eftersom portföljen bara innehåller 25 % aktier så borde den sacka efter.

Här behöver jag dock erkänna att jag har haft lite tur då portföljen innehåller en del placeringar i USD och eftersom kronan har försvagats mot dollarn har t.ex. guldet och silvret i portföljen tillsammans med de amerikanska fonderna gått oerhört bra.

Däremot räknar jag med att ju längre tiden går, desto bättre kommer att portföljen bete sig. Dessutom är det inte på ett år jag mäter dess utfall utan den ska vara bäst först efter 5 eller 10 år. Men det har ju onekligen startat bra. Kul!

Nordnet och Shareville

Här är en direktlänk till portföljen på Shareville hos Nordnet om du vill följa den där:

Skärmdump från Shareville där portföljen ligger på topp-20-listan av de 36 320 mest populära portföljerna:

top20-shareville

Relaterade artiklar


Den här artikeln publicerades 2015-01-25 klockan 08:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): RikaTillsammans-portföljen.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

4 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Hello Jan,
  Congrats on being in the top 20 portfolio.
  I have a question about re-balancing among the funds in the portfolio. At the moment I do it manually on both Avanza and Nordnet. Is there any tool available to do the re-balance automatically? I have found one for my occupational pension at SPP, but nothing on Avanza or Nordnet yet.
  thanks,
  raheel

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Raheel
 2. Vit pil

  JÄTTEGRATTIS!! Verkligen frikostigt av dig att dela med dig av dina idéer och kunskaper!!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Ann Sandqvist
 3. Vit pil

  Hej
  Jag försökte skapa en kopia av din portfölj hos Avanza men gick bet då vissa fonder inte fanns där. Skulle vara kul om du kunde ta fram alternativ som fungerar hos Avanza då jag tror att många av dina läsare har Avanza som bank.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan
  1. Vit pil

   Såvitt jag ser det så är inte portföljen så rocketscience egentligen. Det skall bara vara och ta fonder inom respektive kategori med låga avgifter. Eller så tar man bara de fonder som du hittar sen sprider du de pengarna som skulle gå till de fonder du saknar på de andra inom samma kategori (är det någon aktiefond du inte hittar så sprider du de pengarna på övriga aktiefonder). Vill man vara riktigt lat skulle man kunna välja en fond per kategori så blir det inte så mycket att gå igenom när man skall ombalansera.

   När det gäller avanza så kan det funka att fråga efter det värdepapper du vill handla, som jag förstått det så finns det fler värdepapper möjligt tillgängliga som de bara behöver lägga till ifall någon vill köpa.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   skyking

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.