Så här tänkte jag ge Freja 2.000.000 SEK när hon fyller 18...

Så här tänkte jag ge Freja 2.000.000 SEK när hon fyller 18…

En tillämpning i verkliga livet av strategin jag beskriver på denna blogg
Så här tänkte jag ge Freja 2.000.000 SEK när hon fyller 18…

Idag kom beskedet från Försäkringskassan att min dotter Freja kommer att få sitt första barnbidrag utbetalt om 3 dagar, den 18:e. Tillsammans med ett generöst bidrag från farmor på 500 SEK per månad, och 200 SEK per månad från farbror Thomas samt mitt och Carolines extra bidrag på 1.000 SEK i månaden innebär detta att Freja har ca 2.700 SEK att disponera varje månad till sitt sparande.

Målet är att investera dessa pengarna varje månad så att Freja på sin 18-årsdag, eller när vi anser tiden vara mogen, ska ha ett bra startkapital för det hon vill göra. Målet för investerandet är att på 18 års sikt förvalta upp kapitalet till 2.000.000 SEK, eller i värsta fall halva det beloppet. Allt under det skulle göra mig sjukt besviken. Strategin för investerandet är som följer.

Sedan jag skrev det här inlägget 2011 har jag följt upp den här artikeln ungefär två gånger per år. Du finner alla artiklarna i serien i Om du vill läsa de andra inläggen i samma serie, så finner du dem i kategorin ”Frejas pengamaskin” som finns här på bloggen.

Förväntad avkastning över de kommande 18 åren

Nedanstående graf visar den värdet det ungefärliga värdet på portföljen med ett tillskott om ca 2.500 SEK per månad eller ca 30.000 SEK på årsbasis. Antagandena till de tre olika ingredienserna i portföljen är beskrivna nedan.

Värdet stämmer dock inte helt eftersom den tredje investeringen, Better Globe-träden, är förskjuten och kommer ge samma avkastning som i slutet av grafen, på ca 250.000 SEK per år, även de kommande 20 åren efter att Freja har fyllt 18. Det vill säga fram tills hon är 38 år gammal.

Du kan klicka på grafen för att göra den större.

Ingrediens 1 – ett fondsparande i breda fonder

770 SEK per månad investeras i en eller flera bra fonder. Idag köpte jag globalfonden Skagen Global som jag anser vara en av de bästa globalfonderna i förhållande till avgifter, risk och avkastning. Eventuellt kan det kompletteras med en BRIC eller Kina-fond.

Antagandena och målet för detta är:

 • Snittavkastning per år: 11.40 %
 • Kapitalförsäkring med skatt på 1.00 % per år
 • Nytt kapital per år: 9.300 SEK
 • Fondavgift: 1.00 %
 • Kapitalförsäkringen är utan avgift genom t.ex. Avanza

Tittar vi historiskt är dessa värdena fullt rimliga för den senaste 10-års perioden. Skagen Global har ett avkastningssnitt på 11.40 % för de senaste tio åren. Det gör att jag räknar med att den ska prestera i paritet med det, de kommande 20 åren.

Potentiella fond-kandidater till portföljen är:

 • Skagen Global
 • Avanza Zero
 • Spiltan Aktiefond
 • Brummer Multi-strategi
 • Brummer Lynx
 • Coeli Spectrum

Dessa får dock komma in efterhand eftersom de har olika ingångskrav, t.ex. Lynx kräver en minsta insats på 100.000 SEK. Andra faktorer är även det globala konjunkturen m.m. Det jag saknar idag ovan är en bra Kina, BRIC och Indien-fond. Har du tips, så tar jag gärna emot.

Ingrediens 2 – Aktieportfölj av kvalitetsbolag

Den andra ingrediensen i strategin för Frejas portfölj är några kvalitativa aktier. Eftersom beloppet bara är 775 SEK per månad gäller det här vara försiktig eftersom det är lätt att courtaget äter upp allt om man har en dålig depå.

T.ex. i en kapitalförsäkringsdepå som den vi tecknade till Freja på Avanza, tar man 99 SEK i courtaget vilket skulle ära upp nästan 12 % av kapitalet redan innan man är i marknaden. Det gjorde att jag idag tecknade en Avanza Mini-depå till Freja också. Courtaget där är 9 SEK per affär som på 775 SEK motsvarar ca 1 % vilket är acceptabelt.

Det medför dock att aktierna kommer att beskattas med kapitalvinst på 30 % istället för kapitalförsäkringens 1 %, men med tanke på att courtaget skulle urholka värdetillväxten i annat fall, får det anses vara en avvägning till det bättre.

Antagandena och målet för aktieportföljen är:

 • Snittavkastning per år: 14.00 %
 • Nytt kapital per år: 9.300 SEK
 • Direktavkastning 2.50 % per år
 • 30 % kapitalskatt vid uttag
 • Depå med billigt courtage, t.ex. Avanza Mini

Den historiska avkastningen för t.ex. OMX30 har de senaste 15 åren legat kring 15 % och historiskt över 100 år på ca 9 % per år. Här har jag ett ganska aggressivt mål, men jag tror att det är görbart. Det är nämligen som så att jag tänker här satsa på kvalitetsbolag i form av investmentbolag som historiskt har en högre snittavkastning än börsen i snitt.

En annan fördel är att jag därmed även får en bra riskspridning samtidigt som mina pengar förvaltas på samma sätt som de rikaste personerna i Sverige och i världen. Kandidater till denna delen av portföljen är i dagsläget:

 • Ratos – snittavkastning 10 år – ca 24 %
 • Berkshire Hathaway – snittavkastning 40 år – ca 21 %
 • Hennes & Mauritz – snittavkastning 30 år – ca 30 %
 • Lundbergsföretagen – snittavkastning 10 år – ca 15 %
 • Öresund – snittavkastning 10 år – ca 15 %

Med tanke på ovanstående avkastningar tycker jag att det borde vara rimligt att ha 14 % som rimlig målavkastning för den kommande 18-års perioden.

Ingrediens 3 – 100 st Better Globe-träd på årsbasis

Den sista och tredje ingrediensen i Frejas portfölj blir Better Globe som är projektet där jag är engagerad i. Genom att jag och Caroline lägger till 1.500 € på årsbasis (ca 1100 SEK per månad) kan vi köpa 100 st Better Globe-träd per år.

Investeringen i träden fungerar lite annorlunda från de finansiella investeringarna ovan. Träden köps första året och planteras. De kommande fyra åren ger de ingen avkastning. År fem och de följande 15 åren ger de 225 € i avkastning per år (15 % x 15 € x 100 träd) vilket motsvarar 3.375 €. År 20, när träden huggs ner så ger de 10 gånger pengarna som då blir 15.000 €. Total avkastning blir då 18.375 € över 20 år. Det motsvarar en årlig avkastning på ca 15 %.

Det som dock är bra med denna investeringen är att den förskjuts för varje år som man köper träd, det vill säga att Freja får den första stora avkastningen ( 10 x pengarna = 15.000 €) när hon är 19 år, eftersom vi köpte 100 st träd, redan förra året innan hon var född. Sedan kommer hon att få denna summan varje år de kommande 18 åren – fram tills hon är 36 år gammal.

Detta är dessutom i räknat på att priset på virke är konstant de kommande 20 åren. Om jag räknar med en historisk värdeökning på 4 % per år blir slutsumma år 20 hela 35.000 € istället för 15.000 €.

Antagande

 • Snittavkastning per år: 19 %
 • Nytt kapital per år: 1.500 €
 • Direktavkastning 15 % per år från år 5 till år 20
 • 30 % kapitalskatt vid uttag

Om du är intresserad av att sätta upp ett liknande investerande för dig själv, kontakta mig. Du kan läsa mer om Better Globe här på min hemsida. Om du köper träd på betterglobe.com, utan att gå via mig, ange gärna mitt kundnummer 7527 när du registrerar dig så vet Better Globe att du har läst om dem på denna bloggen. Tack!

Sammanfattning och diskussion

Min förhoppning är väl också att vi lyckas utbilda Freja under hennes uppväxt att hon inte plockar ut pengarna, utan fortsätter bygga vidare på det och eventuellt leva av avkastningen. Eftersom utvecklingen de kommande åren blir exponential som bilden nedan visar och på 8 åren från att hon är 18 tills hon fyller 26 går kapitalet från ca 2 miljoner till nästan 5 miljoner.

Sammanfattningsvis är det ändå en ganska balanserad portfölj med lika mycket ”bästa-fall-scenarion” som där finns ”värsta-falls-scenarion”. Men viktigast av allt – det är en ganska rolig lek och jag är det som de flesta med vuxna barn säger – att tiden flyger iväg, kommer de dessutom att gå fortare än jag tror. :-)

PS. Jag hoppas att du kan inspireras till din egen plan utifrån min plan för Freja. DS.

PPS. En riktigt rolig grej hände dessutom idag när jag höll på med ovanstående. Jag ringde till Avanza för att kolla att allting var rätt och att Freja fick ha en Mini-depå skriven på sig själv. Jag kommer fram till Hugo på kundtjänst som var väldigt trevlig och hjälpsam, och efter ett tag frågar han mig – men vänta – är det inte du som skriver på bloggen rikatillsammans? :-)

Snacka om att jag blev chockad och glad! Att han dessutom tyckte att den var bra inspirerade mig delvis till detta inlägget, så tack Hugo för att du gjorde min dag. Snacka om att Nordnet kan slänga sig i väggen… :-D DDS.

Relaterade etiketter och ämnen

aktier, avanza, Avanza Zero, avkastning, barnsparande, BRIC, courtage, ekonomisk intelligens, frejas portfölj, kapitalförsäkring, nordnet, OMX, Skagen Global, spara till barnen, spiltan, tips

Kommentera

50 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Hej
  Du skrev den här artikeln 2011 och anger bla att du investerat i aktier så som tex Ratos och Öresund. Har du gjort några förändringar av aktiedelen i Frejas portfölj? Jag tycker själv att det är en djungel i både aktievärlden och fondvärlden och saker och ting har säkert ändrats sedan 2011.
  Jag försöker leva med filosofin att köpa och behålla och då få till en bra utdelning på min portfölj, sen kan jag idag inte svara på om det kommer vara bra eller dåligt :)
  Må väl!
  /Henrik

  Gravatar ikon för användaren
  Henrik
 2. Vit pil

  Jag vill bara gråta! Jag kämpar på med barnens sparkonto, barnkapitalförsäkringar hos avanza. Så glad att jag hittat hit, äntligen någon som skriver så att vem som helst kan förstå! Tusen tack för att du delar med dig, här tror jag att jag kan lära mig massor!

  Gravatar ikon för användaren
  Madelene
 3. Vit pil

  Att ge sitt barn så mycket pengar utan någon som helst prestation annat än att ha lyckats fylla 18 år är vansinnigt.
  Hur ska din dotter kunna lära sig pengars värde efter detta? Hur ska hon kunna bli nöjd med att arbeta för en lön, eller en mer normal avkastning på prestation och investering när hon fått 2 miljoner utan att lyfta ett finger?
  Dessutom må hon vara myndig vid 18 års ålder, men hon är långt ifrån mogen att hantera och värdera 2 miljoner.

  Hedervärt av dig, men du gör henne inte en tjänst.

  Sätt pengarna i en fond med överförmyndarspärr tills dess hon är 30 år! Det är mitt råd.

  /Erfaren förälder

  Gravatar ikon för användaren
  Jalle
 4. Vit pil

  Hej Jan!!
  har några frågor angående barnspar

  1.Du har valt i dig ingredient 2 Ratos aktier och jag undrar vilken av dem (RATOS A, Ratos B, RATOS pref.) Är en del av portföljen?
  2. kan du vara lite mer specifik eller visa hur portföljen är uppdelad i percentagen så jag skulle vilja förstå ditt sätt att tänka.
  3. Eftersom det är långsiktig sparande, koper du de Aktier eller fonder månadsvis fonder ? om ja vilka och värför?

  Tusen Tack

  Gravatar ikon för användaren
  Francisco
 5. Vit pil

  Hej Jan

  Jag har ju själv ett liknande sparande men med en lite kortare spartid. Nämligen till min pension om 11 år som tidigast. Räknar med att få ihop liknande summa som den till din dotter.
  Jag sparar ju 4000:-/mån och köper aktier som minst för 10.000:-.
  Jag undrar beträffande den delen i Frejas sparande som består av aktier i kvalitetsbolag.
  Varför inte spara insättningarna 775:-/mån på ett aktiekonto i Avanza och sedan köpa papper halvårsvis.
  Skulle inte det lösa problemet med courtaget?

  Hälsningar

  Magnus

  Gravatar ikon för användaren
  Magnus Klemming
 6. Vit pil

  Hur rimligt är det att (bara) ta de senaste tio åren?

  Efter kraschen 99-00 men fortfarande under den tjugoåriga tjuren och ökad skuldsättning?

  + frågetecken kring mängden resurser relativt antalet människor och ju fler som har råd att konsumera. Främst då olja.

  Gravatar ikon för användaren
  Johan Krüger Haglert
  1. Vit pil

   Hej Johan,

   tack för din kommentar, jag kommer snart att återkomma med ett nytt inlägg där jag har ändrat strategi något. Men jag håller med.

   //jan

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 7. Vit pil

  Tjena Jan,
  Inspirerande hemsida!
  Du kan du berätta mer om Better Globe, vad är det för garanti man får? Investerar skyddet gäller det? Intressant låter det!
  Tack
  Pengar är Frihet

  Gravatar ikon för användaren
  pengar är frihet
  1. Vit pil

   Hej!

   Tack för komplimangen och för att du läser på min blogg.

   Återkommer i separat mejl till dig om Better Globe.

   Många hälsningar,
   //jan

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
  2. Vit pil

   Hej!

   Tack för din kommentar. Jag skickar separat mejl till dig under dagen.

   Hälsningar,
   //jan

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 8. Vit pil

  hej
  vill också tacka för kommunikation mellan dig och Wiklander här uppe. Mycket intressant. Kan man verkligen få denna avkastning? vänligen svara på mitt förra mail också…! tack
  vs

  Gravatar ikon för användaren
  sv
  1. Vit pil

   Hej!

   Tror att jag har svarat på allt under dagen, ber om ursäkt för sent svar. Har varit mycket engagemang på annat håll den senaste tiden. : )

   Många hälsningar,
   //jan

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 9. Vit pil

  Hej Jan,
  Med avanza mini som sparform.
  så är courtage 9 kr upp till 15000 kr

  1. då innebär det att man får själv välja ut sin portfölj och dela upp beloppet mellan olika bolag?

  2. Ovan så rekommenderar du Johan, avanza mini som månadsinsättningar, om de inte överstiger 10000 kr säger du, varför det? hur tänker du här, kan du tipsa snälla? (@Johan Nilsson: absolut, med månadsinsättningar (om de inte överstiger ca 10.000 SEK) så är Avanza Mini, eller någon annan sådan billig depå, absolut något att sikta på. Sedan kan man ju alltid uppgradera..)

  3. När det gäller Better Globe, har jag också frågor som tidigare kompisarna här; Om det finns någon garanti att man inte förlorar sin insatta kapital? Investeringsskydd gäller det här?
  Sen är det ok om man vid åretsslut gör med en gång 100 träd köp och sen väntar 3 år på första avkastning?

  4. Du sa något om donationsträd mm som du gör även under året, vad är det? vilka gäller det?

  5. Jag kontaktar dig gärna när det gäller Träd men gärna vill ha svar på fråga 3 innan.

  Tacksam för dina svar och för en inspirerande hemsida
  vs

  Gravatar ikon för användaren
  sv
  1. Vit pil

   Hej!

   Ledsen för något sent svar!

   1. Ja. Men det är ett engångsjobb att identifiera bolagen.

   2. Jo, jag tänker som att avgifterna äter många gånger upp en stor del av vinsten. Säg att du köper aktier för 1.000 SEK och betalar som i en vanlig depå 99 SEK, det betyder att du redan innan affären har börjat ligger 10 % minus. Genom att ha en mini-depå som du bara betalar 9 SEK för, då ligger du bara 1 % back.

   3. Tyvärr finns det ingen garanti, men det finns det ju inte med någon annan investering heller – inte ens de ”säkra” kapitalskyddade produkterna som säljs av finansiella rådgivare har en 100%-ig garanti eftersom du alltid har en emittent-risk (dvs. försäkringsbolaget kan gå i konkurs, jmf. t.ex. Lehman 2008).

   4. Donationspaketet består av 2 st träd som jag behåller (investeringen) och 2 st träd som skänks bort tillsammans med 500 liter vatten och 1.5 € i mikrokredit och 1.5 € i skolbyggnad.

   5. Jag mejlar dig!

   Tack för att du läser på min blogg!

   Hälsningar,
   //jan

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
  1. Vit pil

   Hej Emelie,

   Tack för din kommentar, ja, det hoppas jag med!

   Sedan hoppas jag att vi verkligen kommer att kunna lära henne tankesättet fram tills dess att hon blir gammal nog att sköta pengarna själv.

   Hälsningar,
   //jan

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 10. Vit pil

  Hej!

  Jag undrar bara vilket alternativ du anser vara bäst att använda sig av när man sparar till sina barn:

  – vanlig depå
  – kapitalförsäkring
  – investeringssparkonto

  mvh
  Sara

  Gravatar ikon för användaren
  Sara
  1. Vit pil

   Hej Sara,

   ber om ursäkt för sent svar – det beror på summan du sparar. Är det affärer under 15.000 SEK så rekommenderar jag en av ”mini-depåerna” såsom Avanza Mini. Eftersom det som du tjänar på lägre avgifter är större än det som du sparar i skatt på de två andra kontona.

   Hälsningar,
   //jan

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 11. Vit pil

  Hej!
  Med ett belopp på 775/mån och 5 aktier, kommer du dela 775 på 5 och köpa aktier för 155 per bolag då?

  / Daniel

  ps. Verkligen en bra sida med mycket nyttig information, tack!

  Gravatar ikon för användaren
  Daniel Jogling
 12. Vit pil

  Hej Jan!
  Jag läser i din artikel om hur du investerar till din dotter Freja. I Ingrediens 2- Aktieportfölj av kvalitetsbolag, nämner du att du tecknat en Avanza Mini-depå, där courtaget är 9 kr, för att värdetillväxten inte skall urholkas.

  Jag har varit inne på Avanza Bank men kan inte hitta någon Avanza-Minidepå. Hur och var hos Avanza, har du hittat denna depå?

  Tack för intressanta och inspirerande artiklar!

  Hälsningar
  Camilla Melin

  Gravatar ikon för användaren
  Camilla Melin
 13. Vit pil

  Hejsan Jan!

  Ser att detta är ett gammalt inlägg tänkte dock ställa några frågor kring Better Globe projektet som du verkar vara insatt i. Kunde inte finna dem på deras hemsida bl a.

  När startade de sin verksamhet?

  Hur stor bedömer du risken är i den här typen av investering (köpa träd)?

  Tack på förhand!

  /Henke

  PS. har precis börjat följa din sida den är verkligen kanon, keep up the good work :) DS.

  Gravatar ikon för användaren
  Henke
  1. Vit pil

   Hej Henke,

   Tack för din kommentar. Såg tyvärr att jag inte hade svarat på din kommentar.

   Better Globe startade sin verksamhet 2006 där de började låta externa kunder köpa träd.

   Jag bedömer risken till ungefär likvärdig som aktier, dock med nackdelen att pengarna är låsta över tid, men å andra sidan är den förväntade avkastningen ungefär dubbelt så hög som mot aktier.

   Hälsningar,
   //jan

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 14. Vit pil

  Jag räknar vidare lite…
  Givet en årlig investering på 100 träd: om jag återinvesterar all utdelning borde detta vara självförsörjande efter mindre än 10 år. Så givet att verksamheten finns kvar (det känns som ett ganska stort OM med tanke på världsutvecklingen) kan jag alltså efter 20 år räkna med en årlig avkastning på mer än €15 000 resten av livet med en total insats på mindre än €13 000. Låter som en skaplig pensionsförsäkring, om man inte blivit miljardär innan dess.

  Gravatar ikon för användaren
  Per Wiklander
  1. Vit pil

   Hej Per,

   Sorry för extremt sent svar på din kommentar. Ja, om jag förstår ditt resonemang rätt så stämmer det.

   Lite mellan tummen och pekfingret kring Better Globe – trädet har betalat sig efter ca 11 år. Det vill säga ett träd kostar 15 € och det ger 0 € i avkastning de första 4 åren. Men från år 5 till och med 19 så ger det 2.25 € per år.

   Det innebär att pengarna är tillbaka efter 15/2.25+4 = 10.66 år. Därefter har du fortfarande ytterligare 168 € att se fram emot i förväntad avkastning.

   Hälsningar,
   //jan

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 15. Vit pil

  Angående Better Globe: Det är tom. bättre än din kalkyl. Vid en årsinvestering på €1495 får du 115 träd. Mängdrabatten på €2 kickar in efter 100 träd. Det bör alltså löna sig att köpa 100 träd (eller fler) i stöten. Vad ska man då göra för att få ut maximalt av ett månadssparande som syftar till en årsinvestering i Better Globe? En del av de pengarna har ju 12 månader på sig att växa innan man kan köpa 100 träd vid nyår. Eller tänker jag fel?

  Gravatar ikon för användaren
  Per Wiklander
  1. Vit pil

   Ja, det lönar sig väldigt mycket att köpa träd i ”100-pack”. Det höjer den årliga genomsnittliga avkastningen med nästan 2 %. Jag investerar t.ex. för egen räkning och för frejas räkning nästan alltid i december eller i samband med event.

   Men jag köper ändå donationspaket på månadsbasis för min egen och frejas räkning.

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 16. Vit pil

  Hej jan!

  Ja du. Vad jag har gjort, jag håller på med balansbladet och de är super kul ! läser en hel del böcker om ekonomi.
  Allt flyter på med ett helt annat tempo, försöker undvika alla krabbor jag stöter på men ändå ändra på dom så att det hjälper mig upp ur hinken istället!(lyfter mig). Man är ju lite rädd att man ska tappa glöden man har NU!. Men jag sa till mina nära och kära innan jag åkte till dig, att när jag kommer hem så vill jag inte att ni ska säga att jag ska ”landa på jorden” jag vill flyga fram hela tiden!. I veckan här som kommer ska jag boka två möten. Det ena kommer vara med min chef och det andra kommer vara med en revisor som jag ska börja diskutera min affärsidé. Så inom en månads tid ska jag ha startat upp mitt föredag:)

  Mvh:robin

  Gravatar ikon för användaren
  Robin
 17. Vit pil

  Hej Robin!

  Tack själv! Jag hade en helt fantastisk dag igår! :)

  Du var med och gjorde det möjligt, så vad har du gjort för något nytt till följd av det idag? :-)

  //jan

  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 18. Vit pil

  Hej Robin,

  Ingen fara, jag tycker att det är jättekul att du frågar. Varför inte följa råden i denna artikeln? ;-)

  //jan

  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 19. Vit pil

  Hej jan! förlåt att jag frågar så mycket:)

  Jag har precis öppnat min första aktie och fond depå och ska börja placera en del pengar varje månad. Jag tänker för långsiktigt sparade med bra avkastning varje år. Vet du någon stans man kan vända sig för att få hjälp med sina placeringar i början?

  Mvh//robin

  Gravatar ikon för användaren
  Robin
 20. Vit pil

  Hej!

  Tack för alla kommentarer:

  @kashkan: jag använder excel! :) Något skall man ju ha för sina 250.000 i CSN-lån för min teknisk fysik, utbildning. Mejla mig så kan jag skicka över dem… När det gäller Better Globe, kontakta mig så kan jag berätta mer!

  @Johan Nilsson: absolut, med månadsinsättningar (om de inte överstiger ca 10.000 SEK) så är Avanza Mini, eller någon annan sådan billig depå, absolut något att sikta på. Sedan kan man ju alltid uppgradera…

  @Robin: absolut. T.ex. Per Börjessons – ”Så kan alla Svenskar bli miljonärer”.

  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 21. Vit pil

  Hej jan!

  Har du några bok tips om sparande?

  Jag läste igår en bok som var mycket bra! Vägen till din första miljon.

  vad tycker du om den?

  Gravatar ikon för användaren
  Robin
 22. Vit pil

  Hej Jan!

  Mycket intressant läsning, själv intresserad av att titta på en likadan lösning som Ingrediens 2, jag har själv en kapitalförsäkring på Avanza.
  Men som du skriver är det lätt att courtaget äter upp stor del av investeringen, jag med hade tänkt ett månadsparande åt mig själv, ganska små instättningar men kontinuerligt, vad tycker du blir bästa upplägget?
  Avanza mini?
  /mvh
  johan

  Gravatar ikon för användaren
  johan nilsson
 23. Vit pil

  hej : D

  vilket program gör du dessa fina diagram i ?

  better globe verkar intressant men hur ser försäkringarna ut?

  tex naturkatastrofer , några garantier?

  Gravatar ikon för användaren
  Kashkan
 24. Vit pil

  Hej Cissi,

  Tack för din kommentar och för ditt tips, som jag faktiskt inte visste om!

  Jag tycker att det låter som en jättebra idé.

  Många hälsningar,
  //jan

  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 25. Vit pil

  Hej Jan,

  Kul att du nämner mig i bloggen och lycka till med sparandet till Freja!

  Med vänlig hälsning,

  Hugo

  Gravatar ikon för användaren
  Hugo
 26. Vit pil

  Hej Robin,

  Tack för din kommentar. Nej, det är inte jag som äger Better Globe, jag känner däremot väl till personerna bakom det och jag har varit engagerad i det i snart fyra år. Var det något särskilt som du tänkte på?

  Hälsningar,
  //jan

  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
  1. Vit pil

   Hej jan!
   Tack för svar!
   Nej det var inget, bara undrade. Försöker sätta mig in lite mer bara vad Better Globe gör.. Vilka är grundarna och vilka som är större delar av ägare i bolaget?

   //Robin

   Gravatar ikon för användaren
   Robin
  2. Vit pil

   Hej Robin,

   Var i Sverige bor du någonstans? Om du vill så kan vi boka in ett telefonmöte, så kan jag berätta mer.

   Hälsningar,
   //jan

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
  3. Vit pil

   Hej jan!

   Jag bor i stockholm. jag tror inte att det kommer behövas. Jag ska på Workshopen den 26/3 jag tror att det är du som ska hålla i det.

   //Robin

   Gravatar ikon för användaren
   Robin