Saker att hålla koll på som kan tjäna en pengar i framtiden

Som investerare så gäller det att försöka förutse var nästa investeringsmöjlighet kommer att komma innan den stora massan hinner dit så att man kan göra de stora vinsterna. Följande saker har jag identifierat som potentiella saker/faktorer som kommer att komma:

  •  Kina – av de senaste 5000 åren har Kina varit den största stormakten i 4950 år. Vi har fortfarande bara sett början av utvecklingen. Kina har enorma finansiella muskler och jag tror det bara är en tidsfråga innan vi kommer att se alltfler kinesiska varumärken som kommer att ta över.
  • 40-talisterna – kommer att gå i pension inom de närmsta åren. Dessa har sparat till stor del i aktier och andra värdepapper och till skillnad från andra generationer vill de nu spendera sina pengar. Jag kommer inte ihåg exakt, men de sitter på en procentuellt väldigt hög andel av Sveriges konsumentkraft. Jag tror det kommer att leda till att hus i varma länder kommer att gå ut, företag inom Healtcare kommer att gå åt (btw. Investors köp av healthcare-företag gör plötsligt mycket mer sense).
  • Den amerikanska motsvarigheten kommer att gå i pension runt 2016 och flera bedömmare påstår att nästa lågkonjunktur kommer att inträffa då, vilket mycket väl kan stämma överens med de cykler som sker just nu. Högkonjunktur 2003-2008, lågkonjunktur 2008-20011, högkonjunktur 2011-14 lågkonjunktur. Varför detta kommer att ske då är stora pensionsavgångar som kommer att kräva pension som den amerikanska staten har lovat ut men absolut saknar täckning för.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök