Saker att hålla koll på som kan tjäna en pengar i framtiden
Sök:

Saker att hålla koll på som kan tjäna en pengar i framtiden

Den här artikeln publicerades 2007-11-22 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Som investerare så gäller det att försöka förutse var nästa investeringsmöjlighet kommer att komma innan den stora massan hinner dit så att man kan göra de stora vinsterna. Följande saker har jag identifierat som potentiella saker/faktorer som kommer att komma:

  •  Kina – av de senaste 5000 åren har Kina varit den största stormakten i 4950 år. Vi har fortfarande bara sett början av utvecklingen. Kina har enorma finansiella muskler och jag tror det bara är en tidsfråga innan vi kommer att se alltfler kinesiska varumärken som kommer att ta över.
  • 40-talisterna – kommer att gå i pension inom de närmsta åren. Dessa har sparat till stor del i aktier och andra värdepapper och till skillnad från andra generationer vill de nu spendera sina pengar. Jag kommer inte ihåg exakt, men de sitter på en procentuellt väldigt hög andel av Sveriges konsumentkraft. Jag tror det kommer att leda till att hus i varma länder kommer att gå ut, företag inom Healtcare kommer att gå åt (btw. Investors köp av healthcare-företag gör plötsligt mycket mer sense).
  • Den amerikanska motsvarigheten kommer att gå i pension runt 2016 och flera bedömmare påstår att nästa lågkonjunktur kommer att inträffa då, vilket mycket väl kan stämma överens med de cykler som sker just nu. Högkonjunktur 2003-2008, lågkonjunktur 2008-20011, högkonjunktur 2011-14 lågkonjunktur. Varför detta kommer att ske då är stora pensionsavgångar som kommer att kräva pension som den amerikanska staten har lovat ut men absolut saknar täckning för.

Den här artikeln publicerades 2007-11-22 klockan 02:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personligt och om mig.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.