Sälj liken i garderoben och sätt pengarna i arbete!

Inspirerande läsarhistoria från Catwoman som sålde saker i förrådet och köpte globalfonder för pengarna!

Sälj liken i garderoben och sätt pengarna i arbete!

Enligt Blockets annonskampanj har vi svenskar i genomsnitt saker för 18 915 kr som vi inte använder eller längre har nytta av. En läsare Catwoman tog tag i det och enligt egen utsago: ”Sålde liken i garderoben”, tjänade ca 30 000 kr, satte in pengarna på jobb i globalfonder och tjänade ytterligare ca 2 000 kr. Om tio år är dessutom pengarna sannolikt värde 64 000 kr med ränta-på-ränta

Här kommer en kort delning av läsarmejlet. Det kanske kan inspirera någon mer än mig. :-) 

Hej Jan och Caroline!

Tack för bra podd!

Ni pratade för längesedan om att ”tävla” länsförsäkringars globalfond mot aktivt förvaltade fonder. Jag blev inspirerad och startade en rensning av förråd och garderober. Många saker som köpts för dyra pengar som bara ligger till ingen nytta, och med förlorad avkastning då de är lik i garderoben istället för avkastning på börsen.

Dessa saker säljs nu på blocket och tradera och sätts in på ett särskilt ”Tradera Blocket ISK” där de tävlar mot varann :) Detta är ett halvårs aktivt rensande, och jag har mer än hälften kvar.

Hoppas det kan inspirera andra!

Catwoman

Du får också gärna dela med dig av saker som du har gjort eller åstadkommit. Det är nämligen väldigt svårt omöjligt att tänka nya tankar själv. Genom att höra vad andra har gjort eller gör, så får man en möjlighet att inspireras och därefter med stolthet stjäla andras goda exempel. Mejla mig gärna på jan AT rikatillsammans.se i så fall. 

Tack Catwoman för din generösa delning och lycka till med rensandet och sparandet! :-) 

Kommentar, fråga eller fundering? Skriv gärna!

Fyll i dina uppgifter för att kommentera. E-postadressen publiceras ej.

Gravatar ikon för användaren

4 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Hej!
  Vad roligt och inspirerande. Bra gjort av Catwoman. Förutom pengarna kan jag tänka mig att det var oerhört skönt att bli av med sakerna och få mer plats och mindre brus.

  Jag försöker få in extra pengar på paneler och cashbacksidor. Det är inga stora pengar men har skapat ett KF med några fonder som nu efter lite mer än ett halvår är värd över 3 000kr. GratisPengar!

  http://pappabetalar2018.blogspot.com/p/blog-page_22.html

  Mvh PB?

  Gravatar för användaren
  Pappa Betalar?
 2. Jag har hört senaste tiden att nästa ek kris bör pga likviditeten i indexfonder. Kan du förklara, och hur skyddar man sig.
  Bengan i Ystad

  Gravatar för användaren
  Bengt Ljungfelt
  1. Jag kan ge mig på att ge ett svar tror jag. Farhågorna gäller bl a att med ökande inflöden till indexfonder pressas kurserna uppåt eftersom fonderna då köper enligt hur mycket bolagen väger i indexet. Investeras det mycket i fonder index kan köpsidan bli större än säljsidan för aktierna i det indexet vilket gör att fonderna får köpa aktierna till allt högre kurs.

   Det beror alltså på att en traditionell indexfond köper enligt sitt index oavsett aktiekurs.

   Gravatar för användaren
   Olof Berglund
  2. Var har du hört detta? Det är kanske lite svårt att kommentera när man inte riktigt vet var påståendet kommer ifrån.

   Gravatar för användaren
   Skyking

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök