Sälj skinnet innan björnen är skjuten - kickstarter.com
Sök:

Sälj skinnet innan björnen är skjuten – kickstarter.com

Sälj skinnet innan björnen är skjuten – kickstarter.com
Den här artikeln publicerades 2012-01-06 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Kände att jag bara ville dela en kort sak som jag tycker är så briljant. Jag har ju förmånen att träffa många som vill starta företag men som inte vet om deras produkt fungerar, inte har finansiering eller liknande.

Allt för många uppstartade företag läggs också ner med förlust efter att entreprenören tyvärr inser att produkten inte är något som marknaden vill ha. Mitt förslag är i många fall att göra precis tvärtom – istället för att först producera produkten/tjänsten och sedan gå ut och sälja den, att göra precis tvärtom!

Sälj produkten eller tjänsten innan den är skapad! Då riskerar du nämligen mycket mindre samtidigt som du får fantastiskt värdefull feedback från marknaden, samtidigt som du sparar både tid, energi och pengar.

En annan fördel är då också att man höjer värdet på bolaget något enormt eftersom man finansierar sig genom sin egen affär istället för att ta in kapital utifrån och på det sättet ofta tvingas att ge upp stora delar av sitt företag för en alldeles för billig peng.

För ett tag sedan hittade jag en sajt på nätet som heter Kickstarter.com som jag verkligen gillar. Den är ett nytt sätt för företag att hitta finansiering UTAN att man behöver ge upp delägarskap i företaget. Vad det handlar om är att man presenterar sin idé eller sin produkt, sedan går man på volym istället där människor kan välja att supporta ditt projekt med allt från 1 USD och uppåt.

Det fina med det är att om projektet inte är 100 % finansierat så går det inte igång. Sedan blir det dessutom att du många gånger får företagets produkt till rabatterat pris som tack för hjälpen om du skänker lite högre belopp (>50 USD).

Jag själv har varit inne och sponsrat hittills ett projekt (hemlis eftersom jag vill ge produkten som present till min fru när den kommer) och önskar att jag var med och sponsrade Hexbright.

Så nästa gång du funderar eller känner någon som vill starta upp ett projekt/produkt – tipsa dem om att använda kickstarter för att sälja skinnet innan björnen är skjuten och få värdefull feedback!

//Jan

PS. Ingen ersättning har utgått för följande inlägg. DS.

PPS. Naturligtvis är det ett spännande ställe att plocka upp företag/personer med potential. DDS.


Den här artikeln publicerades 2012-01-06 klockan 16:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personlig utveckling.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.