Serie :: Brian Tracys 21 regler för ekonomisk framgång...
Sök:

Serie :: Brian Tracys 21 regler för ekonomisk framgång…

Den här artikeln publicerades 2008-06-03 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

För ett tag sedan lyssnade jag på Brian Tracys bok ”The 21 Absolutely Unbreakable Laws of Money” som är väldigt bra. Min ambition är att under sommaren hinna med och fördjupa mig i var och en av dessa lagar.

 • Lag 01 – Lagen om orsak och verkan – inget sker av en slump. All verkan har en orsak.
 • Lag 02 – Lagen om sanninger och tro:er – det du verkligen tror på, med känsla, blir din sanning och din tro och slutligen även din realitet.
 • Lag 03 – Lagen om förväntningar – det du förväntar dig, med startkt förtroende, blir din självuppfyllande profetia.
 • Lag 04 – Lagen om attraktion – du är en levande magnet; du attraherar människor, situationer och omständigheter in i ditt liv som ligger i linje med dina mest dominerande tankar.
 • Lag 05 – Lagen om inre och yttre reflektion – din yttre värld du lever i är en exakt reflektion av din inre värld i korrelation med dina mest dominerande tankemönster.
 • Lag 06 – Lagen om överflöd – vi lever i ett universum av överflöd där det finns tillräckligt med pengar för alla som verkligen vill ha det och lyder under lagarna som reglerar tillgången till dem.
 • Lag 07 – Lagen om utbyte – pengar är mediet genom vilket människor byter sitt arbete och produktion av produkter och tjänster gentemot andras produkter och tjänster.
 • Lag 08 – Lagen om fysiskt & mentalt kapital – din mest värdefulla tillgång, i form av kassaflöde, är ditt fysiska och mentala kapital – din förmåga att tjäna pengar.
 • Lag 09 – Lagen om tidsperspektiv – de mest framgångsrika människorna i världen är de människor som tar mest hänsyn till det långa tidsperspektivet i sina dagliga beslut.
 • Lag 10 – Lagen om sparande – ekonomiskt oberoende eller finansiell frihet kommer till den personen som sparar 10% eller mer av sin livstidsinkomst.
 • Lag 11 – Lagen om behållning – det handlar inte om hur mycket du tjänar, utan hur mycket du behåller som bestämmer din finansiella framtid.
 • Lag 12 – Parkinsons Lag – Utgifter har en tendens att öka med inkomsterna.
 • Lag 13 – Lagen om det ekonomiska oberoendets treenighet – för att bli ekonomiskt fri behöver du uppfylla det ekonomiska oberoendets tre ben – sparande, investerande och försäkrande.
 • Lag 14 – Lagen om investerande – gör din hemläxa med genomgående undersökning av objektet du tänker investera i.
 • Lag 15 – Lagen om ackumulerad ränta – investera dina pengar smart och låt ränta-på-ränta effekten göra dig ekonomiskt oberoende.
 • Lag 16 – Lagen om ackumulation – varje stor finansiell framgång är resultatet av hundratals små ansträngningar och uppoffringar som sällan någon ser eller uppskattar.
 • Lag 17 – Lagen om pengars attraktion – desto mer pengar du sparar och ackumulerar desto mer pengar kommer att komma till dig.
 • Lag 18 – Lagen om accelererande acceleration – desto fortare du rör dig mot ekonomiskt oberoende desto snabbare rör det sig mot dig.
 • Lag 19 – Lagen om aktiemarknaden – värdet på en aktie är det totala förväntade kassaflödet från denna aktien avsende dagens värde.
 • Lag 20 – Lagen om fastighetsmarknaden – värdet på en fastighet är fastighetens framtida förmåga att generera inkomst.
 • Lag 21 – Lagen om Internet – internet är verktyg för snabb kommunikation av alla sorter.

Den här artikeln publicerades 2008-06-03 klockan 00:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personlig utveckling.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

3 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Lag 12 nämns som Parkinsons lag. Ska man vara petig är detta inte helt korrekt.
  Parkinsons Lag är ”Arbete expanderar alltid så att det fyller anslagen tid” och publicerades 1957. Parkinsons Andra Lag kom 1960 och översätts nog bättre med ”Utgifterna stiger raskt till inkomsternas nivå”.
  Parkinsons Tredje Lag (1962): Expansion leder till komplexitet och komplexitet leder till förfall.
  För alla er som är intresserade av fler tankar av den engelske historikern C. Northcote Parkinson, rekommenderar jag varmt hans bok Parkinsons Lagar. I den svenska utgåvan tillkom 1980 även Parkinsons Svenska Lag: Sikta på välstånd och du får sysselsättning. Sikta på sysselsättning och du får allt annat än välstånd.
  Även om det var några år sedan Parkinson formulerade sina lagar så anser jag att de fortfarande är värda att tänka över.

  Mycket nöje,
  Martin

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Martin

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.