Skämt med allvarlig underton...
Sök:

Skämt med allvarlig underton…

Den här artikeln publicerades 2008-01-17 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Jag bläddrade i en gammal Attention-tidning och där hittade jag ett citat från Mats Qviberg:

Vi har höga skatter på alkhol för att vi inte ska dricka så mycket. Vi har höga skatter på tobak så att vi inte ska röka så mycket och vi har höga skatter på arbete för att vi inte ska arbeta så mycket.

Kommentarer?


Den här artikeln publicerades 2008-01-17 klockan 19:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Övrigt och off-topic.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

6 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Varför har vi skatter överhuvudtaget?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Espresso Kid
 2. Vit pil

  Madwax, staten må bestå av människor men människor är kopplade lite olika rent uppfattningsmässigt. Dvs vad är bra och vad är dåligt? Bara subjektiva bedömningar lär fås. De som jobbar för staten har en viss mentalitet, entreprenörer en annan och arbetande kommunalarbetare en annan och uteligare ännu en mentalitet.

  Vi kommer alltid att vara olika i våra bedömningar. Individuellt så som gruppmässigt. Men man kan hitta ett mellanting där två eller flera parter kan komma överens om att förlora lika mycket vardera och samtidigt vinna lika mycket vardera.

  Skatter kan göras mycket smidigare än vad de är idag. Men för att komma dit måste både staten och medborgare se ett mellanting som de båda kan acceptera och signera sina namn under.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias
 3. Vit pil

  Problemet är att staten består av människor…

  0
  Gravatar ikon för användaren
  madwax
 4. Vit pil

  Den sista var verkligen spiken i kistan. Bra argument.

  Skatter är ju ett hämningsverktyg. Precis som bromsar på en bil.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias
 5. Vit pil

  Man kan ju undra om vi har otur när vi tänker eller bara är dumma :P Helt klart tror jag att staten inte tänker, vilket är problem som delas med många i vår värld.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Blackrope

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.