Skatteverket på skattjakt...
Sök:

Skatteverket på skattjakt…

Den här artikeln publicerades 2008-02-26 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Följande, ganska humoristiska rubrik tycker jag, såg jag i ett rss-flöde innan idag. Det handlar om den här nyheten om att den tyska säkerhetstjänsten har köpt en cd-skiva med 1500st namn på rika kunder som påstås ha undanhållit sina pengar från skatt på konton i Lichtenstein.

Mer info på di.se…

Det som diskuteras väldigt lite och som jag tycker är anmärkningsvärt är att vi här har stater som öppet begår häleri. De har köpt stulna uppgifter från en tjuv som har förått sin arbetsgivare. Den svenske generalskattedirektören såg inga som helst problem med att till och med den svenska skattemyndigheten använde sig av dessa stulna uppgifter.

Detta visar ju bara att staten inte nödvändigtvis följer de lagar som den själv stiftar – särskilt inte när ett litet brott på lagen uppfyller skatteverkets våta dröm om att kunna ”sätta dit” de rika. Svenska avundsjukan enligt mig.

//madwax

PS. Såg en intervju med Johan Stael von Holstein – han sa uppgivet att han själv via sina företag betalade nästan 300 miljoner per år i skatt. Vad han var uppgiven över var att politikerna inte förstår att om han hade fått behålla 20 av dessa miljoner hade han på ett par år kunnat fördubbla summan skatt han betalar in. Men det här med uppskjuten belöning är ju inget som våra politiker förstår i allmänhet… DS.


Den här artikeln publicerades 2008-02-26 klockan 19:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Kommentarer på aktuella händelser.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

2 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Intet nytt under solen…

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Ravenwood
 2. Vit pil

  Skatteverket gynnar inte sämhällets bästa. Jag tror inte på att man ska ge bara för att det ska ges. Motparten måste ju ha givit mig ett mervärde för att jag ska ge honom/henne pengar. Lagen om reciprocitet, dvs vad du ger får du.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.