Skatteverket på skattjakt…

Följande, ganska humoristiska rubrik tycker jag, såg jag i ett rss-flöde innan idag. Det handlar om den här nyheten om att den tyska säkerhetstjänsten har köpt en cd-skiva med 1500st namn på rika kunder som påstås ha undanhållit sina pengar från skatt på konton i Lichtenstein.

Mer info på di.se…

Det som diskuteras väldigt lite och som jag tycker är anmärkningsvärt är att vi här har stater som öppet begår häleri. De har köpt stulna uppgifter från en tjuv som har förått sin arbetsgivare. Den svenske generalskattedirektören såg inga som helst problem med att till och med den svenska skattemyndigheten använde sig av dessa stulna uppgifter.

Detta visar ju bara att staten inte nödvändigtvis följer de lagar som den själv stiftar – särskilt inte när ett litet brott på lagen uppfyller skatteverkets våta dröm om att kunna ”sätta dit” de rika. Svenska avundsjukan enligt mig.

//madwax

PS. Såg en intervju med Johan Stael von Holstein – han sa uppgivet att han själv via sina företag betalade nästan 300 miljoner per år i skatt. Vad han var uppgiven över var att politikerna inte förstår att om han hade fått behålla 20 av dessa miljoner hade han på ett par år kunnat fördubbla summan skatt han betalar in. Men det här med uppskjuten belöning är ju inget som våra politiker förstår i allmänhet… DS.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök