Smått och gott från sociala medier – januari 2018

Senaste tidens bästa diskussioner och inlägg i RikaTillsammans sociala medier

Förutom att publicera en artikel och poddavsnitt varje söndag, försöker jag även dagligen dela med mig av smått och gott i sociala medier, framförallt på Twitter och Facebook.

Jag vet att alla inte använder dessa forum, så därför tänker jag att ca en gång i månaden samla upp det bästa i en artikel av typen best-of-sociala medier. Därför blir det lite gott och blandat i den här artikeln. Återkom gärna i kommentarerna vad du tycker om det.

Säsongsmönster på Stockholmsbörsen 1870-2017

Till följd av en läsarfråga tog jag fram följande graf för att visa antal positiva och negativa månader på Stockholms-börsen.

Läsarnas bästa ekonomitips – 87 kommentarer

En spännande diskussion på Facebook-sidan kring det bästa ekonomitipset:

Amerikanerna ska alltid vara värst

Jag brukar tänka att det är illa i Sverige med tanke på att 20 procent av svenskarna har mindre än 11 000 kr, 27 procent har mindre än 20 000 kr på kontot och 37 procent har mindre än 50 000 kr. Sedan läser man följande:

Stockholmsbörsen per sparhorisont 1870-2017

Här uppdaterade jag mina klassiska grafer för att även innehålla 2017:

Hur tillgångsfördelningen ser ut per förmögenhet

Jämförelse av olika typer av bilköp

Följ gärna bloggen på Facebook och Twitter

Ovan är bara några av alla de inlägg som jag har gjort, följ gärna på Facebook eller Twitter för att få det bästa i ditt flöde i dina sociala medier:

och här för Twitter:

Få ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt

Genom att fylla i din e-postadress nedan får du ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt (till skillnad från vårt månatliga nyhetsbrev). I normala fall innebär det ett mejl varje måndag morgon. Självklart är det kostnadsfritt och du kan avsluta när du vill.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök