Smått och gott från sociala medier - januari 2018
Sök:

Smått och gott från sociala medier – januari 2018

Senaste tidens bästa diskussioner och inlägg i RikaTillsammans sociala medier

Förutom att publicera en artikel och poddavsnitt varje söndag, försöker jag även dagligen dela med mig av smått och gott i sociala medier, framförallt på Twitter och Facebook.

Jag vet att alla inte använder dessa forum, så därför tänker jag att ca en gång i månaden samla upp det bästa i en artikel av typen best-of-sociala medier. Därför blir det lite gott och blandat i den här artikeln. Återkom gärna i kommentarerna vad du tycker om det.

Säsongsmönster på Stockholmsbörsen 1870-2017

Till följd av en läsarfråga tog jag fram följande graf för att visa antal positiva och negativa månader på Stockholms-börsen.

Läsarnas bästa ekonomitips – 87 kommentarer

En spännande diskussion på Facebook-sidan kring det bästa ekonomitipset:

Amerikanerna ska alltid vara värst

Jag brukar tänka att det är illa i Sverige med tanke på att 20 procent av svenskarna har mindre än 11 000 kr, 27 procent har mindre än 20 000 kr på kontot och 37 procent har mindre än 50 000 kr. Sedan läser man följande:

Stockholmsbörsen per sparhorisont 1870-2017

Här uppdaterade jag mina klassiska grafer för att även innehålla 2017:

Hur tillgångsfördelningen ser ut per förmögenhet

Jämförelse av olika typer av bilköp

Följ gärna bloggen på Facebook och Twitter

Ovan är bara några av alla de inlägg som jag har gjort, följ gärna på Facebook eller Twitter för att få det bästa i ditt flöde i dina sociala medier:

och här för Twitter:


Den här artikeln publicerades 2018-01-31 klockan 14:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Kommentarer på aktuella händelser.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

2 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Jag tycker inte att grafen om tillgångsfördelning säger nånting alls. Det är helt logiskt att exempelvis en bil för 50 kkr är en större del av en förmögenhet på 100 kkr, än av en på 1 Mkr.

  I bilden ser det ut som att tillgångarna $10M och $100M har lika stor andel i bilvärdet. Det betyder att den rikare har en bil värd 10 ggr så mycket som den mindre rikas bil. Kanske 4 Mkr istället för 400 kkr? Avsevärd skillnad i mitt tycke.

  Jag ifrågasätter inte teorin om tillgångarna, men jag tycker att grafen med procentuell fördelning är värdelös. Det hade varit mer intressant att se pengavärdet, eftersom jag antar att poängen är att miljonären har dyrare produkter än multimiljonären.

  3+
  Gravatar ikon för användaren
  Mattias
 2. Vit pil

  Bilden på tillgångsfördelning är intressant.
  Bor delvis i USA och man hittar dyraste billarna i de fattigast områdena…

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Olle

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.