Söndagssammanfattning – bästa artiklarna vecka 16

Veckans bästa artiklar, frågor och svar samt bästa externa artiklarna...

Den här veckans söndagsartikel är en sammanfattning av lite olika tips på artiklar som jag harskrivit, deltagit i eller som jag har läst på nätet men som inte har hamnat i ”Senaste nytt”-flödet här på bloggen. Hoppas att det är okej. :-)

Den artikel som jag har lagt mest tid på den här veckan är att den om ”Globala barnportföljen”. Nu finns det en lika utförlig artikel med förslag på olika kombinationer av indexfonder som för Nybörjarportföljen och RikaTillsammans-portföljen.

Det är den portföljen av mina tre som har högst risk och därmed högst förväntad avkastning också. Det är samma portfölj som jag har beskrev i boken ”Gör ditt barn rikt”. Artikeln innehåller också den första förändringen av fondportföljen där DNB Global Indeks får lämna över tronen till Länsförsäkringar Global Indexnära som har samma avkastning men 0,1 procent lägre avgift. Så oerhört marginell skillnad.

Angående boken, så fick jag min första recension från någon utanför ekonomi-sfären i form av Aftonbladet Kulturs Ann Charlott Ahlstad. Väldigt intressant recension:

Tack för allt stöd i kommentarerna. Jag blev djupt rörd. Tack! Tack! :-)

Sedan blev jag även intervjuad av Börsvärlden i veckan:

Bästa frågorna och svaren

Det andra som jag vill tacka för är att allt engagemang som du och andra läsare hjälper till med i kategorin ”Frågor och svar” här på bloggen. På mindre än tre veckor har det ställts OCH besvarats fler än 150 frågor. Jag tycker det är helt fantastiskt. Många av frågorna och svaren är dessutom högst kvalificerade. Några av frågorna som jag tycker är intressanta och värde att lyftas upp är:

Bra artiklar på andra bloggar eller ställen

Följande artiklar tyckte jag var veckans bästa:

En del av de här länkarna har jag delat på Facebook och Twitter så följ mig gärna där. :-)

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök