Söndagssammanfattning – bästa artiklarna vecka 16

Veckans bästa artiklar, frågor och svar samt bästa externa artiklarna...

Den här veckans söndagsartikel är en sammanfattning av lite olika tips på artiklar som jag harskrivit, deltagit i eller som jag har läst på nätet men som inte har hamnat i ”Senaste nytt”-flödet här på bloggen. Hoppas att det är okej. :-)

Den artikel som jag har lagt mest tid på den här veckan är att den om ”Globala barnportföljen”. Nu finns det en lika utförlig artikel med förslag på olika kombinationer av indexfonder som för Nybörjarportföljen och RikaTillsammans-portföljen.

Det är den portföljen av mina tre som har högst risk och därmed högst förväntad avkastning också. Det är samma portfölj som jag har beskrev i boken ”Gör ditt barn rikt”. Artikeln innehåller också den första förändringen av fondportföljen där DNB Global Indeks får lämna över tronen till Länsförsäkringar Global Indexnära som har samma avkastning men 0,1 procent lägre avgift. Så oerhört marginell skillnad.

Angående boken, så fick jag min första recension från någon utanför ekonomi-sfären i form av Aftonbladet Kulturs Ann Charlott Ahlstad. Väldigt intressant recension:

Tack för allt stöd i kommentarerna. Jag blev djupt rörd. Tack! Tack! :-)

Sedan blev jag även intervjuad av Börsvärlden i veckan:

Bästa frågorna och svaren

Det andra som jag vill tacka för är att allt engagemang som du och andra läsare hjälper till med i kategorin ”Frågor och svar” här på bloggen. På mindre än tre veckor har det ställts OCH besvarats fler än 150 frågor. Jag tycker det är helt fantastiskt. Många av frågorna och svaren är dessutom högst kvalificerade. Några av frågorna som jag tycker är intressanta och värde att lyftas upp är:

Bra artiklar på andra bloggar eller ställen

Följande artiklar tyckte jag var veckans bästa:

En del av de här länkarna har jag delat på Facebook och Twitter så följ mig gärna där. :-)

Få ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt

Genom att fylla i din e-postadress nedan får du ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt (till skillnad från vårt månatliga nyhetsbrev). I normala fall innebär det ett mejl varje måndag morgon. Självklart är det kostnadsfritt och du kan avsluta när du vill.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök