Söndagssammanfattning - bästa artiklarna vecka 16
Sök:

Söndagssammanfattning – bästa artiklarna vecka 16

Veckans bästa artiklar, frågor och svar samt bästa externa artiklarna...

Den här artikeln publicerades 2017-04-23 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Den här veckans söndagsartikel är en sammanfattning av lite olika tips på artiklar som jag harskrivit, deltagit i eller som jag har läst på nätet men som inte har hamnat i ”Senaste nytt”-flödet här på bloggen. Hoppas att det är okej. :-)

Den artikel som jag har lagt mest tid på den här veckan är att den om ”Globala barnportföljen”. Nu finns det en lika utförlig artikel med förslag på olika kombinationer av indexfonder som för Nybörjarportföljen och RikaTillsammans-portföljen.

Det är den portföljen av mina tre som har högst risk och därmed högst förväntad avkastning också. Det är samma portfölj som jag har beskrev i boken ”Gör ditt barn rikt”. Artikeln innehåller också den första förändringen av fondportföljen där DNB Global Indeks får lämna över tronen till Länsförsäkringar Global Indexnära som har samma avkastning men 0,1 procent lägre avgift. Så oerhört marginell skillnad.

Angående boken, så fick jag min första recension från någon utanför ekonomi-sfären i form av Aftonbladet Kulturs Ann Charlott Ahlstad. Väldigt intressant recension:

Tack för allt stöd i kommentarerna. Jag blev djupt rörd. Tack! Tack! :-)

Sedan blev jag även intervjuad av Börsvärlden i veckan:

Bästa frågorna och svaren

Det andra som jag vill tacka för är att allt engagemang som du och andra läsare hjälper till med i kategorin ”Frågor och svar” här på bloggen. På mindre än tre veckor har det ställts OCH besvarats fler än 150 frågor. Jag tycker det är helt fantastiskt. Många av frågorna och svaren är dessutom högst kvalificerade. Några av frågorna som jag tycker är intressanta och värde att lyftas upp är:

Bra artiklar på andra bloggar eller ställen

Följande artiklar tyckte jag var veckans bästa:

En del av de här länkarna har jag delat på Facebook och Twitter så följ mig gärna där. :-)


Den här artikeln publicerades 2017-04-23 klockan 20:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Kommentarer på aktuella händelser.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

3 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Länken Swedbank – många kommer få svårt att klara sig på sin pension verkar vara bruten.
  Tänkte bara uppdatera dig om detta.

  Riktigt bra samling av artiklar annars!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Viktor
 2. Vit pil

  Fantastiskt bra med veckosammanfattning! Ett bra grepp.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Elof Nelson

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.