Sorgliga siffror
Sök:

Jag tycker följande är skrämmande att läsa – för faktum är att arbetslöshet, räntehöjningar återkommer med jämna mellanrum. Vi är verkligen dåliga på att lära oss av historien.

Arbetslöshet, sjukdom eller en kraftig räntehöjning skulle ställa till stora problem för många svenskar. De flesta har mycket lite pengar sparade.

En årslön på banken tyckte Anne Wibble alla svenskar borde ha för att klara oväntade händelser. Men det är mycket få svenskar som har det.

Det visar en undersökning som fastighetsmäklarna ERA har gjort bland sina kunder. Drygt 5000 kunder har svarat under novembermånad.

Hela 10 procent uppger att de inte har någonting sparat. Bara 17 procent har mer än en halv årslön sparat på banken.

Och trots högkonjunkturen fortsätter svensken att spara lite. Enligt undersökningen sparar 53 procent mellan 1- och 10 procent av sin lön varje månad.

Källa: DinaPengar.se

Ska man vara krass på det så är det bra för oss som sparar för det betyder att vi kommer att kunna göra fantastiska affärer om ett tag – men det är sorgligt att det ska behöva vara på det sättet…

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

  1. Vit pil

    Det är bra att spara, men även de som sparar förlorar om de inte kan sätta pengarna i arbete så snart som möjligt till så hög ränta som möjligt. Inflationen samt bankens avgifter.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.