Sorgliga siffror
Sök:
Den här artikeln publicerades 2007-12-02 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Jag tycker följande är skrämmande att läsa – för faktum är att arbetslöshet, räntehöjningar återkommer med jämna mellanrum. Vi är verkligen dåliga på att lära oss av historien.

Arbetslöshet, sjukdom eller en kraftig räntehöjning skulle ställa till stora problem för många svenskar. De flesta har mycket lite pengar sparade.

En årslön på banken tyckte Anne Wibble alla svenskar borde ha för att klara oväntade händelser. Men det är mycket få svenskar som har det.

Det visar en undersökning som fastighetsmäklarna ERA har gjort bland sina kunder. Drygt 5000 kunder har svarat under novembermånad.

Hela 10 procent uppger att de inte har någonting sparat. Bara 17 procent har mer än en halv årslön sparat på banken.

Och trots högkonjunkturen fortsätter svensken att spara lite. Enligt undersökningen sparar 53 procent mellan 1- och 10 procent av sin lön varje månad.

Källa: DinaPengar.se

Ska man vara krass på det så är det bra för oss som sparar för det betyder att vi kommer att kunna göra fantastiska affärer om ett tag – men det är sorgligt att det ska behöva vara på det sättet…


Den här artikeln publicerades 2007-12-02 klockan 12:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Kommentarer på aktuella händelser.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

  1. Vit pil

    Det är bra att spara, men även de som sparar förlorar om de inte kan sätta pengarna i arbete så snart som möjligt till så hög ränta som möjligt. Inflationen samt bankens avgifter.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.