Sorgliga siffror

Jag tycker följande är skrämmande att läsa – för faktum är att arbetslöshet, räntehöjningar återkommer med jämna mellanrum. Vi är verkligen dåliga på att lära oss av historien.

Arbetslöshet, sjukdom eller en kraftig räntehöjning skulle ställa till stora problem för många svenskar. De flesta har mycket lite pengar sparade.

En årslön på banken tyckte Anne Wibble alla svenskar borde ha för att klara oväntade händelser. Men det är mycket få svenskar som har det.

Det visar en undersökning som fastighetsmäklarna ERA har gjort bland sina kunder. Drygt 5000 kunder har svarat under novembermånad.

Hela 10 procent uppger att de inte har någonting sparat. Bara 17 procent har mer än en halv årslön sparat på banken.

Och trots högkonjunkturen fortsätter svensken att spara lite. Enligt undersökningen sparar 53 procent mellan 1- och 10 procent av sin lön varje månad.

Källa: DinaPengar.se

Ska man vara krass på det så är det bra för oss som sparar för det betyder att vi kommer att kunna göra fantastiska affärer om ett tag – men det är sorgligt att det ska behöva vara på det sättet…

Få ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt

Genom att fylla i din e-postadress nedan får du ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt (till skillnad från vårt månatliga nyhetsbrev). I normala fall innebär det ett mejl varje måndag morgon. Självklart är det kostnadsfritt och du kan avsluta när du vill.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök