Ställ frågor till kommande gäster

Kommande gäster är bl.a. tre fondförvaltare, en f.d. VD från mäklarbranschen och en FIRE-entusiast

Flera av er läsare har kommit med önskemål om att få reda på vilka gäster som kommer i avsnitten på förhand, för att kunna komma med förslag på frågor. Nu kommer en sådan möjlighet – vi har inte mindre än fyra intervjuer planerade! :-)

Först ut är är det Andreas Brock och Henrik Milton som är förvaltar den aktiva globalfonden Coeli Global Selektiv. De var med i avsnitt #34 och gör ett återbesök. De har ju en helt annan investeringsfilosofi än vad jag brukar prata om i vanliga fall. De äger en koncentrerad portfölj av världens finaste bolag enligt de själva. De besöker bolagen på plats runt om i världen och förvaltar idag en bra bit över 5 miljarder kronor, vilket innebär att en minsta investering är på flera hundra miljoner. Vi tänker att avsnittet ska handla om bl.a. motsatt syn och utvärdering av vår egen filosofi, hur det är att vara professionell aktör, hur finansmarknaden ser ut, världens finaste bolag och hur de utvärderar bolag och fonder och inte minst själva gör.

Nästa gäst är Jimmy ”Astillion” Andersson som är en trogen läsare och följare och dessutom FIRE-entusiast. Det är Jimmy som skrev repliken ”Ett försvar av FIRE” efter vårt eget avsnitt om FIRE med Charlie Söderberg. Han är extremt duktig på att hålla kostnaderna nere och investera långt över 50 procent av sin lön för att kunna följa sin dröm om bl.a. att skriva fantasy-böcker. Vi tänker att avsnittet ska handla om FIRE, om medveten konsumtion och ett rikt liv.

Vi har även en inbokad intervju med en före detta VD på en stor mäklarbyrå för att prata om ett kärt och viktigt ämne – ens eget boende. Vi tänker att vi berör ämnen såsom saker att tänka, vanliga misstag, missuppfattningar, tips och inte minst om bostadsbubblan och hans erfarenheter från ett liv i den branschen.

Slutligen har vi även bokat in en poddinspelning med hedgefondförvaltaren Eric Strand som förvaltar guldfonden Pacific Precious (som dessutom är Sveriges populäraste hedgefond bland småsparare). Eric är den gäst som varit med flest gånger i podden och pratat om hedgefonder, vad är pengar, möjligheterna med en börskrasch och guldets vara eller icke-vara i ett sparande. Det som vi tänkte prata med Eric om är bland annat en uppföljning, hans syn på marknaden och inte minst hans tankar som alltid är lite annorlunda än de flesta andras – t.ex. kring ägande i räntefonder.

När du kommer med förslag på frågor nedan, skriv gärna vem frågan är till, då det i tidigare artiklar ibland varit lite oklart. Tack på förhand och låt oss hjälpas åt! :-)

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök