Står vi inför en kommande krasch eller inte?

Mike Maloney och Peter Schiff i en intressant 40 minuters diskussion om framtiden

Står vi inför en kommande finanskris och börskrasch som är värre än den förra? Kommer det ekonomiska systemet att kollapsa? Ljuger centralbankerna och politikerna för oss? Det är frågor som diskuteras i det här videoklippet.

Peter Schiff och Mike Maloney är de två amerikanska profilerna som är mest negativa om den finansiella framtiden. Båda har skrivit flera böcker på ämnet och båda är inbitna så kallade ”goldbugs”. De brukar frekvent citeras i amerikansk mainstream-media så de går inte avfärda som några konspirationsnötter.

Jag själv följer båda herrarna med ett öga och brukar lyssna till vad de har att säga. Inte för att jag nödvändigtvis delar alla deras åsikter – som skulle kunna sammanfattas:

”Allt kommer att gå åt helvete. Ha dina pengar i kontanter och fysiskt guld och silver.”

Däremot är jag mån om att försöka bilda mig en egen uppfattning om det ekonomiska läget. Vad dessa två gör på ett bra och hyfsat lättförklarligt sätt är att presentera en motsatsbild till det som våra politiker, ekonomer och riksbanksmänniskor påstår. Som vanligt så tror jag snarare att sanningen ligger någonstans mitt mellan de två bilderna.

Jag tror ju inte personligen på att man kan förutsäga framtiden, men däremot kan man ta olika höjd för de olika scenarion som sannolikt kan inträffa. Det handlar för mig inte i att spekulera i framtiden och försöka maximera vinsten. Även om jag inte räknar med att det ska börja brinna hemma hos mig så har jag ändå en hemförsäkring om ifall att.

Min primära målsättning är inte att tjäna så mycket pengar som möjligt (läs: maximera avkastningen eller spekulera), men däremot bevara de pengar jag har och få en rimlig avkastning om ca 8 % per år. Därför gillar jag t.ex. min RikaTillsammans-portfölj som faktiskt består av 25 % guld och silver vilket tar höjd för det scenario som Peter och Mike beskriver ovan.

Dessutom brukar jag resonera kring guld och silver, vad är det värsta som kan hända? Att jag har lite fysiskt guld och silver som blir arvegods i framtiden.

Relaterade artiklar

Få ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt

Genom att fylla i din e-postadress nedan får du ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt (till skillnad från vårt månatliga nyhetsbrev). I normala fall innebär det ett mejl varje måndag morgon. Självklart är det kostnadsfritt och du kan avsluta när du vill.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök