Stor fisk i en liten damm
Sök:

Stor fisk i en liten damm

Stor fisk i en liten damm
Den här artikeln publicerades 2009-06-09 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Sedan jag gick Balansekonomi utbildningen för 2 år sedan har jag levt enligt antagandet att man är genomsnittet av de 10 personer som man spenderar mest tid med. Vi människor fungerar som så att vi gillar personer som är likadana  som oss själva. Det är bara att titta runt dig själv – jag slår vad om att du har liknande resultat som de 10 personerna som du spenderar mest tid med. Ni tjänar ungefär lika mycket, har ungefär samma värderingar, åsikter, gillar samma maträtter  och filmer och har ungefär samma bakgrund. Spännande eller hur?

Förklaringen är att vi undermedvet hela tiden ”kopierar” varandras beteende, åsikter och värderingar. För att få nya resultat behöver man därför göra något nytt och i mitt fall tror jag att det handlar om att omge sig med nya människor. Kanske du också känner att  du i din umgängeskrets är den som är intresserad av utveckling, nya resultat och vägen framåt och alla kommer till dig. Det är bra – men det leder till att alla andra utvecklas medan din egen utveckling står stilla eller i värsta fall går bakåt.

För mig blev detta väldigt tydligt under förra veckan som jag tillbringade i Dublin på en av Christopher Howards kurser. Vi till och med pratade om det och definierade det som att är du en stor fisk i en liten damm så är det dags att ta steget till nästa nivå, att byta damm helt enkelt. Det är  dock många gånger lättare sagt än gjort eftersom att byta damm innebär att återigen ”inte kunna”. Det handlar om att gå tillbaka och  misslyckas, det handlar om att gå och återigen vara ”sämst” i gruppen. För det är bara när man misslyckas och har personer att se upp till som den riktiga utvecklingen kan ske. Som Carl-Erik och Karin Tenelius utrycker det på sina kurser:

Det går inte att växa och lära sig nya och samtidigt se snygg ut.

Hur byter man då damm? Jag tror det är olika för oss alla, för mig handlar det om att leka livets spel på en ny och högre nivå. På en nivå där jag utmanas och som är scary och exciting. Att ta mig själv på allvar och utmana mig själv och gå tillbaka till skolbänken. Rent konkret handlar det till exempel om att jag och Caroline har investerat väldigt mycket pengar i vår egen utbildning de senaste åren. Nu har vi precis även anmält oss till Christopher Howards hela utbildningsprogram ”The Fast Track” för ca 350.000 SEK  under 2 år. Hittils har jag gått två kurser och det är de 2 bästa utbildningarna jag har varit på någonsin.

Det är sjukt mycket pengar och jag är helt övertygad om att jag kommer att tjäna ihop dem och mer därtill under tiden. För mig handlar det mycket om åtagandet mot mig själv och framförallt att jag kommer in i en större damm, med de bästa av de bästa på en internationell scen. Jag tror på att den bästa investeringen man kan göra, oavsett kategori, är investeringen i sig själv. Redan många av deltagarna på kursen spelar spelet på en helt annan nivå än vad jag gör och bara att prata med dem på kvällarna och under  kurstillfällena har inspirerat mig till nya aktioner och mer utmanande mål som jag kommer att skriva om de kommande dagarna.

Om du är intresserad av att lära dig mer om Christopher Howard så rekommenderar jag verkligen att åka på ett av hans introduktionsseminarier. Det officiella priset för en biljett är mellan 895 € och 1295 € men iom att jag är med i Fasttrack så har jag fått några gratisbiljetter att använda för de människorna jag vill ha med på min resa.

De 3-dagars seminarier som jag har biljett till äger rum:

  • 24-26:e juli i London
  • 11-13 september i Dublin

Jag kommer med största sannolikhet att åka till Dublin i september och hade varit jätteskoj att ha med dig!

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev om du redan inte har gjort det eller skicka ett mejl till mig så skickar jag biljetter till dig!


Den här artikeln publicerades 2009-06-09 klockan 12:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personligt och om mig.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.