Strukturen för mitt digitala liv

.

Jag fick en kommentar på mitt inlägg om ”struktur för personlig effektivitet” som folk frågar mig om från och till, så här delar jag med mig av hur jag organiserar mitt digitala liv. Jag är faktiskt väldigt stolt över den här strukturen för den fungerar utomordentligt väl för mig och gör det dessutom möjligt att jag inte är beroende av dator eller geografisk plats för mitt arbete. Det är frihet för mig.

E-post: jag använder Microsoft Outlook, kopplat till en Microsoft Exchange som synkar min e-postlåda mellan mina olika datorer och mobiltelefon. Det är en corporate-lösning men går lika bra att sätta upp gratis med Google och Gmail.

Foton: – för foton använder jag Google och deras tjänst Picasa, där man kan ladda upp alla sina foton och organisera dem på nätet. Med programmet så kan du dessutom synka via deras tjänst till olika datorer. (20Gb kostar ca 60 SEK per år)

Filer: – de viktigaste filerna som jag har backup:ar jag varje natt. Gratis upp till 5 Gb med IDisk.

Arbetsfiler: – för arbetsfiler, det vill säga filer som jag arbetar med löpande – där använder jag DropBox som ger en upp till 2Gb gratis.

Papper: – scannar jag så att jag får in dem i strukturen ovan och sedan slänger jag dem om de inte är absolut superduperjätteviktiga.

Datorer: – på alla mina datorer har jag TeamViewer installerat vilket betyder att jag kan nå vilken dator som helst från vilken del av världen som helst för att styra den, eller kopiera filer från den. Gratis.

Alla dessa har dessutom app:ar som går att använda via sin Iphone eller som jag använder HTC Desire HD (android).

Hur gör du?

Få ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt

Genom att fylla i din e-postadress nedan får du ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt (till skillnad från vårt månatliga nyhetsbrev). I normala fall innebär det ett mejl varje måndag morgon. Självklart är det kostnadsfritt och du kan avsluta när du vill.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök