Strukturen för mitt digitala liv
Sök:

Strukturen för mitt digitala liv

.

Den här artikeln publicerades 2011-02-04 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Jag fick en kommentar på mitt inlägg om ”struktur för personlig effektivitet” som folk frågar mig om från och till, så här delar jag med mig av hur jag organiserar mitt digitala liv. Jag är faktiskt väldigt stolt över den här strukturen för den fungerar utomordentligt väl för mig och gör det dessutom möjligt att jag inte är beroende av dator eller geografisk plats för mitt arbete. Det är frihet för mig.

E-post: jag använder Microsoft Outlook, kopplat till en Microsoft Exchange som synkar min e-postlåda mellan mina olika datorer och mobiltelefon. Det är en corporate-lösning men går lika bra att sätta upp gratis med Google och Gmail.

Foton: – för foton använder jag Google och deras tjänst Picasa, där man kan ladda upp alla sina foton och organisera dem på nätet. Med programmet så kan du dessutom synka via deras tjänst till olika datorer. (20Gb kostar ca 60 SEK per år)

Filer: – de viktigaste filerna som jag har backup:ar jag varje natt. Gratis upp till 5 Gb med IDisk.

Arbetsfiler: – för arbetsfiler, det vill säga filer som jag arbetar med löpande – där använder jag DropBox som ger en upp till 2Gb gratis.

Papper: – scannar jag så att jag får in dem i strukturen ovan och sedan slänger jag dem om de inte är absolut superduperjätteviktiga.

Datorer: – på alla mina datorer har jag TeamViewer installerat vilket betyder att jag kan nå vilken dator som helst från vilken del av världen som helst för att styra den, eller kopiera filer från den. Gratis.

Alla dessa har dessutom app:ar som går att använda via sin Iphone eller som jag använder HTC Desire HD (android).

Hur gör du?


Den här artikeln publicerades 2011-02-04 klockan 10:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personligt och om mig.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.