Strukturen för mitt digitala liv

.

Jag fick en kommentar på mitt inlägg om ”struktur för personlig effektivitet” som folk frågar mig om från och till, så här delar jag med mig av hur jag organiserar mitt digitala liv. Jag är faktiskt väldigt stolt över den här strukturen för den fungerar utomordentligt väl för mig och gör det dessutom möjligt att jag inte är beroende av dator eller geografisk plats för mitt arbete. Det är frihet för mig.

E-post: jag använder Microsoft Outlook, kopplat till en Microsoft Exchange som synkar min e-postlåda mellan mina olika datorer och mobiltelefon. Det är en corporate-lösning men går lika bra att sätta upp gratis med Google och Gmail.

Foton: – för foton använder jag Google och deras tjänst Picasa, där man kan ladda upp alla sina foton och organisera dem på nätet. Med programmet så kan du dessutom synka via deras tjänst till olika datorer. (20Gb kostar ca 60 SEK per år)

Filer: – de viktigaste filerna som jag har backup:ar jag varje natt. Gratis upp till 5 Gb med IDisk.

Arbetsfiler: – för arbetsfiler, det vill säga filer som jag arbetar med löpande – där använder jag DropBox som ger en upp till 2Gb gratis.

Papper: – scannar jag så att jag får in dem i strukturen ovan och sedan slänger jag dem om de inte är absolut superduperjätteviktiga.

Datorer: – på alla mina datorer har jag TeamViewer installerat vilket betyder att jag kan nå vilken dator som helst från vilken del av världen som helst för att styra den, eller kopiera filer från den. Gratis.

Alla dessa har dessutom app:ar som går att använda via sin Iphone eller som jag använder HTC Desire HD (android).

Hur gör du?

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök