Syftet med att ställa motfrågor till frågan – var ska jag investera mina pengar?

Igår skrev jag några tankar om mitt svar på frågan – var ska jag investera mina pengar?

Det jag inte var så tydlig med var syftet till att jag ställer alla dessa frågor. Det går ut på att det är att du själv ska ta beslutet om vad du vill investera i. För – vad händer om jag kommer och ger dig tips?

  • I bästa fall så går investeringen bra och jag hjälper dig att tjäna pengar, du tycker jag är en schysst snubbe och du har inte lärt dig någonting.
  • I värsta fall så går investeringen åt skogen och vi blir ovänner samtidigt som du tycker att investerande är skit OCH du har inte lärt dig någonting.

Vad jag försöker göra med frågorna är att du ska få lite insikter om vad det egentligen är du vill och sedan engagera dig i det själv och öka din ekonomiska intelligens. Så att det är DU som har investerat – inte jag. Annars funkar det ju lika bra att gå till banken, de har säkert en hel del bra tips.

Något jag däremot alltid rekommenderar är att utbilda dig – i alla möjliga områden. Jag gillar ju Balansekonomi, men det finns många andra kurser och utbildningar.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök