Syftet med att ställa motfrågor till frågan - var ska jag investera mina pengar?
Sök:

Syftet med att ställa motfrågor till frågan – var ska jag investera mina pengar?

Den här artikeln publicerades 2008-05-28 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Igår skrev jag några tankar om mitt svar på frågan – var ska jag investera mina pengar?

Det jag inte var så tydlig med var syftet till att jag ställer alla dessa frågor. Det går ut på att det är att du själv ska ta beslutet om vad du vill investera i. För – vad händer om jag kommer och ger dig tips?

  • I bästa fall så går investeringen bra och jag hjälper dig att tjäna pengar, du tycker jag är en schysst snubbe och du har inte lärt dig någonting.
  • I värsta fall så går investeringen åt skogen och vi blir ovänner samtidigt som du tycker att investerande är skit OCH du har inte lärt dig någonting.

Vad jag försöker göra med frågorna är att du ska få lite insikter om vad det egentligen är du vill och sedan engagera dig i det själv och öka din ekonomiska intelligens. Så att det är DU som har investerat – inte jag. Annars funkar det ju lika bra att gå till banken, de har säkert en hel del bra tips.

Något jag däremot alltid rekommenderar är att utbilda dig – i alla möjliga områden. Jag gillar ju Balansekonomi, men det finns många andra kurser och utbildningar.


Den här artikeln publicerades 2008-05-28 klockan 00:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Så blir du rik.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.