Ta sig tid för reflektion
Sök:

Ta sig tid för reflektion

Den här artikeln publicerades 2007-10-29 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Under resans gång är ju den primära tanken att man ska växa som människa och se världen med nya glasögon – för att kunna göra det krävs tid för reflektion. Jag har inte riktigt förstått detta än men där ligger nog något som är värt att undersöka närmare – det kan inte vara så att alla som är rika säger samma sak utan anledning.

För att ta några exempel:

 1. Min chef säger alltid till mig att jag måste sluta jobba så mycket och gå ut i skogen för att lyssna på pippi:arna. Enligt honom är det där man omvandlar information till kunskap och intelligens.
 2. Min coach säger måste reflektera minst en gång om dagen för att kunna hantera alla nya insikter.
 3. Donald Trump betonar i sina böcke, t.ex. i ”How to get rich” vikten av sin egen reflektion. Han brukar gå upp klockan 05:00 och ägna minst 3 timmar om dagen i ensamhet där han reflekterar och läser böcker om historien.

Ibland har jag svårt att veta hur man gör för att reflektera – känner du igen det? I vilket fall som, så tog jag upp det med min coach och då fick jag fram följande korta lista med hållpunkter:

 • Vad har hänt idag?
 • Hur ställer jag mig till det som har hänt?
 • Vad känner jag angående det som hänt?
 • Har det hänt något nytt idag som inte har inträffat tidigare?
 • Vad har jag lärt mig idag?
 • Vad har jag blivit starkare av?
 • Vad har jag gjort som tände ljuset i mina ögon?
 • Vilka insikter har jag fått idag?
 • Om inget hände idag – var är det som saknas ?

Den här artikeln publicerades 2007-10-29 klockan 01:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personlig utveckling.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.