Tankar om utvecklingen i aktieklubben och OMX (v06)

Tankar om utvecklingen i aktieklubben och OMX (v06)

Under den gångna veckan har Stockholmsbörsen åkt lite jo-jo som du kan se i den nedanstående grafen. Måndag lunch började nedgången som fortsatte nästan hela veckan, ända till fredag klockan 16.00 då den började stiga kraftigt.

Bild tillhörande artikeln på RikaTillsammans

I vår portfölj tog vi således ganska mycket stryk och blev utstoppade på flera av våra innehav såsom Gunnebo och Getinge. Under det senaste året har vi även trott på som levererade en rapport under förväntingarna och störtdök under torsdagsmorgonen med 12.7% – i reda pengar kostade detta oss ungefär 1% av portföljen eller ca 10.000 SEK. Dock är vi fortfarande positiva till den på mellanlång sikt, bl.a. var försäljningen 30% bättre än förra året men marginalen rasade för Q4.

Det gör att vi hittills när halva februari har gått, ligger ca 1% efter OMX30 som har backat -1 % medan vi har backat ungefär -2 %. Se mer detaljerad utveckling här.

I övrigt så visar följande mejl vår tro för kommande tiden:

”Den bästa tiden att köpa aktier är när det rinner blod på gatorna” – ungefärligt citat från Baron Rotschild på 1800-talet.

Stockholms-börsen är översåld enligt min mening. OMX30 bröt 1120 tillfälligt för en timme sedan men har återhämtat sig nu.

Jag har därför köpt 10 000 Pare på 4,96. Varje gång de har gått under 5 kr har de sedan återhämtat sig igen. Vid flera tillfällen de sista två veckorna har man kunnat sälja på 5,25 kr vilket ger en uppsida på nästan 6 % sett som en Spek. Man kan oxå se det som en Kort affär och sätta ribban på 5,50 kr.

Jag köpte tillbaka 2000 Meda på 50,25 kr. Nedgången både sista dagarna och månaderna känns överdriven. Med ett PE-tal just nu understigande 10 för ett bolag med en stabil framtid känns inte risken särskilt stor. Förväntningarna inför rapporten på måndag är låga.

Bondförnuftanalys: Det ovanligt dåliga vädret i västvärlden under Q4 borde gett fler sjuka samt förvärrat redan sjuka människors tillstånd vilket borde lätt till högre försäljning av medicin än normalt. Det tror jag inte är inbakat i dagens låga kurs. Horisont Mellan: mål 60 kr.

Min förhoppning är därför att Meda stiger minst 5 % på måndag.

Uppdatering 110214 kl. 10:49

Vi sålde precis av Meda A på 54.80 det vill säga med en vinst på 4.55 per aktie. Skoj!

I fredags var våra Bull nere i 275 som lägst vilket var mindre kul, när börsen äntligen började gå upp igen på eftermiddagen sålde jag 400 Bull på 283,30 med förlust på ca 1100 kr i syfte att minska den stora exponeringen. Resterande 400 ville jag ha bättre betalt för. Börsen fortsatte dock stiga kraftigt under slutminuterna vilket överraskade mig, trodde inte Mubarak skulle påverka så mkt.

Medas rapport var bra men jag tycker att uppgången i aktien på nästan 10 % var lite överdriven varpå jag sålde hela vårt innehav på 54,80 vilket medför nettovinst på ca 9000 kr. En bra affär med tanke på att vi hade innehavet i mindre än en börsdag. :-)
Meda brukar falla tillbaka lite efter bra rapporter så jag tror att det kommer finnas möjligheter att gå in igen under 53-54 kr de kommande veckorna.

Pare verkar inte vilja gå över 5,00 kr igen just nu. Efter att ha läst lite mer om förväntningarna inför Pares rapport på onsdag vågar jag inte behålla innehavet över rapporten och sålde dem idag på 4,97 vilket ger +/- 0 kr.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök