Tävling :: Hur riskbenägen är du?
Sök:

Tävling :: Hur riskbenägen är du?

Den här artikeln publicerades 2008-04-06 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

På sistone har vi som driver bloggen diskuterat ämnet riskjusterad avkastning väldigt mycket. För oss handlar det om att vi vill tjäna så mycket pengar som möjligt till en så låg risk som möjligt. Att få möjligheten att göra 3600% avkastning på sina pengar på 1 minut är ingen konst – det är bara att gå till casinot och sätta in alla pengar på ett nummer på rouletten. Risken att förlora är då 97,2% vilket är i våra ögon en alldeles för hög risk.

Vill man minska risken kan man sätta allt på en färg och då sjunker risken till ”bara” 50%, men å andra sidan sjunker även avkastningen till 100%. Det finns alltså ett klart och tydligt samband mellan risk och avkastning. För att testa hur riskbenägna vi är och hur bra vi förhåller oss mellan risk-avkastning, har vi under helgen utvecklat en liten spel-simulator som på ett bra sätt visar det här förhållandet mellan risk och avkastning.

Vår inbjudan till dig är att delta i vår tävling för att se vem som kan få störst avkastning till lägst risk!

Starta spelet genom att klicka här »


Den här artikeln publicerades 2008-04-06 klockan 12:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Så blir du rik.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

2 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Delta gärna i min tävling, även fast priset kanske inte är så lockande…:) Lycka till med rikedomen, jag försöker också nå dit!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  sjuksyrran
  1. Vit pil

   Hej Jan!

   Jag lyckades inte komma in på spelet. Är det för att ni har tagit bort det eller gör jag något fel?

   1+
   Gravatar ikon för användaren
   Atefeh

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.