Teknisk trade: Gunnebo på 46,50 SEK
Sök:

Teknisk trade: Gunnebo på 46,50 SEK

Teknisk trade: Gunnebo på 46,50 SEK

Idag gjorde jag även en teknisk trade på Gunnebo då den igår slutade utanför sitt intervall på en slutkurs på 46.00 SEK. Det gjorde att jag inatt lade följande order eftersom trenden för Gunnebo på kort sikt (3-8 dagar) är båda uppåt och signalerar köp:

  • Köp: Gunnebo AB >= 46.20 , 1000 st, pris 46.50

Villkoret för att gå in i traden är att aktien vände uppåt vid öppningen för att visa styrka och trend inåt mot kanalen. Stopp-lossarna var sedan satta enligt följande:

  • Sälj: Gunnebo AB <= 45.00 , 1000 st, pris 44,90 SEK
  • Sälj: Gunnebo AB >= 51.00 , 1000 st, pris 50,90 SEK

Det ger ett Risk/Reward-förhållande på över 1:2.50 vilket får anses vara bra och väldigt lämpligt att satsa på. Just nu ligger vi inne på marknaden, dock hade vi otur med spik att jag räknade med att få aktierna på 46.20, men vi fick dem på 46,50 istället.

Nedan kan du se hur det såg ut när jag lade in affären. Du ser båda trenderna går uppåt, hur vi har en stängning utanför intervallet och hur vi säljer av på en jämviktspendling upp till mitten av Bollingerbandet på 51 SEK.

Uppdatering 110208

Hittills har innehavet utvecklat sig upp med 2.52%, enligt följande:


Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.