Tessin – ett tips för dig som är intresserad av fastigheter och fastighetsinvesteringar och vill lära dig mer

Sponsrat inlägg av Tessin - en sajt om crowdfundinginvesteringar i fastigheter

Tessin – ett tips för dig som är intresserad av fastigheter och fastighetsinvesteringar och vill lära dig mer
Reklam för Tessin Nordic AB. Den här artikeln är ett samarbete eller innehåller uppmärkta sponsrade annonslänkar. Läs mer om våra noga utvalda samarbeten i vår annonspolicy.

Under de senaste månaderna har jag sneglat på en relativt ny sajt som heter Tessin.se. Det är en crowdfunding-sajt för investeringar i fastigheter.

Jag har varit i kontakt med grundarna och utan att känna dem särskilt väl, verkar de både trevliga och kunniga, på gränsen till lite nördiga precis som jag. På sin sida erbjuder de olika projekt där man som investerare kan gå in och tillsammans med andra finansiera ett fastighetsprojekt.

Jag kan själv se både för- och nackdelar med det här. Fördelarna utifrån ett investeringsperspektiv är att man kan sprida riskerna och vara med i flera projekt, eller ens kunna direktinvestera i fastigheter om man inte har flera hundratusentalskronor till de kontantinsatser som ofta krävs. Det som är nackdelen är framförallt att Tessin inte sköter eller tar ansvar för investeringarna efter att finansieringen är färdig, utan de är bara en plattform.

Det innebär att det inte är någon mening att göra sin faktakoll på Tessin utan snarare på den som lägger upp projektet och ska driva det. Å andra sidan är det något som kan vändas till en fördel då man kan välja att engagera sig på olika nivåer tillsammans med sina pengar om man har det intresset. Jag tror att man initialt behöver engagera sig lite mer i projekt via Tessin än t.ex. via Svenska Bostadsfonden. Det är således upp till var och en själv.

Det andra sättet som jag har tänkt på Tessin är faktiskt att man skulle kunna använda dem för att hjälpa till att finansiera egna projekt. Det vill säga att om man har en idé eller en fastighet men inte har kapitalet så kan man ansöka hos Tessin om att få det upplagt. Det är ju spännande, för det öppnar ju upp till alternativa finansieringar än från bara banken.

Jag vill vara tydlig med att jag själv ännu inte har investerat pengar via Tessin, så jag kan inte riktigt uttala mig om något projekt eller hur det har gått. Min upplevelse av när jag har pratat med grundarna och när jag har hört mig för hos andra som har testat Tessin så har alla hittills varit nöjda.

Tessin har däremot ett nyhetsbrev som jag själv prenumererar på och som jag gillar skarpt – de har koll på fastighetsmarknaden och brukar tipsa om både artiklar, poddar och annat matnyttigt som kan relateras till fastigheter och fastighetsinvesteringar. Det rekommenderar jag att du anmäler dig till och det är helt gratis. Jag får dock en liten summa om det är så att du väljer teckna dig för deras nyhetsbrev, via nedanstående länk.

Jag har även skrivit om de andra sätten att investera i fastigheter i nedanstående två artiklar:

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök