Tjäna pengar på att jämföra mäklare gratis
Sök:

Tjäna pengar på att jämföra mäklare gratis

Sponsrat inlägg av mäklaragenten.se

Jag är en varm förespråkare av att jämföra tjänster och saker innan man fattar beslut. Särskilt sådana där man kan spara pengar bara genom något samtal, klick eller mejl.

På bloggen har jag tidigare skrivit många artiklar om jämförelser av bland annat:

Det handlar om att många bäckar små blir till slut en stor ström, som man inte ska underskatta. En av de stora fördelarna med nätet är att det dyker upp tjänster som förenklar det här åt jobbet åt en. Numer behöver man knappt göra mer än att fylla i sina kontaktuppgifter.

En sådan tjänst som jag noterat har dykt upp på sistone är en tjänst – mäklaragenten.se – som jämför mäklare för dig som står inför en försäljning av bostad eller bostadsrätt. Jag har själv inte prövat den (eftersom jag bor i en hyresrätt) men när jag hört med andra så var de nöjda.

Just att jämföra mäklare tror jag är extra viktigt eftersom en liten skillnad i procent kan ge stor skillnad i absoluta kronor. Säg att man ”bara” får 2 % mer på en bostadsrätt för 2 miljoner kronor med en lite bättre mäklare, så låter det inte särskilt mycket. Dock är ju 2 % nästan 40 000 kr, vilket för de flesta svenskar är i princip två månadslöner (särskilt med hänsyn till skatten). Jag påstår att det finns få enklare sätt att göra det här på om man ändå står i timingen att sälja sin bostad.

Det här inlägget är sponsrat av mäklaragenten.se, ersättning utgår till RikaTillsammans om det är så att du gör en intresseanmälan. Det är dock fortfarande gratis för dig. Du kan läsa mer om min annonspolicy här.

Kommentera

3 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  I Växjö är det normalt att mäklararvodet ligger på 35000-37500 på utgångspris och det som säljs utöver det lägger man på 5%. Jag gjorde såhär att jag ringde upp en mäklare (svenska fastighetsförmedling) som jag vet om är duktig och sa följande efter att ha presenterat mig: att jag kontaktat VD på ett annat mäklarbyrå (åkesson mäklare) att jag fick ett bud på 25000, men om den här mäklaren kunde tänka sig att gå ner till det så kunde personen få jobbet. Mäklaren svarade det låter inte helt ointressant, och tjoffs så blev det en affär av det hela.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Q
 2. Vit pil

  Har testat tjänsten och var inte direkt imponerad. Mäklarna måste betala om de ska få kontakt med en. Bra mäklare är inte intresserade av detta, då de inte har nått behov av att ”köpa” sig kunder.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  karl

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.