Torsten Janssons regler för framgång

Innan jag åkte på en väl efterlängtad skidresa till franrike för cirka 10 dagar sedan tittade jag av en händelse på Carin 2130 som då hade besök av entreprenören Torsten Jansson som är känd för bland annat klädmärket New Wave och på senare tid för köpet/räddningen av KostaBoda. Jag blev väldigt intresserad när han på kort tid sammanfattade sin framgång i cirka 10st punkter.

Min första tanke var wow – här delar han med sig av ett recept för framgång och 99% av alla som ser programmet förstår inte hur mycket ovärderlig information han delar med sig av. Därav detta inlägget – ett försök att försöka bena ut det hela för att se om det är något man kan kopiera och använda sig av.

Jag upplevde det som att för Carin var det mest en kul grej att Torsten hade från början haft nedskrivna rules of conduct. Dessa var bland annat:

  • Arbeta hårt
  • Ha god ordning på papper
  • Ha alltid välstädat
  • Var alltid välvårdad
  • Var alltid vänlig

På senare tid när jag läst väldigt många böcker på temat hur man når framgång, analyserat hur andra har gjort och pratat med mina mentorer så är detta det mesta sammanfattat.

1. Arbeta hårt
De flesta människor som har nått framgång har gjort det genom att arbeta hårt, ta mer ansvar än andra och förlita sig på sig själva. De känner att deras liv är resultatet av deras handlingar och att de själva är herrar över sitt eget öde.

2. Ha god ordning på papper
Denna punkten tolkar jag mer som en uppmaning att vara välstrukturerad och se till att löften hålls och saker inte glöms bort. De flesta människor som arbetar hårt, har stort ansvar och är produktiva är ofta väldigt strukturerade. Jag tror, och upptäcker mer och mer själv, att om man inte är riktigt strukturerad och ordningsam så fungerar det helt enkelt inte. Saker glöms bort och man missar att ta hand om de möjligheter som hela tiden uppkommer.

3. Ha alltid välstädat och var alltid välvårdad
Jag tror att Torsten här är inne på det som många andra brukar sammanfatta i varumärke – hela tiden bedöms vi som personer av andra människor. Framgångsrika människor är alltid väl medvetna om sitt varumärke och jobbar aktivt på detta. Det är viktigt inte minst med tanke på att när vi kommunicerar så kommer vi endast ihåg en bråkdel av vad som sades men vi kommer ihåg hur den andra människan såg ut, betedde sig och det allmänna intrycket. Därför är det viktigt med hur man ser ut och hur det ser ut där man tar emot.

4. Var alltid vänlig
Precis som ovan är det viktigt att ge ett trevligt och vänligt intryck när man träffar andra – jag tror lite här på det som många brukar beskriva som ”law of attraction”. Bemöte du någon vänligt är det svårt för den andra parten att vara något annat än vänlig tillbaka. Ett vänligt ord kan stilla den största vrede…

Källa:
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1047467

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök