Torsten Janssons regler för framgång
Sök:

Torsten Janssons regler för framgång

Den här artikeln publicerades 2008-02-17 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Innan jag åkte på en väl efterlängtad skidresa till franrike för cirka 10 dagar sedan tittade jag av en händelse på Carin 2130 som då hade besök av entreprenören Torsten Jansson som är känd för bland annat klädmärket New Wave och på senare tid för köpet/räddningen av KostaBoda. Jag blev väldigt intresserad när han på kort tid sammanfattade sin framgång i cirka 10st punkter.

Min första tanke var wow – här delar han med sig av ett recept för framgång och 99% av alla som ser programmet förstår inte hur mycket ovärderlig information han delar med sig av. Därav detta inlägget – ett försök att försöka bena ut det hela för att se om det är något man kan kopiera och använda sig av.

Jag upplevde det som att för Carin var det mest en kul grej att Torsten hade från början haft nedskrivna rules of conduct. Dessa var bland annat:

 • Arbeta hårt
 • Ha god ordning på papper
 • Ha alltid välstädat
 • Var alltid välvårdad
 • Var alltid vänlig

På senare tid när jag läst väldigt många böcker på temat hur man når framgång, analyserat hur andra har gjort och pratat med mina mentorer så är detta det mesta sammanfattat.

1. Arbeta hårt
De flesta människor som har nått framgång har gjort det genom att arbeta hårt, ta mer ansvar än andra och förlita sig på sig själva. De känner att deras liv är resultatet av deras handlingar och att de själva är herrar över sitt eget öde.

2. Ha god ordning på papper
Denna punkten tolkar jag mer som en uppmaning att vara välstrukturerad och se till att löften hålls och saker inte glöms bort. De flesta människor som arbetar hårt, har stort ansvar och är produktiva är ofta väldigt strukturerade. Jag tror, och upptäcker mer och mer själv, att om man inte är riktigt strukturerad och ordningsam så fungerar det helt enkelt inte. Saker glöms bort och man missar att ta hand om de möjligheter som hela tiden uppkommer.

3. Ha alltid välstädat och var alltid välvårdad
Jag tror att Torsten här är inne på det som många andra brukar sammanfatta i varumärke – hela tiden bedöms vi som personer av andra människor. Framgångsrika människor är alltid väl medvetna om sitt varumärke och jobbar aktivt på detta. Det är viktigt inte minst med tanke på att när vi kommunicerar så kommer vi endast ihåg en bråkdel av vad som sades men vi kommer ihåg hur den andra människan såg ut, betedde sig och det allmänna intrycket. Därför är det viktigt med hur man ser ut och hur det ser ut där man tar emot.

4. Var alltid vänlig
Precis som ovan är det viktigt att ge ett trevligt och vänligt intryck när man träffar andra – jag tror lite här på det som många brukar beskriva som ”law of attraction”. Bemöte du någon vänligt är det svårt för den andra parten att vara något annat än vänlig tillbaka. Ett vänligt ord kan stilla den största vrede…

Källa:
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1047467


Den här artikeln publicerades 2008-02-17 klockan 16:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Bra böcker om ekonomi och pengar.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

3 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Jag kan inte mer än hålla med till fullo i vad Mathias säger.

  Man måste gilla vad man gör.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jimmy
 2. Vit pil

  1) Känns som en punkt som är en aningen förvrängd. Att arbeta hårt kan tolkas på flera sätt. Men jag antar att han syftar på att arbeta med saker man gillar. Arbetar man med vad man är duktig på och som man faktiskt vill syssla med så är det inte hårt arbete längre. Då är det en helt annan sak. Nöje är väl rätta namnet, inte hårt arbete.

  2) Stämmer bra, men ha en person att göra detta. Om du inte själv stormtrivs med att hålla god ordning på saker och ting. Skippa festbudgeten så finns det pengar till det. Och du får mer tid över att göra vad du faktiskt kan och vill syssla med.

  3) Att hålla ordning och reda är väl kul. Och bra. Men hitta någon som kan göra den biten åt dig om du inte prompt stormtrivs med att göra det själv. Att hålla sig snygg är väl aldrig fel, men att det skulle vara en viktig punkt för succé är humbug. Faktiskt. Många framgångsrika personer är inte snygga direkt. Men lite välvårdad på normalt vis är väl aldrig fel. Kammat hår, lite friskt ansikt etc.

  4) Att vara vänlig är också en sådan punkt. Visst underlättar det om man är vänlig. Men förvänta er inte att folk ska le mot er bara för att ni försöker vara snälla mot de. Vissa människor är inte kopplade på det sättet. Men vad denna attityd hjälper mot är ens egna cyniska syn på världen. Det kan öppna dörrar, men det betyder inte heller för den skull att du kommer bli rik på ”optimistiskt” tänkande enbart.

  Du måste gilla vad du gör. Det är nycklen. Och sedan måste du hitta ett sätt att tjäna pengar på denna talang eller detta nöje. Folk verkar förstå det på en intellektuell nivå, men de förstår ändå inte hur de ska göra detta i praktiken av någon anledning. Det är som ifall folk är kopplade att straffa sig själva hela tiden.

  Sist men inte minst: Vad för värde skänker du till folk om du hatar det du gör? Tänk på det. Att slita hårt med något som du avskyr mer än pest och kolera är knappast ett mervärde till världen.

  Jag hade exempelvis en hantverkare hemma hos mig tidigt idag. Var han glad? Nej. Var han trevlig? Absolut inte. Jag tänkte då för mig själv. Vad är det som driver den här killen? Varför sysslar han med något som inte får honom att le, skratta och prata trevligt med folk? Det är en sorg för världen att en man ska gå så mycket till spillo, bara för att han har blivit hjärntvättad att tro att man ska syssla med det som gör en mest olycklig.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.