Uppföljning möte med Swedbank...
Sök:

Uppföljning möte med Swedbank…

Den här artikeln publicerades 2007-11-28 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Fick idag följande svar från min bankkontakt på Swedbank:

Som jag sagt tidigare kräver vi en säkerhet i någon godkänd form. Ett amorteringsfritt blanco lån på 300 000 kr i ett eller 2-3 år, som ni önskar kan vi tyvärr inte gå med på. Blanco lån måste man amortera på och bottenlån som kopplas till en säkerhet behöver ni inte amortera på, det är skillnaden.

Jag måste verkligen säga att jag var naiv när det gäller det här med lån. Det är galet enkelt att låna till en bostadsrätt, en bil, en båt eller annan konsumption men såfort man vill låna pengar för att investera så är det andra bullar som gäller.

Jag antar att det beror på att jag vill göra något som inte så många andra gör och att det inte finns ”färdiga” manualer för dem att följa när jag kommer med mina förfrågningar. Men jag tror på att det bara är en tidsfråga tills man har ett bra förhållande. Skam den som ger sig… :)

Relaterade inlägg:


Den här artikeln publicerades 2007-11-28 klockan 20:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personligt och om mig.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

3 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Bankis, man får inte glömma marknadsvärderingarna vid banklånen (vid investeringar speciellt). Dessa har högt värde.

  Man kan spara ihop slantar till handpenningen, men om du har en fastighet som värderas till ett sådant värde att köpeskillingen endast är 75% av ortsprisvärderingen eller avkastningsvärderingen (om vi pratar om näringsfastighet) så är det inte sannolikt att de egna slantarna gör någon direkt nytta. Du kan ju bara finansiera ut slantarna igen direkt efter köpet:). Stirra er mer blinda på värderingen är den egna börsen.

  Glöm aldrig värderingen. Den gör er en stor tjänst om ni är panka.

  Som du också skrev Bankis, bankerna är bara intresserade av vad du kan betala varje månad här och nu. Prognoser är aldrig intressant oavsett om man är en bank eller en privat investerare. Själv fnyser jag på näsan när jag ber om de aktuella siffrorna för en investering och får en prognos på 5 år. Who cares liksom. Är jag en usel investerare så lär inte de siffror vara skit värda. Realist som man är;).

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias
 2. Vit pil

  jag kan inte annat än hålla med – men du gjorde mig nyfiken på det där med turkiska bankaktier – hade du velat förklara det lite närmare?

  Kaupthing ska jag kolla upp – bara lite tråkigt att de har sitt enda kontor 60 mil bort… :|

  0
  Gravatar ikon för användaren
  madwax
 3. Vit pil

  och givetvis har banken rätt i att man först skall spara ihop en slant…

  0
  Gravatar ikon för användaren
  bankis
 4. Vit pil

  Läs på lite mer om banker kanske :-)

  Banken drivs för att tjäna pengar och det gör man i detta fall genom att till 100% veta om att du har råd att betala dina räntor! Huruvida du gör en bra eller dålig affär spelar ingen större roll för banken (såvida dom inte får ta del av värdestegringen) utan dom måste veta att du har råd att betala och om du inte kan betala så måste dom veta atrt dom kan få igen sina pengar på din investerings värde. Dvs om du vill göra investeringar som ex. fastighetsinvesteringar så krävs kalkyler på att du får ett bra cashflow och eller inteckning i fastigheten som säkerhet. Värdestegringar är bara gissningar och inget banken kan bygga upp några risker på.

  Du verkar också söka många former av alternativa investeringar. En sådan kanske kan vara att göra infrastrukturinvesteringar. Acta.se har just nu en emission av ett sådant projekt. Lånefinansiera ett sådant investering och du kanske får 20% på insatt kapital per år om det går bra.

  http://www.acta.se/category489.html

  Ett alternativ om du blir trött på svenska försiktiga banker kanske är att investera i turkiska bankaktier?
  Dessa banker är mestadels uppbyggda på inga eller mycket låga räntor men å andra sidan så får dom ta del av e.x. värdestegring på hus och företagsutlåning. Otroligt fin idé faktiskt, en blandning mellan rikskapitalbolag och trad. bankverksamhet.

  Prova också att prata med med Kaputhing bank, dom brukar ibland gå med på att eget kapitalfinansiera investeringsprojekt dvs du behöver inte lika mycket stålar men måste å andra sidan då sälja iväg lite av avkastningen. Fördelen i din situation som inte har några pengar är då stora som jag ser det.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  bankis

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.